Melyik telefon érné meg használtan?
Két Samsung közül akarok dönteni de csak használt jöhet szóba mert pénzügyileg most nincs stabilitás.
Samsung A32 5g van 45-50 körül használtan vagy Samsung A52s használtan? Tudom a különbséget a két telefon közt de azért most a pénz is kevés mert nincs állandó munkám így nem merek sokat kiadni most. 85-100 körül van az A52s de alig írnak vissza marketplacen. Az A32 ről már találtam egyet 50 ért 1 éves talán tudok is alkudni belőle. Alap telefonnak kéne netezni, telefonálni. Azért vacilálok mert az A52s-ről ódákat zengenek itt a gyakorin. Az A32 meg egy alap készülék de úgy érzem 1-2 évig annak a teljesítménye is bőven elég lenne. De várom a válaszokat kihogy döntene. Tudom első hogy legyen munka de kellene egy normális telefon is a hétköznapokra. Köszönöm aki elolvasta és segít a döntésben. Ez a hét egész jól indult számomra.
Ha nincs bevételed, akkor értelem szerint veszel max-ért 10e-ért valami egyszerű telót, aztán ha gazdag lettél, veszel újat 1 millióért...
Addig kibírod, hogy otthon netezel...túléled közösségi szenny nélkül, ha normális vagy.
Igazad van, aki h_lye, azt hagyni kell veszni, bocsánat a jószándékért:)
Vedd a drágábbat!
Az A32 5G használtan elég jó ár/érték arányt képvisel. Én 3 hete vettem egyet használtan. Mivel egyre több helyen elérhető az 5G hálózat, ezért hosszú távon jó befektetés. Van 4G változata is, az viszont jobb kijelzőt kapott az 5G-hez képest (egyébként akinek nincs szüksége az 5G-re, a 4G-s jobban megéri).
Mindkettőn Android 13 fut (illetve frissíthető rá), még előreláthatólag 1 évig kap biztonsági frissítést. Az kérdéses, hogy megkapja-e az Android 14-et. Elvileg a közép kategóriás Samsungok 3 Android főverzió frissítést kapnak, ez alapján lehetséges, viszont van ahol azt írták, hogy már nem.
Jelenleg a legtöbb friss alkalmazás Android 10 és újabb verzión működik (szerencsére sok népszerű alkalmazás ennél régebbi verzióra is telepíthető), így az Android 13 bőven jó. Szoftveresen körülbelül 3 évig nem lesz vele probléma, utána már megeshet, hogy némelyikekkel nem lesz kompatibilis. Teljesítményre is megfelelő lesz 3 évre, ha böngészni, Facebook, Messenger, Viber, YouTube, GPS és hasonló általános feladatokra, illetve egyszerűbb játékokra kell (itt megjegyezném, hogy a GTA San Andreas gyönyörűen fut rajta, ez már nálam nem az egyszerűbb játék kategória).
Az A52s annyiból jobb az A32-től, hogy az már megkapta az Android 14 frissítést, ezen felül ez is előreláthatólag 1 évig kap még biztonsági frissítéseket. Ez azt jelenti, hogy előreláthatólag 4 évig vinni fog minden alkalmazást. Ha használod mondjuk 2 évet, még elég jó árban el tudod adni, és még az új gazdája is használhatja egy darabig.
Használtan olyan 15-20.000 Ft a kettő közötti különbség. Mivel én (is) átlagosan 2 évente cserélem a telefonjaim, a kedvezőbb árú A32 5G mellett döntöttem, a 4GB RAM és 2GHz 8 magos processzor általános feladatokra bőven elegendő. Bár én az 5G miatt váltottam, mivel korlátlan mobilinternettel ezt ki is használom. Előtte egy Samsung Galaxy A50-em volt (Android 11-el, ami ma épp határeset, még minden működik rajta). A kettőt összehasonlítva egy hajszálnyival gyorsabb az A32. Megnyitottam egyszerre egy időben a kettőn ugyanazokat az alkalmazásokat, és egy picivel hamarabb töltötte be mindegyiket az A32, de használat során ez a sebesség különbség nem annyira érezhető. A kijelzője viszont az A50-nek jobb volt (az 5G változat TFT kijelzőt kapott), bár szerintem teljesen jól látható, kényelmesen olvasható, videó nézés közben sem érezhető a különbség, csak ha a kettőt egymás mellé teszem. Igazából a kijelző volt az 5G áldozata, ezen spóroltak, a számomra viszont megérte ez a kompromisszum, mint írtam, az 5G fontos nekem. Aki viszont a 4G-s A32-őt választotta, super amoled kijelzőt kapott (valamit valamiért alapon).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!