Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone-ba bele folyt a kávé...

Iphone-ba bele folyt a kávé de azonnal próbáltam “ki önteni “ belőle. Működik a telefon csak töltésnél azt írja ki hogy folyadékot észlelt a készülék és a száradási idő eltarthat pár órát. Ki járt így ? Lett valami baja a telefonak ? Mennyi

Figyelt kérdés

2023. jan. 11. 11:19
1 2
 11/20 anonim válasza:
77%
#7 jártam már hasonlóan, csak laptoppal, 5 év múlva romlott el, fogta magát, és egyszercsak kikapcsolt. Már rég elfelejtettem ezt, a szervizben derült ki, hogy folyadék okozta a bajt. Ez elég szélsőséges eset, le is döbbentem, hogy fél évtizedig minden probléma nélkül használtam. Amúgy szerintem így is bármelyik pillanatban megadhatja magát, ha nem viszed szervizbe.
2023. jan. 11. 14:43
 12/20 anonim válasza:
Ja, és azért nem vittem szervizbe mert még iskolás voltam, szüleimtől kaptam, és féltem elmondani a bajt... így is idegességemben sikerült ez a malőver, de mivel nem lett azonnal baja, gondoltam nem szólok... nekem szerencsém volt, hogy ennyi idő után romlott el, mert addigra felnőttem, és már meg tudtam oldani a dolgot nélkülük.
2023. jan. 11. 14:46
 13/20 Morzsi007 ***** válasza:
Azért egy mobil sokkal jobban szigetelt (akár vízálló), mint egy laptop. Volt 2 telefon, ami nem vízálló és belecsúszott a fürdővízbe, 1-2 másodpercre elmerült. Ki lett kapcsolva 1 napig. Nem lett bajuk. Az oxidáció szokott problémát okozni.
2023. jan. 11. 15:00
 14/20 anonim ***** válasza:
77%

Egyáltalán milyen ájfón? Ha valami újabb, akkor nem is biztos hogy belefolyt. Csak a töltőcsatlakozóba ment bele, azt meg ki lehet takarítani.

5 év múlva nem a folyadék miatt ment tönkre a laptopod kedves Andersen a nagy mesélő. Bitztos látszott a folyadéknak nyoma ezért mondta a szervizes. De 5 évnél sokkal hamarabb megeszi a folyadék a lehelletvékony vezetőszálakat, érintkezőket. Még 5 hónap sem hihető, nehogy 5 év.

2023. jan. 11. 15:12
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Még egyszer:

Melyik modell az?

2023. jan. 11. 15:37
 16/20 A kérdező kommentje:
iPhone 11
2023. jan. 11. 16:04
 17/20 anonim ***** válasza:

[link]

"Por-, csepp- és vízállóság

Az IEC 60529-es szabvány szerint IP68‑as besorolású (legfeljebb 2 méteres mélységig és legfeljebb 30 percig meríthető vízbe)"

Vagyis ha nem volt szétszedve, még a gyári szigetelés rendben van és nem tűzforró kávé ömlött rá, akkor elég kicsi az esély hogy belülről kárt tett a telefonban, mert nem tudott belemenni. Ahogy a 4-esben már írtam ki kell takarítani a töltőcsatlakozót és nincs további teendő. Azért érzékeli hogy ott van még valami, mert a kávé nem párolog el teljesen, ha volt benne cukor vagy valami búgatópor még pluszban az is lerakódhatott ott. Kis alkohollal mosd ki és kész. Vagy lehet hogy elég ha egy alkoholos ablakmosóval megnedvesített papírtörlővel betörölsz neki párszor. Épp csak nedves legyen, ne csepegjen! Vagy nedves szemüvegtörlő papírokkal is lehet próbálkozni, azzal tuti nem okozol benne kárt. Egy fa fogpiszkáló segíthet.

2023. jan. 11. 16:56
 18/20 anonim ***** válasza:

"Megmondanám a hiba okát (úgyis rájönnek a szervízesek, nem hülyék"

ők is isznak kávét...

2023. jan. 11. 18:29
 19/20 anonim válasza:
Andersen vagyok, ha már így hívsz... akkor hogy lehet, hogy nem lett baja hamatabb? Akkor még nem volt vízálló billentyűzet...
2023. jan. 11. 20:27
 20/20 anonim ***** válasza:
43%
Tedd bele egy tál rizsbe. Az kiszívja. Én közvetlenül fűtőtestre nem raknám.
2023. jan. 11. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!