Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen szoftveres gondok...

Milyen szoftveres gondok vannak a Xiaomival?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom itt a gyakorin, hogy a Xiaomi egy hulladék szoftveresen. Mire gondoltok ezzel? Egyik ismerősömnek xiaomi van (talán egy redmi note 10 pro vagy valami hasonló) és neki nincs semmi gond vele.

2022. dec. 18. 22:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%

Ha nagyon ráfeküdnék a kérdésre, akkor komoly listát tudnék írni, most így hirtelen pár:

- Az alap appok (amiket törölni sem lehet) nagyon gagyik. Pl reklámok vannak a zenelejátszóban és a fájlkezelőben. Minden ami alap rajta az gyakorlatilag használhatatlan.

- Néha gondol egyet, és átvált debil módra: bezár mindent, és nem is enged semmit megnyitni. Újraindítás megoldja, de akkoris ezmiez?

- Ha éjszaka kikapcsolom, majd felrakom tölteni 1/4 az esélye, hogy fogja magát és bekapcsol.

Másfél éves készülék, 3x annyiba került mind az előző Huawei-em, egyedül a kamerában jobb ez mint az volt.

2022. dec. 19. 10:19
 12/16 anonim ***** válasza:
47%
#11 a reklámokat régióváltással el lehet tüntetni.
2022. dec. 19. 12:25
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Magyarul? 😀

2022. dec. 19. 12:44
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok trehányság és ostobaság van benne, de azt le szeretném szögezni, hogy kisebb-nagyobb trükkökkel ezek bizonyos része megoldható. DE (ez egy bazi nagy de) egyáltalán nem várható el egy felhasználótól, hogy ezekkel szórakozzon, ezekről olvasgasson az internet mélyén fórumokat és ezeknek a beállítását igazítsa hozzá minden egyes esetleges szoftverfrissítéshez.

Én is 1x és valószínűleg utoljára vettem Xiaomit. Jó ár/érték arányú készülék volt, az akkori (3 évvel ezelőtti) termékpaletta abszolút teteje. Voltak reklámok a gyári szoftverekben, amiket nyilván törölni sem lehetett, de ezen nem húztam fel magamat, úgysem használtam őket. Viszont a telefon fokozatosan kimutatta a "foga fehérjét":

- Agresszív memóriakezelés miatt kb. sosem kaptam meg az értesítéseket időben. Minden appot totál ok nélkül bezárogat, miközben dögivel volt használatlan memóriája a készüléknek folyamatosan.

- Néha ha úgy gondolt, akkor véletlenszerű appok nem indultak el. Aztán ezeket egy vagy több újraindítás megoldotta (átmenetileg).

- Volt hogy úgy döntött a telefon, hogy ő most nem fog csörögni, hiába hívnak. :)

- A kamerás képességeket szerintem utólag szoftveresen lerontották. Ezt több hasonlóan "neves" gyártó is szokta csinálni. (Nem, nem sérült a lencse és a telefon sem volt leejtve.)

- Teljesen érthetetlen melegedések, sokszor a legalapabb felhasználás közben.

- Random, számomra teljesen értelmezhetetlen hibaüzenetek, miközben lényegében semmit sem csináltam. Gondolom a MIUI háttérfolyamatai sz..rtak be maguktól. :)

Rengeteg Samsung és egy iPhone telefonom volt/van, azokkal sosem volt még csak hasonló problémám sem. Xiaomiból pedig a családi és baráti körben több is hasonló hibákat produkál. Az a baj, hogy a Xiaomi számolatlanul f..ssa a készülékeit és simán elhiszem azt, hogy az évi majdnem 2 tucatból van pár típus, ami teljesen jól sikerült, még a MIUI sem veszik össze velük, viszont kétségtelen, hogy rohadt sok olyan "próbálkozásuk" is van, ami nem sikerült.

2022. dec. 19. 22:01
 15/16 puritan ***** válasza:
100%

Nyárig nekem is Note 10 pro-m volt. Az egy éves születésnapja előtt azonban visszavittem garanciába, mert nem bírtam megbékélni vele, hogy sz@r benne a közelségérzékelő. Vagyis, amikor a fülemhez emeltem nem kapcsolódott le a képernyő. Legalábbis nem mindig. Nem javították, hanem visszaadták a telefon árát. Ettől eltekintve én meg voltam elégedve vele. Egyébként ez tipikus xiaomi betegség, előtte több ilyen márkájú telefonom volt már, és többé-kevésbé mindegyik produkálta ezt a hibát.

Sokan gondolkodás nélkül fikázzák a Xiaomi telefonokat, pedig volt azért néhány olyan tulajdonsága, amiben magasan verte az utódjául választott Samsung A52s-t. Pl. a Xiaominak magasan érzékenyebb volt a wifije, fényesebb a képernyője, és tudom, ez szubjektív dolog, de én jobb fényképeket tudtam vele csinálni.

2022. dec. 20. 00:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Értesítések késése, vagy egyáltalán nem is értesít. De van hogy újralrtesít olyan eseményekről amikről már órákkal ezelőtt értesített és meg is néztem. A közelségérzékelőjét minden szoftverfrissítésnél újra kell kalibrálnom. A kameraszoftver is gyakran bugosodik, ilyenkor az újraindítás sem segít, csak az app adattörlése.
2022. dec. 29. 08:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!