Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telekom hűségidő lejárta...

Telekom hűségidő lejárta előtt felmondható?

Figyelt kérdés

Meglévő két havidíjas előfizetéshez januárban kihoztam egy telefont (20 vagy 22 hónap részletre) és plusz egy előfizetéses kártyát, így csökkent a részlet ára is, meg a meglévő havidíjak is alacsonyabbak lettek.

A részletet végül kifizettem még augusztus elején egy összegben. Akkor nem tértünk rá az előfizetésekre, mert nem volt aktuális.

Viszont most megszűntetném az egyik telefonszámot. Ilyet vajon lehet? Ki kell fizetni a hűségidő végéig szóló havidíjakat és nincs rá több gond? vagy hogy működik ez?

Nem érem el őket 2 hete telefonon, ha létrejön a vonal akkor is csak valami gépi Vanda jelentkezik, aki azt tanácsolja keressem fel a hozzám legközelebb lévő üzletet… igen, csak mindennap úgy dolgozom, hogy nem érek oda… szombaton pedig már nincsenek nyitva..

Hátha valakinek van tapasztalata és tud segíteni :)

2022. okt. 1. 15:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A szerződésben benne kell legyen.

Nekem csak előfizetés van készülék nélkül, kb. 5000 Ft, ha a hűségidő alatt mondom fel.

2022. okt. 1. 15:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet szüntetni. De akkor kötbért kell fizetni. Még akkor is köbért kell fizetned ha, már a telefon részleteket teljesen ki fizetted. Ugyanis nem csak a telefonra de magára a csomagra illetve a szerződésre is két év hűséget vállaltál. Hogy mennyi kötbért kell ki fizetni azt a szolgálatól kérdezd meg. De mivel a telefont is kedvezményesen vetted, igy a kedvezményes vételár és a lista ár között részt is való színűleg ki kell lesz fizetni. Tehát hiba fizetted ki a 22 hónapós részletet 6 hónap alatt, ha te 22 hónapra váladtad a részletek ki fizetését, és 24 hónapra az előfizetés fent tartását. Akkor az előfizetésre kötbért kell fizetned + a készülék kedvezményes ár és lista ár közötti részét is rád terhelik. Tehát nem érdemes felmondani / megszüntetni.
2022. okt. 1. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:

Van egy saját kezűleg aláírt példányod a szerződésből, nincs más dolgod mint elolvasni.

Egyébként az ügyfélszolgálat többféle módon érhető el.

[link]

2022. okt. 1. 15:35
 4/13 A kérdező kommentje:

Nem adnak ki szerződést évek óta. Táblagépen aláírás és ennyi.

Részletnél nem kellett többet fizetnem, itt a kötbér nekem is eszembe jutott… akkor létező dolog… próbálok majd utána járni..

2022. okt. 1. 15:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A Telekom.hu oldalon lévő Telekom fiókba kell belépni és ott a dokumentumok menüpontban la tudod tölteni a szerződést pdf dokumentumban! Tehát ez nem igaz hogy nem adnak ki szerződést. De igen is kiadják a szerződést. Csak digitális PDF dokumentum formátumban. Tehát a következőt kell tenned a megadott telefon számmal és jelszóval a telekom.hu oldalon a belépésnél be lépsz. Majd meg keresed a dokumentumok menü pontot. És ott meg keresed az adott szerződéseidet. Ott lesznek. Nekem is ott vannak!
2022. okt. 1. 15:58
 6/13 anonim ***** válasza:
Sokszor csináltam. Ki kell vásárolnod magad az előfizetésből. Nem olcsó mulatság, én akkor játszottam, amikor 2 évig nem lehetett új telót venni arra a számra. Lehet még mindíg így van. Szóval kivásároltam magam, majd újra aláírtam két évre. Így tudtam gyorsan telót szerezni a legolcsóbban.....
2022. okt. 1. 16:20
 7/13 A kérdező kommentje:

Igen, közben a szerződést megtaláltam online. Tényleg van kötbér, bár elég bonyolultan van leírva, nem értek minden pontot.

Sajnos az előfizetés feleslegessé vált, mivel az illető, aki a számot használta elhunyt. Az én nevemen van, de felesleges.

Sosem vettem még részletre telefont, de nagyon rosszkor jött a csere, így ezt választottam, az úgyis kamatmentes volt… tudtam, hogy idő előtt ki lesz fizetve.

2022. okt. 1. 18:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Tudomásom szerint, a kötbér az eleddig kapott kedvezményeket takarja, tehát azt kellene visszafizetni, nem azt ami még hátra lenne.

Ha még nem sok idő telt el, akkor érdemes babrálni vele, nálad már szerintem tetemes összeg lenne.

Mindenképpen tájékozódj a szolgáltatónál.

2022. okt. 1. 18:33
 9/13 anonim ***** válasza:

szombat, vasárnap is nyitva vannak az ügyfélszolgálatok.

nincs egy pláza a közelben?

2022. okt. 1. 18:54
 10/13 anonim ***** válasza:

telefonon hívd őket, Randának mond azt hogy "hűségidő lejárt"

rögtön kapcsolja az élő hangot.

2022. okt. 1. 18:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!