A Samsung S23-nak is oled a kijelzője mint az iphone-nak?
Tévedtem, csak 8, ha az okostelefonokat nézzük.
Manapság gyakorlatilag az alsó kategóriás telefonok között is lassan sztenderd lesz az OLED kijelző, már a középkategóriában is évek óta az, sőt már előbb az volt, mint az Apple telefonok alap szériáiban.
A 12-es iPhone volt az első nem "Pro" (vagy azzal egyenértékű korábbi) Apple telefon, ami megkapta az OLED kijelzőt 2020-ban.
Az S szériás, alap Samsungoknál már a 2010-es legelső típus megjelenésénél is OLED kijelzője volt, 2010-ben (!!!). Ha így nézzük, akkor az Apple ezzel csupán 10 évet késebb. Szerintem már a 11-es iPhonenál is gáz volt anno, hogy IPS-el jött ki.
"de mások a színek, mint a Galaxy-knak, mert nem ugyanaz a panel kerül bele."
Igen, pl. az alap iPhone-ba jóval gyengébb kijelző kerül, mint az alap Galaxyba. Ez látszik a képfrissítésen is, ami fele annyi az iPhone esetén.
A színek pedig azért tűnnek másnak, mert gondolom be van kapcsolva a True Tone nevű borzadvány nálad is. A legelső dolga mindenkinek, aki tud erről a beállításról, hogy amint kezébe veszi a telefont, egyből ki is nyomja. Nekem is ez volt az első dolgom, amikor a jelenlegi Apple telefonomat bekapcsoltam. Elképesztően elbarmolja a színeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!