Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mièrt mondják, hogy egy...

Mièrt mondják, hogy egy androidos telefon 2 év után kuka?

Figyelt kérdés
Nekem egy Samsung A41 van lasaan 2 és fél éves, nincs belassulva, nem fagy, az aksi meg 1 napig símán kibírja 4-5 órás kijelzőidővel. Nem csak dísznek van hanem használom minden nap rendesen.
2023. febr. 5. 13:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van egy J5-öm, 2017-es modell, azt leszámítva, hogy egy nagy esés miatt ez az eltörött, jól működik.
2023. febr. 5. 16:28
 12/30 anonim ***** válasza:
78%

Mert androidos telefont lehet kapni 30K-tól 1 milláig. Az emberek többsége jóval 100K alatt vesz telefont. Egy 60-70K-ba kerülő telefont nem lehet jól összerakni, ezek gyakran eleve elavultak mind hardveresen, mind szoftveresen. Jó, ha 2 év szoftveres támogatást kapnak, de inkább 1-et. Tisztelet a kivételnek, mert létezik ennyiért szoftveresen jó telefon (Samsung például), de ezek vagy nagyon lassúak vagy a kijelzőjük rossz, esetleg egyéb hiányosságuk van. Fizikailag nem lehet ennyiért teljes értékű telefont gyártani. Ezért sem gyárt alsó és alsóközép kategóriás telefonokat több gyártó sem: Apple, SONY, ASUS, Google. A Samsung is csak azért van az alsó szegmensben mert nagy pénzek vannak ott. Eladja a Márka a telefont.

Szóval egy másodvonal beli kínai gyártó (mondjuk Cubot) terméke nyilván kuka lesz 2 év múlva, de egy Google vagy S Samsung telefon simán használható 5+ évig. Persze ezek már Apple árban vannak nagyrészt.

2023. febr. 5. 17:09
 13/30 anonim ***** válasza:
90%

Eddig nekem 2 okostelefonom volt csak, de mindkettő jól működött évek múltán is! Először egy Huawei Ascend P7 volt, amit 4 és fél évig használtam, utolsó fél évben az akksija már nagyon gyenge volt, gyakran kellett tölteni, meg a kameraszoftver képminősége romlott, de azon kívül végig pöpecül működött, sosem fagyott, stabilan ment a szoftver! Utána egy Samsung Galaxy A70 volt, 2 és fél évig használtam, szintén megbízhatóan működött volna tovább is, ha nem töröm be véletlenül a kijelzőjét!

Aki olcsóbb és alsó kategóriából vesz Androidos telefont, az eleve gyengébb hardvert is kap, az Android pedig nagyon hardverfüggő rendszer, és azzal bizony előfordulhat, hogy idővel a modernebb és nagyobb méretű alkalmazások miatt belassul az egész, laggol és/vagy fagy, mert a hardver nem képes felvenni a versenyt a nagyobb memóriaigénnyel! Ezen kívül a tecnológia is sokat számít, nagy különbség van a gyártók között, és azonos paraméterek mellett is például egy Unisoc vagy MediaTek processzor hamarabb feladja a küzdelmet, mint egy Kirin vagy Exynos, viszont egy Snapdragon bírja a legtovább, az a legjobb! És az olcsó telefonokkal részben így is spórolnak a gyártók, hogy ár-érték arányosan legtöbbször MediaTek-et raknak a burkolat alá, amivel tényleg nem lehet olyan hosszú távra tervezni! Na meg a RAM mérete se mindegy, például 2015-ben, amikor a Huawei-t vettem, akkor 2 GB még egy átlagos középkategóriás volt, míg manapság viszont már 4 GB is csak alsókategóriás belépőszint, a mai szoftveres igényekkel komolyabb felhasználásban már nem boldogul! A saját áruházak (mint Android esetében a Google Play) tartalma pedig központilag frissül, tehát azok fejlődését és méretét nem lehet megállítani azzal, hogy “de az én telefonom kisebbet visz” !

