Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért ennyire értékes egy...

Miért ennyire értékes egy iPhone 14? Mivel jobb az mint a többi telefon?

Figyelt kérdés
Mivel jobb egy iPhone mint egy Android hogy ennyire drágák? Nem akarok venni csak kérdem.

2022. nov. 4. 19:32
1 2
 1/18 anonim válasza:
68%
Iphone 12-őm van, de szerintem az android is ugyanolyan klassz, előtte 6 évig androidos voltam. Az Iphone 14 meg túlárazott készülék, nem tud semmivel többet a 12-nél vagy a 13-nál. Az akku ugyanolyan, a kamerák is, a tárhelyek is hasonlóak.
2022. nov. 4. 19:41
 2/18 anonim ***** válasza:
67%
Nem értékes, csak gyenge a forint és erős a dollárt, ezért kerül ennyire sokkkkkba.
2022. nov. 4. 19:41
 3/18 anonim ***** válasza:
88%
Semmivel nem jobb, bár nem is sokkal drágább mint egy androidos flagship model.
2022. nov. 4. 19:45
 4/18 A kérdező kommentje:
Hát én 52 ezer forintért vettem redmi 9 et két éve és még most is jól ki szolgál nincs vele gond. Ennél jóval drágább az iPhone
2022. nov. 4. 19:56
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

4

Mondom flagship model. A tiéd az belépő kategória. Ha neked ennyi elég örülj neki, akinek meg több kell az exponenciálisan többet fizet a jobb képességekért. Megéri? Nem. Van olyan akinek mindenképpen egy Iphone14 vagy flagship androidos teló kell? Nincs. Ez is olyan dolog, hogy 120 ezres G Astra is elvisz A-ból B-be, meg a Bugatti Veyron is de mégis sokan jobb autót vesznek egy szakadt Astránál.

2022. nov. 4. 20:01
 6/18 anonim válasza:
87%
En 11 pro vettem, a kamerája miatt. 200-ert kapsz bontatlant. Regi modell, de ennyiert nincs jobban fotozo telefon. Nem tudom mennyit fejlődött azóta a kamera teljesítménye, de sokan azt mondjak nem sokkal jobb a 14 pro se. Amúgy gyönyörűen fotoz.
2022. nov. 4. 20:18
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

A 2. Jól mondja. A 14 es Apple széria készülékei ugyan annyiba kerülnek (dollárban!), mint a 13-as széria került egy éve. Itthon mégis több mint 100 ezer Forinttal drágábbak. Erről csak a harmatgyenge forint és a szokatlanul erős dollár tehet.

Egyébként az Apple (szinte) csak felsőkategóriás telefonokat gyárt, ezért az árakat a többi cég felsőkategóriás készülékei áraival érdemes összevetni. Láthatjuk, hogy az iphoneok nem kiemelkedően drágábbak a hasonló szintű társainál sőt, néhány telefonnál olcsóbbak. Nagyjából fél évvel ezelött, az Apple telefonok kifejezetten jó vételnek számítottak, mivel sokkal kevesebbe kerültek. Mint már írtam, nem az Apple vitte fel az árakat. (Az Ipadeknél elég undorító módon léptek, de most nincs hozzá köze a kérdésnek)

2022. nov. 4. 21:25
 8/18 anonim válasza:
100%
Igazából nem a forint a fő ludas. A dollár/euró árfolyam az oka. Az Apple belekalkulálja, hogy mi lenne ha 0.99-ről 1.2 $ lenne újra egy €. Emiatt Európa 20%-al eleve drágábban kapja, na és erre jön még rá a gyenge forint is.
2022. nov. 4. 23:06
 9/18 anonim ***** válasza:
68%

Mi ez a hülye kérdés?

Pont ugyanolyan mocskosul drága (nálunk) egy Samsung, Xiaomi, Huawei csúcsmodell is mint egy iPhone.

Az tény, hogy még a tesztelők is azt mondják, nem feltétlenül éri meg a 14-es modell, de például előtte a 11-13 szériákból lehetett jó áron kifogni telefont.

2022. nov. 5. 00:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ha arányaiban nézzük:

Az első iPhone 5-600 Dollár volt. Ami akkoriban rohadt sok pénznek számított. Most 800-1000 Dollár ami egy amerikainak, vagy nyugat európainak megfizethető.

Nyilván nem a minimálbéres 6 millió magyar dolgozó a fő célpont.

2022. nov. 5. 00:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!