Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Megéri Xiaomi telefont venni,...

Megéri Xiaomi telefont venni, vagy inkább más féle telefonok után kellene néznem?

Figyelt kérdés

2018 év vége fele tértem át iPhone 6s-ről Xiaomi MI 8-ra, mivel akkor nem akartam kiadni annyit egy telefonra, illetve emlékeim szerint az összes akkori Xiaomit minden teszten dicsérték, és ár érték arányban határozottan emlékszem, hogy verhetetlen volt.

Lassan 5 év után a telefonomnak még semmi baja, leszámítva azt, hogy a töltő csatlakozó folyamatosan kicsúszik a telefonból, illetve, hogy az akkumulátor már nagyon gyenge, viszont ugyanolyan gyors, viszi a legjobb játékokat is, minden igényemet kiszolgálja, és nem is fagy le egyáltalán.

Rendszer szinten nekem szinte mindegy, hogy most Android vagy iOS, mint a kettőt használtam, az Androidban picit jobban tetszett, hogy volt filekezelő benne, akkoriban iOS-on talán nem volt, illetve a rendszer kinézete talán egy picivel jobban tetszett Androidon akkoriban.

Szóval elkezdtem nézegetni a legújabb Xiaomi telefonokat, de a régi verhetetlen árkategória már ahogy olvasom a teszteket nincs meg, sőt a mostani Xiaomikról már több rosszat olvasni, mint jót, a rendszer sem olyan stabil.

Ezért gondoltam arra, hogy más telefonra váltok, legyen szó másik Andoriodosról, vagy iPhone-ról.

Egy a lényeg nekem a telefonba, hogy egy 4-5 évig legyen stabil, ne kelljen vele futkozni szervízbe, ne lassuljon be használhatatlanra, ne fagyjon le minden alkalommal, hanem legyen egy megbízható telefon, amit megveszek, és mondjuk 4 évig nem gondolkodok váltáson.

2023. febr. 7. 10:05
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Nekem most kb 4 éves a Xiaomim, a családban csak az van (az egyik kb 5 éves, a másik új, idei). Semmi bajuk nincsen, az enyém néha gyorsabban merül mint régen, de kínozva volt rendesen (szabadtéren dolgozok, kint van 12-15 órákat - 5ben, meg +35ben, ezen kívül tele tud menni porral, homokkal meg sárral, kapja az ívet rendesen). A rendszerrel semmi baj, ugyanolyan gyors mint régen, a kamerája se romlik (pedig aztán az is karcolódhatna rendesen). A családban lévő régebbi Xiaomi hasonló állapotban van, az meg bár nem kültéren van sokat, de GPS megy róla állandóan, mégse halt még meg az akksija. Az új az még nagyon egyben van, a legmegvigyázottabb lesz a 3 közül. Szerintem megéri ilyen telefont venni, eddig ezzel van a legjobb tapasztalatunk
2023. febr. 7. 10:27
 2/4 anonim ***** válasza:
65%
Feleségem a nokia, huawei, samsung, xiaomi útvonal után vett egy iphone-t. Ez megvan neki két éve, semmi baja, azelőtt fél- egy évente cserélte a telefonokat, valami baja mindnek lett.
2023. febr. 7. 10:46
 3/4 anonim ***** válasza:
17%
Évek óta xiaomit használok, nincs vele semmi gond
2023. febr. 7. 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

A Xiaomi összességében, mint alternatíva, nagyot zuhant az utóbbi időben.

A Xiaomi azzal igyekezett eladhatóvá tenni az általa kínált telefonokat, hogy többnyire brutálisan erős hardverelemekből igyekezett építkezni, a szoftverezettség viszont erősen háttérbe szorult. Ez a mentalitás nagy teljesítményre képes, gyors és erős, viszont hektikusan működő, szoftveres hibákban gazdag mobilokat eredményezett. A készülékek ára nagyon barátságos volt kezdetben, így nagyon hamar kedveltté váltak. Brutális erejű telefonokat kínáltak, a hardveres képességükhöz képest hihetetlenül olcsón.

Amióta viszont drasztikusan emelik az árakat, egyre inkább romlik az összkép. Az erős hardver már nem tűnik ki a mezőnyből, mert a különbség egyre minimálisabb a riválisokhoz képest, a gyenge szoftverezztség továbbra is fennál — csak mindezt már jóval drágábban kínálja a gyártó.

Én egyáltalán nem javaslom a Xiaomi-hoz tartozó telefonok megvételét. Ár/érték arányt tekintve legjobban egy Motorolával jár a vásárló jelenleg, ezek nagyon megbízható, erős, gyors, és jól szoftverezett készülékek, akadásoktól, műszaki -és rendszerbeli hibáktól mentesen. Én mindenképpen a Motorolát ajánlom! Mellette a Samsungnak vannak még kellemes megoldásai, de náluk nagyon széles a mezőny, sok kifejezetten jó készülék mellé rendre be szoktak csúszni rosszul működő, gyengébb szériák is.

2023. febr. 7. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!