Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek melyik a jobb...

Szerintetek melyik a jobb telefon? A galaxy s20+ vagy a galaxy s20fe 5g?

Figyelt kérdés
Egy sima s20 fe van, mert sajnos lecsúztam az s20+-ról pedig azt akartam eredetileg. Viszont most ezt szeretném lecserélni az 5g-s változatra, de valahol làttam, hogy még beszerezhető az s20+ viszont csak sima 4g-s változatban. Szerintetek melyiket vegyem inkább? Az s20+ 4g-t vagy az s20fe 5g-t?

2023. jan. 10. 14:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha a Snapdragonos változatát vetted az FE-nek (ami nagyon valószínű, mivel már csak azt gyártják több mint egy éve), akkor nincs értelme megvenni az 5g modellt, mivel az csak tényleg annyival tud többet hogy 5g-s. S20+-ban is ugyan az a proci van. Kamerában sem annyival jobb. Azért van pár előnye az FE- hez képest, de szerintem nem éri meg arra váltani. Amúgy is egy régebbi modell az FE Snapdragonos verziójához képest. Én csak akkor váltanék az S20 FE-ről, ha kijönne az S22 FE vagy legalábbis az utódja (mindegy milyen néven) az S21 FE-nek.
2023. jan. 10. 17:08
 2/7 anonim ***** válasza:

S20 FE-ből az 5G-s változat eleve csak Snapdragonnal létezik, a sima 4G-s pedig tudtommal itthon csak Exynos-szal kapható!

Jó ötlet lecserélni az 5G-s változatra, mert abban jobb processzor és grafikus chip van, de a különbség: az S20+ -ban ugyanaz a processzor és grafikus chip van, mint a sima S20 FE-ben, viszont az S20+ -nak nagyobb felbontású a kijelzője, tud 8K-ban videózni, és erősebb Gorilla Glas védelem van rajta a törés ellen, az üzemideje viszont gyengébb! Lényegében ennyi, így döntsd el, Neked mik a fontos szempontok!

2023. jan. 10. 17:54
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

"S20 FE-ből az 5G-s változat eleve csak Snapdragonnal létezik, a sima 4G-s pedig tudtommal itthon csak Exynos-szal kapható!"

A 4g-s változatot az elején exynossal adták ki(ekkor még nem is volt 5g-s változat Európában), de a gyártókapacitások átszervezése miatt az S20/S20+-ban lévő Snapdragon chipet rakták az FE-be pár hónap után, ami egy 5g képes chip alapból. Emiatt kiadtak egy 4 és egy 5g-s változatot is, amik hardveresen teljesen megegyeznek, a 4g-s nek csak szoftveresen van lebutítva az 5g funkciója. Szóval létezik és a mai napig árulják a Snapdragonos 4g-s modellt. Exynososat pedig csak néhány hónapig gyártottak.

Kérdező. A CPU-Z nevű telefonos alkalmazással könnyen megtudhatod hogy neked Snapdragonos van e. Ha nem Snapdragonos, akkor szerintem az S21 FE-re érdemes váltanod és még ezt is jó áron el tudod adni. Ha Snapdragonos, akkor nem feltétlen van értelme váltani.

2023. jan. 10. 18:54
 4/7 anonim ***** válasza:

“Szóval létezik és a mai napig árulják a Snapdragonos 4g-s modellt. Exynososat pedig csak néhány hónapig gyártottak.”

A Snapdragonos 4G tudom hogy létezik, csak nem biztos hogy Magyarországon, és eddig akárhányszor láttam Árukeresőben az S20 FE-t, mindig csak ezek voltak kaphatók, jelenleg is:

[link]

2023. jan. 10. 19:38
 5/7 anonim ***** válasza:

4. Oh, értem miről beszélsz. Az árukereső engem is megviccelt. Tényleg exynost ír, nem tudom miért nem írták át. Viszont ha rákattintassz a mediamarkt oldalára ott baloldalt, akkor ott már Snapdragont ír a 4g modellnél is.

[link]

Itt is:

[link]

2023. jan. 10. 20:09
 6/7 anonim ***** válasza:
Az enyém is 4g Snapdragon.
2023. jan. 10. 20:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kb 2 éve vettük az enyèmet, szerintem nem Snapdragont.
2023. jan. 10. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!