Találkozott valaki olyan üzenettel a fiókjában, melyben sajnálják de feltörték a fiókot, és közlik a jelszavadat?
#10: Azt ugye tudtad, hogy le lehet cserélni az email címed az összes oldalnál? :)
Illetve le is lehet ám iratkozni a felesleges levelekről.
#11 Nem érted a lényeget! Ez számomra amolyan eldobható e-mailcím volt mindig Ha rendelek valamit, és muszáj regisztrálni akkor ezt használom, felesleges levelek meg nem jönnek rá ;). Ezzel a fenyegető üzenettel se ért el semmit, tovább is állt.
Ennyi!
Nem törtek fel semmit. Annyi történt, hogy a jelszavad valahonnan valamilyen adatvédelmi incidens során kiszivárgott. Ezt a jelszót küldték el neked, remélve, hogy megijedsz és fizetsz nekik.
Az, hogy történetesen az aktuális jelszavadat láttad csak annyit jelent, hogy nem szoktál jelszót cserélni és/vagy mindenhova ugyanazt a jelszót adod meg.
Ha szimplán mindenhol jelszót cserélsz, az bőven elég. És ezentúl változtasd meg rendszeresen a jelszavadat, valamint ne használd ugyanazt a jelszót több helyen. Ha kell, használj jelszókezelőt, mint pl a Keepass.
#12: ahh, értem! Na, így már okés :)
Én erre mondjuk a temp-mail oldalt használom, de hát kinek mi :)
No de mégis hogy működhet ez? A hackelő vmicsoda hol van? Az én gépeimen? Vagy külső manipuláció? A jelszóhoz hol lehet hozzájutni, mikor sztem a szolgáltatónál és nálam lehet csak. Én ezt a jelszót csak ennél a mail fióknál használtam és nem hiszem hogy bárhol máshol használtam volna, vagy megadtam volna.
Még egy: Már rég gondolkodtam, hogy megszüntetem ezt a fiókot, ezért beállítottam, hogy minden bejövő üzenetet továbbítson a gmailos fiókomra, ha vmi fontos azt elrakhassam.
De ez a hacker üzenet nem jött át! Mond ez vmit?
Azóta jöttek üzenetek és mind átjött, de ha végig megyek minden kapcsolatomon törlöm a fiókot, és majd nyitok egy másikat.
Még nem fenyegetett de felőlem azt küld bárkinek amit akar, lesz@rom, letagadom így 70 felett nem érdekel.
Az még érdekelne, hogy hol jelenthetem a feltörést, úgy hogy később, ha bárki nyomulna, hitelesen igazolhatom ezt a tényt.
Minden infó érdekel, köszi!
Kb. 100%, hogy nálad nem törtek fel semmit.
Ide írd be az emailcímedet és kidobja, hogy volt-e érintett adatlopásban. A felhasználó/jelszó adatbázisokat szolgáltatóktól, technológiai cégektől lopkodják el 100 és 100 milliószámra. Néha bekerül az újságba, de azzal senki sem szeret dicsekedni, hogy "opszi, megint kiloptak tőlünk 200 millió felhasználói adatot...) A feketepiacon adják-veszik és pl. arra is lehet használni, hogy az ellopott listákon lévő címekre küldenek egy ilyen általános megfosatós levelet. Ilyen leveleket kb, mindenki kap előbb-utóbb (a technológiai szolgáltatók fostenger biztonságának még nagyobb dicsőségére). Ha a címzettek töredék százaléka megretten és utal egy kis bitcoint, az nekik talált pénz.
Feljelenteni? Időpocséklás mindenkinek.
"De ez a hacker üzenet nem jött át! Mond ez vmit?"
Keresd a "spam" cimke alatt.
"A hackelő vmicsoda hol van?"
A hackelő micsoda nincs sehol.
"Az én gépeimen?"
Nem.
"A jelszóhoz hol lehet hozzájutni, mikor sztem a szolgáltatónál és nálam lehet csak."
Igen. És pontosan a szolgáltatótól szivárog ki vagy lopják el, ha nem megfelelő a biztonsága.
Pl. már eleve az olyan rendszer, ahol a jelszót tárolják és nem csak egy sózott hash-t, önmagában biztonsági hiba.
T.i: ha bárhol elfelejted a jelszavadat és a rendszer nem egy linket küld az új jelszó megadásához, hanem a meglévő jelszavadat küldi el, onnan menekülj, mert vacak rendszer.
"Az még érdekelne, hogy hol jelenthetem a feltörést, úgy hogy később, ha bárki nyomulna, hitelesen igazolhatom ezt a tényt."
Sehol. Nincs értelme jelenteni, az ilyeneket zombi gépek küldik botnetben, lehetetlen lenyomozni az elkövetőt.
Köszönöm a megnyugtató válaszokat, én is a szolgáltatóra gyanakodtam, mert más kapcsolatomat nem törték fel.
Ez pedig a T- ..m
A bejelentést úgy értem, hogy ha pl. a lopott mailomon keresztül megrendel vmit és nekem fizetési felszólítást küldenek, mondván, hogy az ÁSZF szerint kötelezettséget vállaltam, akkor bizonyíthatom, hogy ekkor és ekkor fiók feltörés történt. Csak erre gondoltam. Nyomozni, áá nulla!
Bár sajna van a "családomban" egy informatikus, a lányom ex férje, gyereke apja, aki (immár 5. éve) bosszúhadjáratot folytat ellenünk. Tőle bármi kitelik annyira aljas lett.
Azért kösz minden infóért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!