Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek a nagy vagy a kis...

Szerintetek a nagy vagy a kis telefonok a jobbak a mai világban?

Figyelt kérdés

2023. febr. 7. 21:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagy telefonom van, Samsung S21, és elfér a zsebemben (igaz, a nagy zsebű ruhákat preferálom)

Szeretem a nagy kijelzőt, mert jó rajta videót nézni és olvasni.

2023. febr. 7. 22:40
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

"Nagy telefonom van, Samsung S21, és elfér a zsebemben (igaz, a nagy zsebű ruhákat preferálom)"

Most kapaszkodj meg: az S21 ma kifejezetten kompakt telefon a maga 6,1 coljával. Gyakorlatilag egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány használható, hasonló vagy kisebb méretű telefont tudnék mondani, ami kb. akkor jelent meg, mint az S21:

IPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Mini, az iPhone SE (2. vagy a 3. generáció), Asus Zenfone 8 ééééééés ennyi, pont elfért egy kezemen. :D

2023. febr. 7. 22:48
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mondom úgy, hogy amúgy csóró vagyok (ezt is csak örököltem), és ez az eddigi legnagyobb telefonom. Tetszik, hogy nagyobb az előzőeknél :D

De köszi a korrigálást, ha ez még nem nagy telefon, akkor már értem az előttem szólók véleményét. Ez szerintem még pont jó, lehet hogy a nagy már zavarna engem is.

2023. febr. 7. 22:55
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor mondom úgy, hogy amúgy csóró vagyok (ezt is csak örököltem), és ez az eddigi legnagyobb telefonom. Tetszik, hogy nagyobb az előzőeknél :D"

Az S21 egy kifejezetten nem olcsó telefon. :) Vannak ennél sokkal drágábbak is, de a maga korában mondjuk biztos hogy a top pár százalékban volt.

Plusz ma már az a tendencia (sajnos?), hogy nincs picike, olcsó telefon. Illetve vannak teljesen noname kínai márkáknak picike telefonjai, jellemzően gyalázatos teljesítménnyel, de ezeket szinte sosem forgalmazzák itthon. Az összes kisméretű telefon, amit az előbb felsoroltam, mind a felső, vagy a közép kategóriának a drágábbi felébe tartozik, az akkori áruk pedig 250-300 ezer forint vagy még több. Ma már a kicsi telefon a drága. :)

2023. febr. 7. 23:01
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Azért írtam, hogy ez örökölt teló :'D Amúgy sose vettem volna ilyen telót, jó nekem az A-széria is.

De ez amúgy tök érdekes, köszi az infót :)

2023. febr. 7. 23:14
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

"Már miért adták volna áron alul"

Mert mint írtam nem volt rá nagy kereslet, és el kellett adniuk.

Nem mellesleg a gyártási költsége nem volt alacsonyabb, mint a többinek ezért kellett elkaszálni. Tervezése mindenképpen nehezebb, mint egy nagyobb méretű készülék esetén.

"akkor nem inkább nagy lett volna a kereslet, mint belépő, teljes értékű iPhone"

Rétegigény van a Mini-re is, meg a Max-ra is. Csak ameddig az utóbbit megveszik drágábban, mert komolyabb tartalomfogyasztásra kell, addig a kisebb méretűt nem feltétlen veszik meg olcsóbban sem social media-ra és társaira, mert arra jobb az alapmodell mérete. A mini egy kis rétegnek kellett akik megvették a 12 Mini-t(lehet az SE2020-t) és a 13 Minire már nem volt akkora kereslet a részükről, még annak ellenére sem hogy olcsóbb volt.

"Ha ez igaz lenne, akkor alacsony eladásoknál is aranybánya lett volna nekik, hiszen egy máshogy elérhetetlen réteget szólítottak volna meg."

Amúgy nem hülyék, ezzel ők is tisztában vannak, nem állították hogy nem lesz több mini, szimplán arról van szó hogy nem fenntartható úgy ez a széria hogy évente adják ki.

Max pedig sosem alapmodell, a többségnek a sima iPhone széria a jó. A mérete, meg az olcsóbb árcédula miatt is.

2023. febr. 7. 23:37
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mert mint írtam nem volt rá nagy kereslet, és el kellett adniuk.

Nem mellesleg a gyártási költsége nem volt alacsonyabb, mint a többinek ezért kellett elkaszálni. Tervezése mindenképpen nehezebb, mint egy nagyobb méretű készülék esetén."

Egyszer sem csökkentették a Mini iPhonek árát, az utódmodell megjelenéseket kivéve. Radásául ha eleve áron alul adták volna (wtf?), akkor a 12 után nem kap még egy szériát, mert minek, ha áron alul sem volt sikeres.

A gyártását el nem tudom képzelni, hogy nem volt olcsóbb. Drágább a kisebb kijelző és a kisebb aksi? Vagy te hogy gondoltad, hogy a kisebb telefont ugyanazon az áron adják, mint a nagyot? Most az iPhone 14 Max is drágább mint a 14, de a te analógiáddal egy árban kellene lenniük. A Pro modelleknél is a nagyobb kerül több pénzbe.

A tervezése nyilván pénzbe került, de legyünk őszinték: úgy spóroltak a helyen, hogy kisebb lett az aksija és csókolom. Minden másban teljesen megegyezik a sima 12-vel és 13-mal.

"Rétegigény van a Mini-re is, meg a Max-ra is."

Azért a Pro modellek esetén meglepődnék, ha nem a Max-ból fogyna a több.

"A mini egy kis rétegnek kellett akik megvették a 12 Mini-t(lehet az SE2020-t) és a 13 Minire már nem volt akkora kereslet a részükről, még annak ellenére sem hogy olcsóbb volt."

Erre nem tudok konkrétat mondani, te is csak tippelgetsz. A 13 Mini sok szempontból (pl. üzemidőben, alap tárhelyben) jobb volt mint a 12 Mini. Már maga a 12 Mini sem volt sikeres, nem azért bukott a sorozat a 13 után, mert a "nagy" sikerű 12 Mini után már nem volt kereslet az utódmodellre. Az SE sorozat pedig teljesen más kávéház, annyival fejletlenebb ezeknél a telefonoknál, hogy kár ide keverni.

"Max pedig sosem alapmodell, a többségnek a sima iPhone széria a jó. A mérete, meg az olcsóbb árcédula miatt is."

Hát pedig de, jelenleg az alap széria tagja a Max is. Most tesztelik, hogy hosszabb távon jobban beválik-e mint a Mini. Bár őszintén szólva szerintem a nagyobb (és gazdagabb) piacokon akinek nagy iPhone kell, az kicsengeti azt a pár száz dollár pluszt és megveszi a Pro Max-ot, viszont így lényegében már nincs Mini telefonja az Applenek. (Kivéve az SE, de azt meg inkább hagyjuk így 2023-ban...)

2023. febr. 7. 23:53
 18/21 NTBS ***** válasza:
100%
Kisebb, mert ritkák.
2023. febr. 8. 06:31
 19/21 anonim ***** válasza:
10%
Nekem most egy 6,67 colos telefonom van .nincs vele gondom.
2023. febr. 8. 06:39
 20/21 anonim ***** válasza:

Én a kissebbet jobban kedvelem.

Most egy 4 colos kis praktikus telóm van, teszi amit kell.

de ez emberfüggő.

az idős szüleim pl a minél nagyobbat szeretik, így jobb nekik netezni,stb.

5 col felett pl nem vennék.

2023. febr. 8. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!