Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Kárcsökkentés és megelőzés...

Kárcsökkentés és megelőzés telefon ellopás ellen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ismerős pórul járt a hétvégén, így én szeretnék felkészülni, ha hasonló helyzetbe kerülnék.

Ilyen esetben kezdetnek azt tenném, hogy mindenhol megváltoztatnám a jelszavamat, minden eszközt kijelentkeztetnék, reménykedve, hogy még nem hatoltak be sehova.

És ha Find My Device-al elérhető, akkor mindent törölnék róla az erase device funkcióval.

De tegyük fel nincs hálózatra kapcsolódva, így nem tudom törölni az adatokat. (Vagy letörölték a Find My Device-t egy pillanat alatt)

Ekkor az elmentett ujjlenyomatok helyben vannak tárolva, ergo véges időn belül beléphetnek pl. a netbankomba? Vagy nem?

Valaki felvilágosítana, hogy mik a legjobb lépések ilyenkor?

Valamint a jobbik kérdés: Hogyan lehetne megelőzni a kárt?

Csak mert kicsi az esélye, hogy hamar észreveszed, hogy ellopták a telefonodat, valamint, hogy hamar be is tudsz lépni egy ismerős telefonján a fiókodba, hogy minden eszközt kijelentkeztess, stb.

Valamint mivel a kétlépcsős azonosítás be van kapcsolva, így az egyetlen esélyed az, ha megpróbálsz minél hamarabb hazajutni, hogy egy másik eszközödön el tudd ezt intézni. (mert ugye ha új eszközön akarnál, akkor kell a telefonos authentikátor vagy a recovery kód, ami szintén otthon van, egy papíron). De ez nagyon sok időt ad a tolvajnak.

Azt persze nehezen lehet megelőzni, hogy kizsebeljenek, otthagyd valahol a telefonodat stb...

De az sem megoldás, hogy semmilyen fontos alkalmazást sem telepítesz a telefonodra, nem lépsz be a Google fiókodba, stb.

Van valami jó megelőzési praktikátok?

Előre is köszi! :)

2022. okt. 11. 20:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
10%
Vegyél iPhonet, azt nem tudják annyira könnyen feltörni és az ujjlenyomat, vagy az arc sem kerül tárolásra.
2022. okt. 11. 20:57
 2/14 anonim ***** válasza:
87%

Legyen ujjlenyomat kérés rajta minden képernyőfeloldáskor. Biztos nem a klónod lopja el tőled..

Sim kártyát meg ügyfélszolgálaton kell letiltani, cseredarabot kérni.

2022. okt. 11. 21:12
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Biztonságos zárolásnál van olyan opció hogyha van mobilneted meg GPS jelet is fog a telefon akkor sohase kapcsol ki ha le van zárolva a telefon, ergo visszakereshető 5m-es pontosságal ha van jel. Az androidba van offline keresés, ha bekapcsolod akkor közeli más telefonok észlelhetik a telefonod helyzetét és küldik neked a helyét. Törölni sem tudják mert androidon kell hozzá a Google fiók adataid. Beállítható továbbá hogy 15 sikertelen feloldás után minden adatot töröl a telefon ami rajta van.
2022. okt. 11. 21:35
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Aki ellopja annak az első dolga hogy kikapcsolja a készüléket (amit akkor is meg tud tenni ha zárolva van), nehogy lebukjon a helyszínen. Utána később meg kiveszi a sim kártyát is.
2022. okt. 11. 21:49
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Ha ellopják hogyan oldják fel? Nekem arcfelismerő bekapcsolva. Ujjlenyomat bekapcsolva. Kódot is kér néha biztonsági okokból. Ilyen esetben hogyan oldják fel?
2022. okt. 11. 22:01
 6/14 anonim ***** válasza:
17%
Ha megfelelően le van zárva pl. pin kóddal, akkor nem tudják feloldani, csak újratelepítés után, amivel ugye az adatok is törlődnek. Nem tudom hogy androidon is van-e olyan már, hogy újratelepítés után is kéri a jelszót, de szerintem androidot nem nehéz számítógépen keresztül újra flashelni, és mintha vadi új telefon lenne. Kártyán pin kód van, ezért azt sem tudják használni, szóval az adatok biztonságban vannak, csak a telefont tudják használni egy újratelepítés után. Aztán simán lehet hogy amióta én ennek utánanéztem van valami plusz biztonsági réteg, mint az iphoneon, hogy az az alaplap már kb. kuka, ha van rajta apple id és nem tudja az ember a jelszót. A lényeg hogy az adatok biztonságban vannak.
2022. okt. 11. 22:20
 7/14 anonim ***** válasza:
72%

Még egy kérdés!

Be van kapcsolva a készülék követés. Kikapcsolt telefon esetében az nem működik?

2022. okt. 11. 22:28
 8/14 anonim ***** válasza:
30%
Ha profi akk tokmind1.. barmit feltor. Amint feltunik tiltas, jelszocsere mindenhol
2022. okt. 11. 23:08
 9/14 anonim válasza:
0%
12 éves nokiát használok. a helyi euronicsban még lehetett kapni egy mintadarabot 1000 Ft-ért. érdekes, senki sem akarja ellopni. én meg tudom használni arra, amire való: telefon és sms. Minden másra nem telefon való, hanem laptop. ennyi
2022. okt. 12. 00:30
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Én már azt várom hogy a 15" laptopomat a fülemhez emelhessem telefonáláshoz, hogy legyen a képernyője jobb felső hátulján kishangszóró és mikrofon. (mert a jelenlegiek ehhez rossz helyen vannak) :D
2022. okt. 12. 00:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!