Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone tárhely probléma?

Iphone tárhely probléma?

Figyelt kérdés

A helyzet az hogy ez a probléma nálam 2019 nyara óta üto fel a fejét időről időre mindig újra és újra folyamatosan. Tehát amióta ios-t használok. Arra keresem a választ hogy van-e itt még esetleg olyan akinék szintén előfordult az hogy az eszköze tárhelyének a megtelését követően hiába kezd el képektől és videóktól is egyaránt megszabadulni, a szabad hely az valahogy mégsem képes a telefonon növekedni. Letörlök tegyük fel 20-30 videót most mondtam egy számot és nem történik semmi. Teszem hozzá hogy nyilvánvalóan a lomtárból való végleges törlés elvégzése után teszek mindig próbát arra hogy leellenőrizzem az eszközöm tárhelyének az állapotát. Ugyanez a helyzet áll fent akkor is ha csak képernyőképeket törlök ki. Fordult már elő olyan korábban hogy eltávolítottam néhány száz fotót és azzal már mindjárt nyertem is 4-5 gigányi szabad helyet értelemszerűen a képek minőségének révén foglaltak el egymagukban x megát darabonként.

Mist így tegnap megcsináltam ugyanezt és semmi még most is megy a kínlódás a tárhelyszabadítással.

Az évek alatt a jelenlegi xr a 2. iphone-om és alapjaiban véve a 2019-et megelőző évek androidjai után egy kisebb felüdülés volt a számomra egy olyan rendszert használni mely lényegeiben tekintve is sok helyen letisztultabb, de persze mindez csak az én szubjektív véleményem nem szükséges ezzel mindenkinek egyet értenie.

Lényeg a lényeg, alapvetően szeretem az ios-t mint rendszert. Egyedül csak ez a tárhellyel történő állandó baszakvás az amit egészen egyszerűen nem is igazán tudok hova tenni. Ha lenne itt esetleg bárkinek bármilyen jellegű tapasztalata a témával kapcsolatban annak megköszönöm előre is ha ad esetleg egy-két jótanácsot vagy esetleg egy kis rálátást a dolgokra hogy mi is lehet ennek az anomáliának pontosan az oka..

2023. febr. 17. 11:56
 1/8 anonim ***** válasza:

A törlés és a nemrég töröltekből történő törlés után indítsd újra a telefont és csinálhatsz egy kényezserített újraindítást is! [link]

Ez után nézd meg a tárhelyet!

Ha nagyon kevés tárhely maradt már csak, akkor nem biztos hogy fel tudja a telefon szabadítani a tárhelyet - ne kérdezd miért, nálam Mac-en is előfordult hogy kiírta, hogy nincs elég hely a kuka kiürítéséhez. :D

Többször újra kell indítani kényszerítva és és szép lassan fel fog szabadulni a tárhely - ha tényleg kitörölted a nemrég törölt mappából is a képeket.

Ezen kivül persze érdemes átnézni minden appnál hogy mit is tárol (Beállítások -› Általános -› iPhone tárhely) és a fölös cuccokat ki kell dobni. A sok üzengető appban küdött, fogadott képek videók rengeteget foglalnak. A Mailban a csatolmányok szintén.

Rá kell szánni az időt és mindent átnitni!

A tárhely megtöltése miatt csak magára haragudhat a felhasználó!

Érdemes számítógépre csinálni egy mentést és azt visszaállítani a telefonra. Ilyenkor minden visszakerül a telefonra, de a sok ideiglenes és egyéb adat nem, így is lehet tárhelyet felszabadítani.

A képernyőképeket át kell konvertálni jpgbe, mert png-ben rohadt sok helyet foglalnak!

2023. febr. 17. 12:31
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem használsz valamilyen felhő alapú tárhelyet? Több is tudja azt, hogy miután a képet vagy videót felszinkronizálta felhőbe, a készüléken egy nagyon kicsi méretű, erősen tömörített verziót hagy csak belőle, hogy mégis legyen valamid, ha offline meg akarod nézni.

Nem tudom, hogy pontosan mit csinálsz, de elképzelhetőnek tartom, hogy te ezeket a tömörített, mini képeket törölgeted.

Esetleg még egy ötleg: olyan kevés a tárhely a telefonodon, hogy egy csomó alkalmazás nem frissíti magát. Ahogy elkezdesz helyet felszabadítani, rögtön elkezdenek az eddig "beragadt" frissítések megindulni és töltik fel a szabad helyet.

2023. febr. 17. 12:32
 3/8 anonim ***** válasza:
49%

"Nem használsz valamilyen felhő alapú tárhelyet?"

És ha az is megtelik? Akkor? :DDDD

Annyira "bírom" amikor a telefon/tablet/számítógép a hülye azért, mert a felhasználó telerakta....

2023. febr. 17. 12:49
 4/8 anonim ***** válasza:
sd kártya?
2023. febr. 17. 13:44
 5/8 anonim ***** válasza:

"És ha az is megtelik? Akkor? :DDDD"

Nem tudom, mi a fészkes franc köze van a kérdéshez, de akkor bővíted a tárhelyet pár száz forintért, vagy szelektálsz. Próbáld meg értelmezni azt, amit leírtam. Aztán ha nem sikerült, akkor fuss neki még egyszer. Ha így sem ment, akkor szerintem nálad van a hiba.

"Annyira "bírom" amikor a telefon/tablet/számítógép a hülye azért, mert a felhasználó telerakta...."

Ezt senki sem állította. Nem tud egy élettelen műszaki cikk hülye lenni, az csak azt csinálja, amit mondanak neki. Viszont sajnos nem ért minden embertársunk mindenhez. Nem lehet mindenki olyan mint te.

2023. febr. 17. 14:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, nekem ez volt amikor a Disney+ a cloudba mentette a dolgokat, na ezt a pipát kihúztam, így felszabadult.
2023. febr. 17. 15:42
 7/8 anonim ***** válasza:
5. látom szövegértés nulla. Ha nem érted miről van szó, akkor nem kell válaszolni sem!
2023. febr. 17. 16:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Jaj, neked nem kellett volna... :) Ráadásul nem mondtál továbbra sem semmi okosat. A leírás alapján közel sem evidens a megoldás, ráadásul valamiért az Apple cuccoknál már a legelső telefon óta folyamatosak a tárhelyproblémák. Egyszerűen röhejes, hogy az oprendszer - főleg az, amelyik folyamatosan a saját egyértelműségével villog - nem tudja a felhasználó pofájába tolni, hogy "szevasz töki, itt van ez a kétrillió nem használt app, töröld má' le őket".
2023. febr. 17. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!