Hova tűnt a hálózati/adókörzet/cellainformáció?
"Régen amikor még nem voltak okostelefonok, akkor a telefonok kijeltőjén az oprátor kijelzése alatt kijelezte, hogy hol tartózkodun"
Az GSMen volt, a kérdező nem arra gondolt - ezt le is írta. Ott valóban az történt ,hogy az operátor definiált egy CBCHt ( common brodadcast channel vagy mifene, régen volt ) és akkor ott láttál valami szöveget. A Pannon a települést jelezte, a Türkcell ( török operátor ) meg a meccsek eredményét (Amikor még a Hakan Sükür lőtte a bombákat ). Ezt később kivezették, mert sokkal többet ér ha ezen csatorna helyére mást definiálnak, mert 1 időrsét elpazarolni erre felesleges volt.
"a kérdező nem arra gondolt "
"Az amiről én beszélek meg szimplán megjelenik készenlétben a telefon kijelzőjén valahol."
De arra.
Kérdező ha ekkora nagy májer vagy, akkor mirét nem a szolgáltatóknál keresed a kérdésre a választ?
6.
Úgy érted, hogy GPS miatt szűnt meg?
7.
Nagyon jó vagy. Kérdésenként mindig kell egy paraszt, aki konkrétan érvelni nem tud, de legalább garantáltan lehülyéz.
8.
Megvagyok néküle. Eleve nem rajtam vagy a telefonon múlik már a dolog. Pusztán a változás oka érdekel, mert egyértelműen nem derült ki mi miatt nincs már. A logikai adatok nem érdekelnek, az csak egy kifejtés volt az előző válaszólok egyikének, hogy ezek pont nem relevánsak és nem tartalmazzák a konkrét információt. A lényegi információ 6-os, 9-es és 10-es válaszában van. De ezt mondjuk érted most már szerintem.
11.
Lehet nem pontosan fogalmaztam vagy félreérthető volt, de az ő válasza tartalmazza a választ. Hogy most ez kimondottan 2G vagy GSM-hez kötött képesség azt nem tudom. Annyi biztos, hogy ez az információ alapvetően a cella/átjátszó "nevét" tartalmazta és csak akkor jelent meg persze, ha bekapcsoltad a beállításokban. Ez készenlétben automatikusan megjelent. Azt még tudom, hogy maximum 12 karakter lehetett. Nem tartom kizártnak, hogy egyes szolgáltatóks másra is használták, mert hát módosítani akármikor lehetet. De erre a célra inkább ezek a CBS üzeneket voltak (vagy hírszolgáltatás) volt kitalálva, amit a szolgáltató vagy amúgy definiált előre az értékesített telefonnal vagy utólag be lehetett állítani igény szerint.
12.
Nem vagyok májer, de gondolom nem kell bemutatni a szolgáltatókat, hogy milyen kérdésekre szeretnek vagy kényszerülnek válaszolni. Összeveszni azért nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!