Ne vegyek oled kijelzős telefont?
Nálad van valami gond a szemeddel, vagy az agyaddal. Nem rosszból írom, nem lehülyézni akarlak, csak annyi, hogy a szemed/agyad valamiért nem úgy reagál mint a legtöbb emberé. Lehet meg kéne nézetni orvossalés tudna rá mondani valamit, vagy valami gyógyszert adni. Nekem például a régi CRT monitorokkal sem volt soha semmi gondom, pedig volt fiatal koromban 14-20 órákat ültem előtte a munkában és otthon is. Még azok a nagyon régi monokróm monitorok sem bántották amin csak egy szín volt - az enyém zöld volt :D És a hegesztéstől sem gyulladt be a szemem sosem. Érdekes, hogy apám meg kétszer belenéz és már vége is, másnapra begyullad neki.
Az emberek 99%-nak nincs gondja ezekkel a kijelzőkkel. Én nem is tudom mit csinálnék ha azt mondanák, hogy az OLED-ről vissza kell térnem valami másik technológiás kijelzőre.
"A fény erőt mindig negyedben használom kb. Tehát még félig sem húzom fel."
Ez lehet a gond.
Próbáld full fényerőn.
"A fény erőt mindig negyedben használom kb. Tehát még félig sem húzom fel."
" hiába raktam rá kék fény szűrő programot hiába állítottam be szemkimélő módot"
Álltísd be a fényerőt automatikus szabályozásra, a kék fényszűrőt meg a szemkímélő módot kapcsold ki. Kifejezetten rohadtul szemkímélő egy alacsony fényerejű, módosított színképű kijelzőt hunyorogva nézni.
Előtte pontosan milyen telefonod volt? Már csak azért érdekelne, mert a leírás alapján az IPS-es kijelzőt sem bírja a szemed és el sem tudom képzelni, hogy milyen telefonnak nem volt ilyen kijelzője az utóbbi időben.
"Esetleg olyan oledes teló kéne ami 90-120hzes?"
Nem hinném, hogy ez bármit is befolyásolna. Évekig néztél 30-60 Hz-es kijelzőket, aztán majd pont most hirtelen a 120-at igényli a szemed?
A régi monitorban valószínüleg még ccfl háttérvilágítású volt, ami nem villog.
A fényerő szabályozásához egyes kijelzők pwm-et használnak, tehát másodpercenként többször ki-kekapcsolják a háttérvilágítást adó ledet:
Mások pedig dc dimminget használnak, ebben az esetben villogás nélkül történik a fényerő szabályozása.
Annyit tehetsz, hogy nagyobb fényerőn használod, mert a magasabb frekvenciájú villogás kevésbé zavaró.
Amúgy az emberek 15-20%-a érzékeny erre, én is közéjók tartozom.
Őszintén szólva szerintem semmi baj nem lehet a telefonnal, annyi max, ahogy előttem írták, nem elég magasra rakod a fényerőt.
Tedd professzinális/természetes módba a képernyőt, szemkímélő mehet de csak ha körülötted is sötét van! Fényerő legyen automatikus és kicsit feljebb is tolhatod mint amit ajánl.
Ha hirtelen alakult ki a probléma, bármikor, akkor inkább a szemeddel van gond, lehet kellene szemüveg / másfajta szemüveg
szemcseppet vegyél, de kérdezz rá a gyógyszerésnél, majd Ő ajánl.
Ui: Diplomás gyógyszerésztől mégjobb ha van lehetőségesd mélyebben elmondani mi a panasz, Ő fixen tud adni ami kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!