Illegális, amit az ismerősöm csinál?
Figyelt kérdés
Valahonnan berendel olcsón elektronikus cikkeket, főként iPhone-okat, azt mondta hogy ilyen 30K körül szerez egy iPhone 14-et, azt nem tudom hogy csinálja és ezeket felteszi a Facebook-ra és az emberek nyilván megveszik mert olcsón adja a termékeket, és amikor a vevő elutalta a pénzt, akkor letiltja2023. máj. 11. 06:59
2/17 anonim válasza:
Ő dolga, én nem foglalkoznék vele, még a végén bele kever.
3/17 anonim válasza:
Igen, ezt átverésnek nevezik. Bár aki Facebookon utal előre, az meg is érdemli.
4/17 Phoney válasza:
Pénzt kicsalni emberekből (nem odaadni, azt, amiben megegyeztek a pénzért) minden formában illegális, pontosabban bűncselekmény. Az is hülye, aki nem jelenti fel, miután letiltotta.
Ha magánszemélyként csinálja, akkor legálisan egyébként se üzletelhetne így telefonokkal, mert az meg üzérkedés.
5/17 anonim válasza:
Hogyne lenne. Hamisítványt árul. Ha a vevőknek van egy kis esze, csoportos feljelentést tesznek.
6/17 anonim válasza:
Ha tudsz róla akkor bűnrészes vagy. Készülj jön a TEK.
7/17 Szervizmérnök úr válasza:
Miről beszélsz egyébként, miért kell beszerezni telefont, ha úgysem akarja elküldeni?
Fotót a netről is szerezhet.
Hogyan merül fel valakiben, hogy itt kérdezi ezt meg?
Mások becsapása hol lenne normális dolog?
8/17 anonim válasza:
Internetes csalás, mások megkárosítása...
Minél többen tesznek feljelentést ellene, a kárösszeg annál magasabb lesz, meg a büntetés is. (nem tudom mi az az összeghatár, ami a törvény szerint elválasztja a "kis értékű" és "nagy értékű" csalást.
9/17 anonim válasza:
Egy ilyen miatt behívtak már a rendőrségre tanúnak, a nő személy ment a bőribe ezért, pedig 10e ft-okkal szórakozott csak, de vki feljelentette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!