Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért tartják a Samsung...

Miért tartják a Samsung telefonokat ilyen jónak az emberek?

Figyelt kérdés
Ismerősömeimnek 2-3 év után bedöglött, én egyszer használtam, nekem pár hónap alatt döglött be, azóta nem is használtam Samsung telefonokat és tovább kihúzzák más gyártók telefonjai, pl a Sony, Xiaomi, Apple, Google

2023. jún. 4. 20:36
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
És nem a Samsungot szeretném leszolni, mivel én is használok más Samsung termékeket és azok teljes jók
2023. jún. 4. 20:38
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

A Samsung nagyon széles árkategóriákban kínál(t) az adott árszinthez mérten valóban megfelelőnek mondható készülékeket, kimagasló mennyiségben és választékban, így a felhasználók könnyen terelődtek efelé a márka felé. Vállalhatót kaptak a szinthez mérten korrektnek tekinthető áron, így a "Samsung" márkát pozitívan könyvelték el, és így volt jelen a köztudatban. A nagy mennyiség miatt pedig sok emberhez eljut, populáris tud lenni: az átlag "paraszt" nagy eséllyel ennél köt ki, ha az elé táruló 20 készülékből 16-on a "Samsung" felirat díszeleg.

Más szóval, leegyszerűsítve: Még éppen elégséges tudott lenni az ár/érték arány, és jó volt a marketing–stratégia, na :D

2023. jún. 4. 20:53
 3/12 A kérdező kommentje:
De most nem azért nálunk egy kb. 40.000 Ft-os Xiaomi telefon is működik szinte hibátlanul, pedig 4 éves
2023. jún. 4. 20:59
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

A Xiaomi más üzletpolitikát követ. Ők sokkal olcsóbban kínálnak, de összességében sokkal szarabbat (nagyon jó hardver, de kritikán aluli szoftverezettséggel párosítva).

A Samsung még éppen tűrhetőt kínál, a telefonos piac átlagához képest magas áron. De mivel ez az éppen hogy elégséges szint még meg tudja ugrani a mércét, ezért az átlagfelhasználó annyit vesz észre, hogy számára megfelelő minőséget kapott a pénzéért, így pozitívan bírálja el a márkát.

2023. jún. 4. 21:09
 5/12 A kérdező kommentje:
Miért lenne szar a Xiaomi? Ismerőseim közül a legtöbbnek az van és mindegyik megvan vele elégedve, míg a Samsungal voltak problémáik
2023. jún. 4. 21:12
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Na várjál, milyen Samsung telefon és hogy döglött be pár hónap alatt? Ami mégfontosabb, miért nem garanciáztattad ha önhibádon kívül "bedöglött" (bármit is jelentsen ez)?

Itt valami nem kerek a storyban...

2023. jún. 4. 21:18
 7/12 anonim ***** válasza:
15%
Nekem 6 hónap után halt meg az A20e-m, iPhone 6-ra váltottam, ami még 9 év után is nagyon jó és gyors.
2023. jún. 4. 21:35
 8/12 anonim ***** válasza:
72%
A 3 éves Galaxy S20-amnak semmi baja. Kiváló minőség. A következő is Samsung lesz nekem. Aki akar, az meg vegyen Xiaomit meg Vivo-t vagy Cubotot ha az jobban tetszik.
2023. jún. 4. 21:44
 9/12 A kérdező kommentje:
Én azért vettem Xiaomit mert nagyon más nincs. Oppo, Vivo, Realme hulladék. Ugye a Samsung is kiesik. Huawei-en, Honor-on nincs azt hiszem Google bár nem vagyok benne jártas. A Sony telefonok meg drágák meg elvileg már nem olyan jók. Illetve az újabb iPhone-ok is drágák. Még a Google Pixelen gondolkodom, mert elvileg azok jók, csak itthon nem lehet kapni
2023. jún. 4. 21:53
 10/12 anonim ***** válasza:
87%
Az A széria allja nyilván nem túl jó, ott csak a márkajelzés miatt veszik. 100,000 Ft alatt nem vennék Samsungot max Motorolát. Az S széria vagy az A5x-es viszont teljesen korrekt csak nagyon drágák. Inkább a Samsung ökoszisztémát meg a szoftvert fizeted meg, bár azért elég jól össze vannak rakva hardveresen is.
2023. jún. 4. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!