Ha van egy előfizus telefon és az illető nem fizeti akkor a telót is letiltják vagy csak a sim-et?
Figyelt kérdés
Mert a mai előfizetéses telefonok és dual sim-esek és az egyik foglalat az független azt hiszem bár lehet hogy ennek semmi köze hozzá2022. nov. 30. 18:22
1/4 anonim válasza:
A kártyát biztosan. Lehet hogy a telefont is tiltják (IMEI alapján).
2/4 anonim válasza:
Szerintem a telefont nincs értelme letiltani, mert az önmagában egy papírnehezék, a SIM-et annál inkább. Azzal tud "megfogni" a szolgáltató, hogyha nem fizeted be a járandóságot, első körben elveszi a hozzáférést, második lépésben letiltja a fizetésedből, harmadik lépésben - ha nincs miből levonni - jönnek a behajtók, és foglalják a lakást stb. (ilyenkorra már általában nem 10.000-es tételekkel tartozol, hanem büntetőkamatokkal, ezzel-azzal megfejelve milliókkal.)
3/4 anonim válasza:
Mindkét foglalat független.
Akkor szokták a telefont tiltani ha részletre vásárolták és a részletet nem fizetik.
Ha az előfizetési díjat nem fizeted, akkor az előfizetést korlátozzák. A SIM-et nem tiltják le mindjárt. Több felszólítás után korlátozzák a szolgáltatást, nem tudsz telefonálni, internetezni, sms-t küldeni, de hívást fogadni még igen. Aztán ha még több ideig nem fizetsz, akkor kapcsolják ki. De ez már a szerződés felmondásával jár, annak mindenkivetkezményével együtt. Például ha volt hűség a díjcsomagra akkor mindent ki kell pengetni egyben... Ha ezek után sem fizetsz akkor követeléskezelőhöz kerül az ügy.
4/4 Ypszilon1980 válasza:
Nálam pl. a telefon törlesztője külön van választva, sőt a telefont is külön lett véve, tehát ha azt fizetem pl. és a számlacsomagot nem, akkor nem tilthatják le a telefont, viszont a szerződéssel megszívnám, ahogy fentebb már írták. A bibi akkor van, ha a szerződés össze van kötve a számlacsomaggal is, pl. emiatt kaptál kedvezményt is, vagy emiatt tudtál kedvezményes csomagot kötni, stb., akkor nem csak magát a csomag díjait fogják követelni, hanem a kedvezményeket is pluszban. Nekem az is benne van a szerződésben, hogyha akár egy számlát is nem fizetek ki határidőre, akkor nem tudom hány ezer forintot pluszban kell büntetésnek fizetni. És akkor ezek halmozódnak, stb. Ergo nem érdemes ezzel vacakolni. Ennél már jobban megéri akkor egyezkedni velük, ha meg nem anyagi gondok miatt akarod nem fizetni, akkor még úgy is jobban jársz, ha a szerződést felbontod kötbérrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!