Ennek mi értelme? (Xiaomi)
Telefonálás közben nem lehetséges a Redmi Note 8-asomon hangszórót kapcsolni, hogy jobban halljam a beszédet a túloldalról, mert ahogy odaér az ujjam a képernyőhöz, azonnal fekete lesz. Ahogy elveszem az ujjamat, egyből visszajön a kép. Hiába próbálgattam, mindig pont akkor ment el a kép, amikor odaért az ujjam és már nem tudtam bekapcsolni a hangszórót.
Gondolom, ez biztonsági dolog, hogy ne tudjuk telefonálás közben nyomogni, de akkor hangszórót se nagyon tudunk aktiválni. Meg lehet ezt változatni rajta?
Hangerőt az oldalsó hangerő szabályozó gombbal lehet állítani, nem kell hozzá a képernyőn csinálni semmit.
Azért tiltja le a képernyő nyomogatását mert ha nem tenné az arcoddal-füleddel is nyomogatnád a telefont.
De több funkció van képernyőn, amire beszélgetés közben szükség lehet.
Kihangosítás bekapcsolása, vagy épp a billentyűzet előhozása, hiszen szükséges lehet kódokat benyomogatni, pl. az ügyfélszolgálatoknál stb.
Át lehet váltani beszélgetés közben akár böngészésre vagy a telefonon fájlok keresésére, majd vissza a hívóképernyőre.
Tehát a kérdésben megfogalmazott jelenség nem normális szerintem.
A közelségérzékelő (aminek legalább kétféle technikai megoldása is lehet) főleg a képernyő felső részén reagál, de normális esetben nem az ujjadra.
Proximity Sensor test alkalmazás letölthető.
"A közelségérzékelő (aminek legalább kétféle technikai megoldása is lehet) főleg a képernyő felső részén reagál, de normális esetben nem az ujjadra."
Az utóbbi időkig még a legdrágább Xiaomi telefonokból is jellemzően lespórolták a közelségérzékelőt. Valószínűleg ezen sincs.
Ha nincs külön szenzor, ezt a feladatot már a régi okostelefonoknál is meg tudták oldani az érintőképernyő segítségével, szoftveresen, olyan szinten, hogy a célnak gyakorlatilag megfelelt.
Tehát nem sötétül el, ha csak nyomogatni akarjuk. Csak nagyobb felület közelítésére reagál és azt is főleg a felső részen érzékeli.
Nehéz elhinni, hogy visszafelé kellene fejlődni, ami eddig használhatóan működött (extra szenzor nélkül), most már nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!