Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha egy telefon (iPhone 13)...

Ha egy telefon (iPhone 13) akkuja 1% töltöttséggel a töltőhöz csatlakoztatás után azonnal 30-40%-ra ugrik a töltöttség?

Figyelt kérdés

Ez szoftveres vagy hardveres hiba lesz?

Tehát a konkrét jelenség az az, hogy "lemerül" a telefon 1-10%-ra, rádugom töltőre és azonnal felugrik a töltöttség 30-40% közé.

És ez a 30-40% nem tudom mi, mert ilyenkor kibír még 1-2 órát is. Szóval nem feltélen gondolnék akku hibára, főleg hogy 94%-os kondíciót mutat.

Nyilván szerviz majd januárban, csak addig is érdekelne, hogy vajon mi lehet vele.

2022. dec. 28. 09:57
 1/6 anonim ***** válasza:
70%

A kérdésre nem tudom a választ, hogy mi okozhatja, viszont ne merítsd le 10% alá a telefonodat, mert az a legjobban akkugyilkos szokás.

Én 20%-nál dobom mindig töltőre.

2022. dec. 28. 10:19
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Az akku a végét járja, ez lehetséges, vagy a töltéssel kapcsolatos elektronikával lehet valami, de ehhez nem értek.
2022. dec. 28. 10:30
 3/6 anonim ***** válasza:

HÁt ez azért új telefon, hogy elhasználódott legyen az akkuja. Pedig a jelenség arra utal, hogy megöregedett az akksi.

Hol vetted? Újan vetted? Hogy használod? Napi hány töltéssel?

Csinál kényszerített újraindítást:

[link]

És akár egy teljes visszaállítást is megpródálhatsz hogy kiszűrd a szoftveres problémát.

Az akku grafikon mit mutat? Nagyon meredeken merül?

2022. dec. 28. 10:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Egy iPhone 13-asnak nem igy kellene lennie. Hiszen az iPhone 13-as széria 2021 szeptemberében jelent meg. Vagyis maximum 16 hónapos a 13-as széria. Tehát még másfél éves sincs. Tehát ha rögtön 2021 szeptemberében vetted, elsők között. Akkor is valami nagy gubanc van. De a használatával is nagy gumbanc van. Ugyanis egy telefont sosem töltünk fel max 100-ig, illetve soha nem merítünk 20 %-ra vagy 20%- alá. Az a jó ha 25 - 50 % között teszed fel tölteni és maximum 90 %-ig töltöd. És minden nap töltöd! Az akkumlátorok ekkor érik el ugyanis az optimális üzemet, és ekkor lesz a leg hosszabb az élet tartalmuk.
2023. jan. 10. 15:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Az akku halt meg benne, normál használat mellett. Igazából telefonáláson, netezésen, és videózáson kívül másra nem is használom. 40 ezer volt a csere, mivel az akkura ugye nincs garancia, és nekem kellett megvenni. Ez lesz az utolsó IPhone amiért pénzt adtam, kicsit csalódás volt hogy egy alig 1 éves telefonban így tönkremegy az akku.
2023. jan. 13. 22:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Akkor annak gyári hibája volt...
2023. jan. 13. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!