Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy új iPhone mennyi ideig...

Egy új iPhone mennyi ideig marad használható?

Figyelt kérdés

Kicsit sematizáltnak hat a kérdés, arra vagyok kíváncsi, ha mondjuk mostanában veszek egy nullaperces, vadonat új iPhone-t, akkor mind a frissítések tekintetében, mind pedig fizikálisan (pl akksi kapacitás) érdekelne, hogy hány évig marad "újszerű"?

Nyilván az állagmegóvás az én felelősségem, ezt nem is akarom belekeverni. Inkább az érdekel, hogy hány évente célszerű cserélni az iPhone-t, ha:

-nem kultusz, hanem műszaki stabilitás miatt venném, azaz nem részegít meg a "kijött az újabb".

-a típus szinte mindegy, mert van annyi pénzem, hogy bármelyiket megvehetem, csak nekem a mobil az egy eszköz, tehát az ár/érték arány fontos, nem a presztízs meg a csiliviliség.

Még a típust sem döntöttem el, mert az SE 2022 a mérete miatt jönne be, a 14 is belefér a költségvetésbe, csak nem biztos, hogy ki tudnám használni.

2022. dec. 28. 13:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
míg el nem törik ...
2022. dec. 28. 13:32
 2/13 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem 5 évig nem lesz vele bajod.

Aksit 3 éves korában érdemes cserélni, mert addigra 70-80% ra zuhan a kapacitása

2022. dec. 28. 13:32
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az iphone 4 a mai napig működik hibátlanul. Igaz, fizetni nem tudok vele (NFC ), és semmit sem kapok hozzá kereskedelemben. Ezért kellett lecserélni. Dettó így jártam az Iphone5 el is. Most vettem egy Huweit, de már ez is túl van az 5. éven.
2022. dec. 28. 13:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Frissítést (főverzió) 5-7 évig kap, utána esetleg apróbb javításokat egy darabig.

A használhatóságát leginkább az akkumulátor, majd 8-9 éves korban már az elavultság akadályozza.

2022. dec. 28. 13:59
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha vigyázol rá, akkor kb 5-6 évig biztosan kiszolgál. Nekem az Xs Max-om 4 éve van meg, 82%-os az akksija, de megérzem, mert naponta 2x töltöm. Szóval ha belekalkulálsz egy akksi meg kijelzőcserét, akkor simán hozza az 5+ évet, és még iOS frissítést is kapsz.
2022. dec. 28. 14:01
 6/13 anonim válasza:
90%

Erre a kérdésre egyedül az apple tudja a választ.

Részletes adataik vannak a meghibásodásáról, ill. a valószínűségről, sőt a gyártási hibák arányáról is.

Bármit veszel, meghibásodhat. Erre jár 1-2 év kötelező jótállás. Ezen az időszakon belül gondolkodhatsz, hogy működni fog. Utána bármi van, a te zsebedet éri a javítás.

Én direkt emiatt nem veszek drága dolgokat, mert belekalkulálom az általam okozott véletlenszerű károkat is (leejtés stb.).

Egyébként furcsa mód, minden telefonom, laptopom, egyéb cuccom, a jótállás után kezd érezhetően tönkre menni. :)

2022. dec. 28. 14:13
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

hogy lehet nem kihasználni egy telefon? Ezt sosem értettem....

Meg az ár-érték arány fogalmát sem értem. Ez is mindenkinél más.

Az iPhone 3-4 évig biztosan jól tudod használni. De 6 év is benne van simán. Az akumulátort majd cserélni kell. De ez olyan alkatrész mint az autóban az akkumulátor, vagy az olaj, vagy a gumiabroncs: amikor megvásárolod akkor is tudod hogy majd kell rá költeni, mert elfogy, elhasználódik.

Általában 6-7 évig támogatják szoftveresen.

2022. dec. 28. 14:32
 8/13 anonim válasza:
100%
Hozzátenném ez a frissítés is olyan dolog, hogy a frissítés nélkül is ugyanúgy használható marad még évekig a telefon.
2022. dec. 28. 15:49
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
4 évig nem érzel jelentős teljesítményromlást, mivel nagyon erős procikat raknak a telefonjaikba. Egy akkucserével szerintem 6 évig is használható marad. SE-t nem ajánlom mert a procin kívül mindenben egy középkategóriás telefon és még gyorsan is merül. Ha kicsi telefont szeretnél, akkor Iphone 13 mini. A sima 14-et nem ajánlom mert (szinte) mindenben megegyezik a 13-mal és irreálisan drágább. Persze ez a gyenge Ft-nak tudható ben. Egyébként jó telefon a 14.
2022. dec. 28. 17:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak iphonet veszek. Ugyanigy nem presztizsbol. 5 evente veszek ujat.

A gigabajtbol mindig a legnagyobbat valaszd,mert nem lehet memoriakartyat tenni bele….

2022. dec. 28. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!