Egy új iPhone mennyi ideig marad használható?
Kicsit sematizáltnak hat a kérdés, arra vagyok kíváncsi, ha mondjuk mostanában veszek egy nullaperces, vadonat új iPhone-t, akkor mind a frissítések tekintetében, mind pedig fizikálisan (pl akksi kapacitás) érdekelne, hogy hány évig marad "újszerű"?
Nyilván az állagmegóvás az én felelősségem, ezt nem is akarom belekeverni. Inkább az érdekel, hogy hány évente célszerű cserélni az iPhone-t, ha:
-nem kultusz, hanem műszaki stabilitás miatt venném, azaz nem részegít meg a "kijött az újabb".
-a típus szinte mindegy, mert van annyi pénzem, hogy bármelyiket megvehetem, csak nekem a mobil az egy eszköz, tehát az ár/érték arány fontos, nem a presztízs meg a csiliviliség.
Még a típust sem döntöttem el, mert az SE 2022 a mérete miatt jönne be, a 14 is belefér a költségvetésbe, csak nem biztos, hogy ki tudnám használni.
Szerintem 5 évig nem lesz vele bajod.
Aksit 3 éves korában érdemes cserélni, mert addigra 70-80% ra zuhan a kapacitása
Frissítést (főverzió) 5-7 évig kap, utána esetleg apróbb javításokat egy darabig.
A használhatóságát leginkább az akkumulátor, majd 8-9 éves korban már az elavultság akadályozza.
Erre a kérdésre egyedül az apple tudja a választ.
Részletes adataik vannak a meghibásodásáról, ill. a valószínűségről, sőt a gyártási hibák arányáról is.
Bármit veszel, meghibásodhat. Erre jár 1-2 év kötelező jótállás. Ezen az időszakon belül gondolkodhatsz, hogy működni fog. Utána bármi van, a te zsebedet éri a javítás.
Én direkt emiatt nem veszek drága dolgokat, mert belekalkulálom az általam okozott véletlenszerű károkat is (leejtés stb.).
Egyébként furcsa mód, minden telefonom, laptopom, egyéb cuccom, a jótállás után kezd érezhetően tönkre menni. :)
hogy lehet nem kihasználni egy telefon? Ezt sosem értettem....
Meg az ár-érték arány fogalmát sem értem. Ez is mindenkinél más.
Az iPhone 3-4 évig biztosan jól tudod használni. De 6 év is benne van simán. Az akumulátort majd cserélni kell. De ez olyan alkatrész mint az autóban az akkumulátor, vagy az olaj, vagy a gumiabroncs: amikor megvásárolod akkor is tudod hogy majd kell rá költeni, mert elfogy, elhasználódik.
Általában 6-7 évig támogatják szoftveresen.
Csak iphonet veszek. Ugyanigy nem presztizsbol. 5 evente veszek ujat.
A gigabajtbol mindig a legnagyobbat valaszd,mert nem lehet memoriakartyat tenni bele….
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!