Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Kartyafuggetlenség, de mennyire?

Kartyafuggetlenség, de mennyire?

Figyelt kérdés

Nem értek hozzá, nő is vagyok, szóval a kérdés lehet hüyén fog hangzani, de kérlek, sötétítsetek fel!

Szóval kinéztem egy okostelefont, ami elég drága, viszont az EBAY-en sokkal olcsóbb (még postaköltséggel is megéri). A kérdés, hogy ha pl Amerikából rendelek mobilt, az működni fog itt? Vagy Angliából? Vagy csak az a lényeg, hogy oda legyen írva, hogy kártyafuggetlen?

A garancia pl egy nokia-ra pedig világgarancia? tehat ha viszek minden papirt (uj keszuleket neztem ki), akkor egy nokia szervizben "ellátják" majd? Vagy ezt az eladótól kérdezzem meg, mert nem ilyen univerzalis a dolog?

Köszönöm a válaszokat!

2008. dec. 27. 19:19
 1/7 anonim válasza:
100%

Ha sim free, vagy unlocked a telefon és tudja a 900/1800Mhz frekvenciát fog működni itthon.

A világgaranciának érdemes utánajárni, fényképezőgépről hallottam, ott nem csinálták meg a szingapúrból való gépet itthon, pedig volt hozzá world wide guarantie.

Lehet, hogy a nokiánál más az eljárás.

2008. dec. 27. 19:31
 2/7 A kérdező kommentje:

köszi!

azt honnan tudom, hogy tudja e az adott frekvenciat azon kivul, hogy rakerdezek? ha rákeresek a tipusra, vagy gyarto oldalan van kinn?

köszönöm a gyors valaszt!

2008. dec. 27. 21:36
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
jaja a gyártó oldalán kinn van. De a töltőre/akkumulátorra is figyelj, mert Angliában, Amerikában, más a csatlakozó plusz más a periódusa/Hz/ feszültsége is az áramnak.
2008. dec. 27. 22:41
 4/7 A kérdező kommentje:

az autós töltő ugye mindenhol egyforma?

állítólag van nekem elfekvőben valami konvertáló doboz, annak idején vettem, de ha nem, akkor veszek (még igy is olcsobb, harmadannyi)

1 ev garanciat adnak rá, és mondták, hogy visszakuldhetem, ha gond van, csak azt a postakoltseget kell fizetni, amikor en kuldom.

azt hiszem belevágok :D

köszönöm szépen!

2008. dec. 27. 22:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Te, én azért belinkelném ide a telcsit, hogy nézzék meg, hogy ez olyan, és megegyezik e az EU verzióval. Már csak azért, mert mikor még kint éltem, sokan hoztak olyan telcsit Magyarországról, ami csak nehezéknek volt jó az USAban. Nézd meg, hogy Quad Band(850-900-1800-1900Mhz), vagy Tri Band(pl 850-900-1800Mhz), vagy Dual Band(pl 850-1900 vagy pl 900-1800 Mhz) a telefon. Ezen kivül pl nem mindegy, hogy GSM rendszerű, vagy CDMA esetleg WCDMA rendszerű. Ezek közül csak a GSM használható nálunk. Látod, rögtön több kérdést is tettem fel, amit nem biztos, hogy tisztáztál, szóval link, megnézzük, és javaslat. Mindenképpen olcsóbb, mintha hazahozatod, és nem megy a telcsi. A hálózati töltő általában (ha itthon is kapható a tipus, a modell) nem gond, kidobod az USA vagy UK verziójú töltőt, és kb 1000-2000 HUF ért veszel itthonit.

Egy mobilos kolléga a Terminal.hu-ról.

2008. dec. 28. 12:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor nezzek ki egy olyat, amit itthon is lehet kapni?

meg nagyon tanacstalan vagyok, amugy dual quados volt, 900/1800at birta, a tobbit nem neztem, de leellenorzom, koszonom a tippet!

amugy sajnos egy kifutott nokiaba szerettem bele, amit nem lehet ujonnan kapni, hasznaltan meg nem akarom, minden más csak potmegoldas, amig bele nem szeretek egy uj modellbe.. hehe, ferfiak maskepp mukodnek... :)

2008. dec. 29. 00:36
 7/7 anonim válasza:
Nokia-világgarancia nincs. S ha van is ilyen egy Nokián, az az EU-ban NEM érvényes. Az EU-ban csak az EU-garancia érvényes, azaz a telefon származási országa csak EU-ország, Svájc, Norvégia, Izland lehet. Ha bármi más, a garancia az EU-ban nem érvényes.
2009. febr. 9. 15:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!