Melyik telefon érné meg használtan?
Két Samsung közül akarok dönteni de csak használt jöhet szóba mert pénzügyileg most nincs stabilitás.
Samsung A32 5g van 45-50 körül használtan vagy Samsung A52s használtan? Tudom a különbséget a két telefon közt de azért most a pénz is kevés mert nincs állandó munkám így nem merek sokat kiadni most. 85-100 körül van az A52s de alig írnak vissza marketplacen. Az A32 ről már találtam egyet 50 ért 1 éves talán tudok is alkudni belőle. Alap telefonnak kéne netezni, telefonálni. Azért vacilálok mert az A52s-ről ódákat zengenek itt a gyakorin. Az A32 meg egy alap készülék de úgy érzem 1-2 évig annak a teljesítménye is bőven elég lenne. De várom a válaszokat kihogy döntene. Tudom első hogy legyen munka de kellene egy normális telefon is a hétköznapokra. Köszönöm aki elolvasta és segít a döntésben. Ez a hét egész jól indult számomra.
Ki tudod bőven vele húzni ezt az évet, akár többet is (3 évig szoftveresen jó, mert mindent futtatni fog), a lassuláson lehet segíteni.
A lassulásnak több oka is lehet, de ha a tippjeimmel bízom benne, hogy tudok rajta segíteni.
1. Növekedtek az alkalmazások és az Android rendszerigénye. Eredetileg Android 11-el adták ki ezt a készüléket, jelenleg Android 13 van rajta, ezzel együtt viszont nem lett erősebb a telefon hardvere. Népszerű alkalmazások (pl. Facebook, Messenger, Viber, Chrome) mérete és rendszerigénye is folyamatosan növekszik. A 4 Gb RAM és 2 GHz 8 magos CPU viszont elegendő ezekhez, nem lassabb, mint pl. egy Samsung Galaxy A05, ami hasonló specifikációval rendelkezik, csak 2,5 évvel újabb modell. Ezen részben tudunk segíteni, egyes folyamatosan a háttérben futó alkalmazásokat lecserélhetünk kisebb rendszerigényű és gyorsabb lite verzióra, pl. Facebook lite, Messeger lite.
2. Túl sok a telepített alkalmazás, nagyon sok minden fut a háttérben. Ide tartozik még, hogy a legjobb, ha legalább 25% szabad hely van a készüléken. Ami alkalmazásokat nem használsz, töröld nyugodtan, az előre telepítettek közül is, ami kell a rendszernek, azt nem tudod törölni (kivéve root-olt telefonnál, de nem hiszem, hogy az). Tisztító programot is lefuttathatsz, pl. 1 tap cleaner, CCleaner. Sajnos mobiltelefonon is lehetnek vírusok, az AVG ebben segít, az ingyenes verzió is bőven elég, nálam folyamatosan figyeli a készüléket, ha vírusos oldalt nyitok meg, egyből letiltja. Rendszeresen újra is kell indítani a telefont, legalább heti 2-3 alkalommal, sokan ezt elmulasztják.
3. Ha nagyon lassú, vagy egyéb hiba is van, akkor érdemes szoftver resetet csinálni. Ehhez szükséges a Samsung és Google jelszó, meg előtte mindent mentened kell. Ha ez régen volt megcsinálva, miközben napi használatban van a telefon, akkor biztosan javítani fog a helyzeten. Azért tettem a végére, mert bár szerintem ez a legjobb megoldás, még is csak indokolt esetben kell megcsinálni, mert idő és macera, mire mindent visszateszünk, és beállítunk. Utána viszont szoftveresen olyan lesz, mint egy új telefon. Bár körülményes, de évente én is meg szoktam csinálni, kb. egy év alatt nálam is lassul annyit, ami ezt indokolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!