Csak azok mondják, hogy 2 év után kuka, akik olcsó Androidost vesznek, viszont egy középkategóriástól kezdve fölfelé már nincs ilyen gond!

2023. febr. 5. 21:18
 14/30 anonim ***** válasza:
84%
Az olcsó androidos telefonokkal - 40-50 ezres kategória - nekem is sok bajom volt. Aztán áttértem először a Samsung közép-, majd felsőkategóriájába. Az S10+-om pl. 4 éves lesz tavasszal és semmi probléma vele. A családban amúgy mindenki Samsung-ot használ - többségük középkategóriás -, van 5 évesnél idősebb is és egyikkel sincs baj. Nem a legolcsóbbak közül kell venni és akkor bírni fogja.
2023. febr. 5. 21:27
 15/30 anonim ***** válasza:
68%

Mert a gyártók többsége arra sem képes, hogy a kritikus sebezhetőségeket javítsa egyáltalán. Ennek ellenére az átlag user azon böngészik, bankol, osztja meg a személyes adatait.

Dióhéjban ennyi, az hogy a 3-4 éves telefonon fluid a 3-4 éves szoftver(milyen meglepő...)azon semmi érdekes nincs, persze mindaddig míg valami probléma tényleg nincs. Nem vagyok paranoiás de jelenleg már a laikusok is azzal fizetnek, ott tartanak munkahelyi infókat, családi fotókat stb. szóval egyre fontosabb a security.

A Samsung már lépett ez ügyben, de a többi gyártó csak ígérget egyelőre, míg egy iPhone 7-tel lazán mindent lehet csinálni a mai napig teljesen biztonságban.

2023. febr. 5. 22:28
 16/30 anonim ***** válasza:
79%
Nekem 4 éves telefon cseréltem le mert belasult az mondjuk 30000 Ft volt új korában ,egy újabbra az már 250 eurós volt.
2023. febr. 6. 05:46
 17/30 anonim ***** válasza:
78%

Sokat számít a hardver, plusz a szoftver optimalizáltsága. Egy S8+ két ismerösömnél is vigan elfut a mai napig, mig a legjobb haverom középkategóriás Xiaomi-ja 2 év után mindenféle hibákkal küzd. Pedig meg volt esküdve rá, 2 éve, amikor vette, hogy jobb a piacon nincsen.

Nekem van egy 4-5 éves Sony Xperiám teszttelefonként. Teljesen jol müködik, kérdés, hogy a mindennapi használatban mennyire birná…

Céges telefonom egy Galaxy A52s, az is jol birja, viszont alig 2 évesen néha-néha nem reagál, lassúl, stb. Érezhetö, hogy az Android 13 már nem rá lett optimalizálva.

Az iPhoneok más kategoriák, de egy megtelt tárhelyü iPhone is tud érdekességetet müvelni…

2023. febr. 6. 07:09
 18/30 anonim ***** válasza:
64%

Ezt kétféle ember szokta mondani:

1. Az aki az alsó kategóriás Androidot veszi és azt is teleszemeteli minden vacakkal, aztán csodálkozik, hogy lassú

2. Az Apple fanboy, akinél divat fikázni az Androidot, mert azt "csak a csórók veszik"

Az én telefonom több, mint 3 éves. Nem lassú, nem döcög, nem tört össze, az akku még mindig 2 napot bír. De nincs is telepakolva fölösleges dolgokkal és nem is a legolcsóbb vacak, 3 éve 100 ezerért vettem. Tippem szerint még vagy 2 évig kiszolgál.

Öcsém telefonja 5 éves és gyönyörűen működik. Ő sem akarja lecserélni, pedig bőven lenne pénze a legújabb csúcstelefonra is.

2023. febr. 6. 09:23
 19/30 anonim ***** válasza:
78%
Redmi note 9 5éves de 3 éve az összes programozójuk fogyatékos.
2023. febr. 6. 12:38
 20/30 NTBS ***** válasza:
76%
Felvágásból. Van, aki az alapján értékeli az embereket milyen telefonja van.
2023. febr. 25. 06:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!