Megéri Xiaomi telefont venni, vagy inkább más féle telefonok után kellene néznem?
2018 év vége fele tértem át iPhone 6s-ről Xiaomi MI 8-ra, mivel akkor nem akartam kiadni annyit egy telefonra, illetve emlékeim szerint az összes akkori Xiaomit minden teszten dicsérték, és ár érték arányban határozottan emlékszem, hogy verhetetlen volt.
Lassan 5 év után a telefonomnak még semmi baja, leszámítva azt, hogy a töltő csatlakozó folyamatosan kicsúszik a telefonból, illetve, hogy az akkumulátor már nagyon gyenge, viszont ugyanolyan gyors, viszi a legjobb játékokat is, minden igényemet kiszolgálja, és nem is fagy le egyáltalán.
Rendszer szinten nekem szinte mindegy, hogy most Android vagy iOS, mint a kettőt használtam, az Androidban picit jobban tetszett, hogy volt filekezelő benne, akkoriban iOS-on talán nem volt, illetve a rendszer kinézete talán egy picivel jobban tetszett Androidon akkoriban.
Szóval elkezdtem nézegetni a legújabb Xiaomi telefonokat, de a régi verhetetlen árkategória már ahogy olvasom a teszteket nincs meg, sőt a mostani Xiaomikról már több rosszat olvasni, mint jót, a rendszer sem olyan stabil.
Ezért gondoltam arra, hogy más telefonra váltok, legyen szó másik Andoriodosról, vagy iPhone-ról.
Egy a lényeg nekem a telefonba, hogy egy 4-5 évig legyen stabil, ne kelljen vele futkozni szervízbe, ne lassuljon be használhatatlanra, ne fagyjon le minden alkalommal, hanem legyen egy megbízható telefon, amit megveszek, és mondjuk 4 évig nem gondolkodok váltáson.
A Xiaomi összességében, mint alternatíva, nagyot zuhant az utóbbi időben.
A Xiaomi azzal igyekezett eladhatóvá tenni az általa kínált telefonokat, hogy többnyire brutálisan erős hardverelemekből igyekezett építkezni, a szoftverezettség viszont erősen háttérbe szorult. Ez a mentalitás nagy teljesítményre képes, gyors és erős, viszont hektikusan működő, szoftveres hibákban gazdag mobilokat eredményezett. A készülékek ára nagyon barátságos volt kezdetben, így nagyon hamar kedveltté váltak. Brutális erejű telefonokat kínáltak, a hardveres képességükhöz képest hihetetlenül olcsón.
Amióta viszont drasztikusan emelik az árakat, egyre inkább romlik az összkép. Az erős hardver már nem tűnik ki a mezőnyből, mert a különbség egyre minimálisabb a riválisokhoz képest, a gyenge szoftverezztség továbbra is fennál — csak mindezt már jóval drágábban kínálja a gyártó.
Én egyáltalán nem javaslom a Xiaomi-hoz tartozó telefonok megvételét. Ár/érték arányt tekintve legjobban egy Motorolával jár a vásárló jelenleg, ezek nagyon megbízható, erős, gyors, és jól szoftverezett készülékek, akadásoktól, műszaki -és rendszerbeli hibáktól mentesen. Én mindenképpen a Motorolát ajánlom! Mellette a Samsungnak vannak még kellemes megoldásai, de náluk nagyon széles a mezőny, sok kifejezetten jó készülék mellé rendre be szoktak csúszni rosszul működő, gyengébb szériák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!