Mostanság miért népszerűbbek a kissebb kijelzőjű telefonok? lent.
Sok kérdést láttam, hogy sokan a kissebb 4 colos telefonok után érdeklődnek.
mi ennek az oka?
és miért ritkák/drágábbak a 4 colos telefonok?
Csak tipp.
Minél nagyobb, annál nagyobb törékeny felülettel rendelkezik és annál macerásabb biztonságban tárolni (pl. zsebben). Emellett egy törött cseréje is sokszorosa a kisebbnek.
Annó is az egyre kisebb nyomógombos telefonok voltak diavatban, majd bejöttek a féltéglák, de kezdenek rájönni, hogy tulajdonképpen ugyanúgy nem használják sokan HD film nézésére, mint a korábbi kisebbet, így talán ezért választják a kisebbet, ami elfér zsebben, 1 kéz is elég hozzá, stb.
Semmivel nem keresnek ilyet többen, mint korábban, pár hetente előkerül a téma.
Azért ritkák a "4 colos" telefonok, mert minimális rájuk az igény, és így nem éri meg ilyeneket gyártani. Az Apple elég bátor volt, hogy kihozta a mini szériát, csak sokan úgy lehettek vele, hogy ha már drága, akkor legyen nagy is, és ez sok mindenre igaz. Sok csúcstévét pl. ki sem hoznak kb. 50" alatt.
Nem népszerűbbek, a piackutatások szerint semmiképpen sem.
Jelenleg 1 db 5" alatti telefon kapható a piacon az az iPhone SE2022.
Szóval ezért ritkábbak.
Amúgy rétegigény van rá csak, és a hangos kisebbség hatása érvényesül itt is.
Két irányból lenne érdeklődés kicsike telefonokra:
- Akik kisebb termetűek és/vagy kisebb a tenyerük: nekik kisebb általában a nadrágméretűk is, a kisebb nadrágon pedig kisebb zseb van, amibe nem fér bele egy nagy telefon.
- Sokan kevesebbet használják a telefonjukat, a kevés használt mellett nem kényelmetlen a kicsike kijelző sem. Az ilyen emberek jellemzően olcsóbb telefont keresnének.
Na de pont az olcsó szegmensben hiányoznak a kompakt telefonok. A Samsung alap S szériája mai szemmel kicsike, ahogy az alap iPhone telefonok is (a Mini-k meg az SE-k meg pláne). Na de ezek mind drága készülékek. Az olcsó, kicsi telefont keresőknél szóba sem kerülnek.
És én a mai napig nem értem, hogy miért van az, hogy az olcsó szegmens dugig van ezekkel a 6,5 col fölötti péklapátokkal, amikben 5-6 ezres aksik vannak. Minek? Aki olcsó telefont keres és nem nyomkodja egész nap, az nem igényel ekkora aksit. Jobban örülnének annak - szerintem - ha az aksi kapacitás kárára kisebbek lennének ezek a készülékek.
Az okostelefonnál alapvetően minél nagyobb a kijelző, annál jobb a képminőség, és mivel alapvetően nagyobb, több hely van benne a hardverelemeknek, így egyéb specifikációi is magasabbak. Mindezt meg alacsonyabb áron, mintha egy kisebb telefonba sűrítenének mindent be.
Szóval kb minden a nagy kijelző mellet szól. Nem is gyártanak manapság kis kijelzős telefont. Ha annyira nagy lenne rá az igény, jönnének tucatjával. A gyártók nem hülyék.
Még az én pár éves középkategóriás A50-emben is van egykezes mód. Egy kézzel nem érem át a kijelzőt, kicsi a kezem, de dupla bökés a home gombra, s már tudom is írni fél kézzel az üzenetet, mert leszökik a képernyő jobb alsó sarkába a kép.
Egyetlen előnye, hogy méretéből adódóan kisebb helyen is elfér. Bár nem értem, mit számít az a pár centi.
#5.Sok előnye van olyan userek számára akiknek arra van szüksége.
Az a pár centi sokat számít hogy belefér-e a zsebbe, kézbe stb.
1 kézzel meg nem mindegy hogy egy iPhone SE-t vagy egy S23 Ultra-t kell megtartani, 1 kezes mód nem csukja össze neked a telefont.(nagy fizikai méret miatt nem tudod stabilan tartani)
"Egyetlen előnye, hogy méretéből adódóan kisebb helyen is elfér. Bár nem értem, mit számít az a pár centi."
Hát mondjuk abban gátol meg, hogy el tud rakni a zsebedbe vagy hogy meg tudd fogni egy kézzel biztonságosan és kényelmesen tudd kezelni, mindenféle egykezes móddal való bohóckodás nélkül.
Kicsi a kezem, egy kézzel nagy telefonon még görgetni sem tudok. Volt nekem anno egy Szifon 4S telefonom, méret szempontjából az volt a perfekt. Most épp Samsung S10e van, már ezt is kompromisszumnak érzem. Hajlandó lennék megint egy iPhone-ra kiadói pénzt, a minik jók is lennének, de nekem szükségem van a hosszabb menetidőre.
Szóval én vagyok az, akinek semmi nem jó. Halódik a mostani telefonom, és meg vagyok lőve, hogy mire cseréljem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!