Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mik azok cellainformációk...

Mik azok cellainformációk pontosan?

Figyelt kérdés

Azt olvastam be lehet vele határolni egy telefon helyzetét elég pontosan.Ha telefonálnak vele akkor még pontosabban.

De ha nincs bekapcsolva a készülék akkor használhatatlan az info.

Csak a teloszámot látja vagy tudja milyen készülékről van szó ?

2021. márc. 17. 01:17
1 2
 1/12 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Úgy tudom az imei szám alapján azonosít az “adótorony”. Nem kell, hogy bekapcsolva legyen, vagyis a butatelefonoknál működött.Nagyjából megállapítható a pozíció. Vannak itt, akik jobban tudják.
2021. márc. 17. 06:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Írd le, hogy mire vagy kíváncsi pontosan.

Ha az a kérdés, hogy a torony látja-e a készülék típusát, akkor a válasz nem. A telefonszámát és a pozícióját viszont igen, szükség is tárolnia, hiszen ez alapján tudja, hogy hova kell kapcsolni a hívást. A pozíció a jel paramétereinek beállítása miatt szükséges, ill. a handover miatt, ha telefonálás közben átmenne az illető egy másik cellába, hogy ne szakadjon meg a vonal.

2021. márc. 17. 08:26
 3/12 anonim ***** válasza:
88%
Azért az az "elég pontosan" a cella méretétől függően 5-20 km is lehet.
2021. márc. 17. 08:37
 4/12 Morzsi007 ***** válasza:
87%
Régebben 3km-es körzetekben voltak tornyok, most a 4G miatt már sűrűbben helyezkednek el, szóval nem egy GPS pontosságú meghatározás.
2021. márc. 17. 09:35
 5/12 A kérdező kommentje:

08:26---->Ha én mozgok egy kis városban ilyen 1000-1500 métert(tehát sétálgatok) azt meg lehet nézni ezzel ? Telefonszám az én vagyok mert a nevemen van.

Ha le kéri bizonyos szerv akkor ezt tudhatják utána ?

2021. márc. 18. 01:53
 6/12 Morzsi007 ***** válasza:
76%
Mire készülsz? :-))
2021. márc. 18. 06:52
 7/12 A kérdező kommentje:

Este járkáltam néhányszor (amit ugye most nem lehet) és bizonyos emberek mondták ,hogy lekérik és aztán fizethetek xy összeget büntetésként.

Mert ugye nem értek tetten kint az utcán egyedül ,ezzel a súlytalan cselekménnyel. De viszont véleményezik ,hogy kint vagyok néha ,és ezzel "fenyegettek" meg. Cella info alapján mozog a telefonom és rám húzzák a szabálysértést. Valóban szoktam egyedül némi sporttevékenységet folytatni. De ezt nem érzem veszélyesebbnek mint aki a kutyáját viszi sétálni ...

2021. márc. 18. 22:26
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne dőlj be ezeknek az átveréseknek. Csak a szolgáltató látja az adatokat, de ők sem úgy, hogy ott van térképen a mobil eszköz helyzete. Ki kell mérni, számolni kell, stb. Nyers adatból annyit lehet csak tudni, hogy melyik cellában tartózkodik a telefon, aztán hogy az a cella mekkora méretű és azon belül hol van pontosan, azt a jó isten sem tudja megmondani.
2021. márc. 18. 22:36
 9/12 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Ebből nem lehet olyan pontosan és nem is lenne legális. Komolyabb esetekben szokták így bemérni a telefont, arra pedig komoly indok kell. Emiatt ne fájjon a fejed.
2021. márc. 19. 09:18
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ha le kéri bizonyos szerv akkor ezt tudhatják utána ? Cella info alapján mozog a telefonom és rám húzzák a szabálysértést. "

Nem kéri. Szabálysértési eljárásban nincs rá lehetőség. Megint más dolog ha közben bankot rabolsz, és tömeggyilkolsz.

2022. dec. 8. 05:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!