Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem képesek nagyon...

Miért nem képesek nagyon sokan vízszintesen videót készíteni mobillal?

Figyelt kérdés
No comment..
2023. febr. 22. 01:45
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
87%
Csak.
2023. febr. 22. 02:17
 2/25 anonim ***** válasza:
61%

Kérdezz meg azokat a nagyon sokakat.

De komolyan, legtöbben még normális fotót se tudnak készíteni.

Annyi nem megy a legtöbb embernek, hogy mozdulatlanul lenyomjon egy exponáló gombot. Behajolnak a gomb lenyomása közben, mintha meg kellene hajolni fotózásnál, minden látszik elmosódottan, csak a "téma" nem. Akkor főleg nem lehet elvárni egy normál videó elkészítését.

2023. febr. 22. 03:59
 3/25 anonim ***** válasza:
46%
Mert pl. a Tiktok erre épül, meg a Youtube Shorts.
2023. febr. 22. 05:55
 4/25 anonim válasza:
65%

Mert nincs érzékük a videós képalkotáshoz, és mert amúgy kényelmesebb függőlegesen tartani a telefont.

Pedig a televízió és a mozi sem véletlenül ad fekvő tájolású képet, a számítógép képernyője is fekvő.

2023. febr. 22. 06:01
 5/25 anonim ***** válasza:
51%
#3 Amikor bejött a TikTok, már millió ilyen videó volt feltöltve a (vízszintes videókra szakosodott) YouTube-ra, ők csak egy ilyen hibából csináltak erényt, a YT pedig követte őket. Mintha fahangú beszédhibásoknak csinálnának külön énekversenyt (amin én eséllyel indulnék...).
2023. febr. 22. 07:35
 6/25 anonim ***** válasza:
51%

Egy csomó videómegosztó erre a formátumra épít.

Vagy ha csak ő maga akarja visszanézni telefonon/tableten akkor jó úgy.

Meg sokakat nem érdekel, nem céljuk “profi” videót csinálni.

2023. febr. 22. 09:10
 7/25 anonim ***** válasza:
44%
#6 Mennyi az a csomó, másfél? Mellesleg sosem lehet tudni, felveszel-e valami váratlant, amit esetleg bemutatnak a tévében. Elenyésző számú esetektől eltekintve szerintem jobb fekvő helyzetben tartani a telefont videózáskor.
2023. febr. 22. 09:15
 8/25 anonim ***** válasza:
51%

Nem szeretem az ilyen tiktok kaliberű rövidvideós felületeket, szóval nem tudom hogy pontosan mennyi ilyen van.

Amúgy engem nem kell meggyőznöd, fektetve videózok, csak válaszoltam egy kérdésre.

2023. febr. 22. 09:19
 9/25 anonim ***** válasza:
45%

Ezerszer kiírt kérdés. Az előzőeknél nem találtál hasznos választ?

1. Kényelmesebb és stabilabb a telefont álló helyzetben fogni, ráadásul elég hozzá egy kéz.

2. Az elkészített videót olyan platformra szánja, ami az álló képes videókra épül.

3. Lesz..rja. Nem az örökkévalóságnak készíti a videót, csak a saját örömére.

4. Telefonon fogja visszanézni, ott meg praktikusabb lehet az álló képarány.

5. Olyan dolgot videóz, ahol praktikusabb az álló képarány.

2023. febr. 22. 12:38
 10/25 anonim ***** válasza:
46%

1 nem kényelmesebb, nem stabilabb

2 ki nem szarja le a divathóbortot, normális ember nem megy ilyen szar helyekre

3 én meg azokat szarom le, akik ilyeneket készítenek, elvből nem nyitok meg ilyen tartalmat, bárki küldte. "De nézd meg! Jó, akkor vedd fel újra vízszintesen, amúgy nem érdekel."

4 nem érv, nézés közben is le lehet fektetni a telefont. Ha egy rendes film telefonos nézése közben sikerül eme rendkívüli mozgáskoordinációt igénylő művelet, bizonyára megy majd videózás közben is

5 nincs ilyen dolog. Az emberi szem és az agy alapvetően a vízszintesre van beállva, a látómező is sokkal szélesebb vízszintesen, mint amilyen magas függőlegesen. Ha nem így lenne, egymás fölött lenne az ember két szeme, nem egymás mellett

2023. febr. 22. 15:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!