Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mennyire káros a röntgensugárz...

Mennyire káros a röntgensugárzás okostelefonra?

Figyelt kérdés

Ma voltam tüdőszűrőn, viszont a nadrágzsebemben maradt a telefonom. Amikor kijöttem, észrevettem hogy ki volt kapcsolva a telefonom. De amúgy semmi baja jelenleg.

A telefon egy iPhone 11, 3d tokban, ha ez számít..

2022. szept. 30. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
Ja, hogy az orvosi... rad sem karos, akkot miert lenne a telefonra? Mondjuk iPhone-ert nem lenne kar. 😂
2022. szept. 30. 12:14
 2/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
91%
Semmi baja nem lesz. De hallod a telefonod a lényeg?
2022. szept. 30. 13:12
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
A kérdésed pontosan rávilágít, miért a buta, órán bambán maguk elé nézők telefonja az ájfón.
2022. szept. 30. 13:56
 4/9 A kérdező kommentje:

Mert szerinted iskolában tanítottak a röntgenről?

Csak szólok, majdnem minden tantárgyból 4-5-ös voltam.

Az meg hogy iPhone-om van, az meg legyen mindegy nektek. Megtudtam venni kész

2022. szept. 30. 14:08
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

"Csak szólok, majdnem minden tantárgyból 4-5-ös voltam."

Az iskolarendszer hibája. Ne éld bele magad.

Szóval a reptéren meg más helyeken a biztonsági csomagvizsgálaó és testscannerek sem tesznek kárt a vizsgált anyagban. Nincs ez másképpen az orvosi célú berendezések esetében sem.

2022. szept. 30. 15:18
 6/9 A kérdező kommentje:

Jó, ezeket nem tudtam 5-ös.

Csak egyik ismerősöm volt egy gerinc röntgenen, és azt mondta, hogy neki is benne maradt a zsebében a telefon(valamilyen xiaomi), és utána már nem fogott semmilyen hálózatot, wifit, bt-t.

2022. szept. 30. 16:20
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Természetesen káros, a memória a legérzékenyebb rá.

2022. szept. 30. 16:52
 8/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Semmi baja sem lesz, a szervízesek is sokszor a telefonjukat vagy a multimétert lövik át próbából röntgennel és semmi bajuk. Itt viszont a te esetedben nem éri röntgensugár közvetlenül, maximum szórt sugárzás vagy divergáló sugár, de a mellkas röntgennél a sugárforrás középpontja elég messze van a zsebedtől. Ha ez állna fenn, amit itt linkeltek, akkor nem csak a hálózatot nem fogná a telefonja, hanem egyáltalán nem működne. Amúgy a flash memóriákat valóban lehet röntgensugárral törölni, de nem orvosi röntgennel, egyébként egyszer én ezt kipróbáltam és direkt röntgennel meglőttünk memóriákat, többször is, mellkas röntgen értékkel is, ujj értékkel is és a kettő közötti beállítással is, de egyáltalán semmi baja nem lett tőle.
2022. szept. 30. 18:21
 9/9 anonim ***** válasza:

"Csak egyik ismerősöm volt egy gerinc röntgenen, és azt mondta, hogy neki is benne maradt a zsebében a telefon(valamilyen xiaomi), és utána már nem fogott semmilyen hálózatot, wifit, bt-t."

Próbáltam már én is mobillal videófelvétellel, hogy zavarja-e, de semmit nem lehetett a felvételen tapasztalni. Egyedül gamma sugárzásnál volt olyan effekt, normál fényviszonyok mellett, mintha kevés lenne a fény, ilyen szemcséssé vált a felvétel. De a készüléknek még így sem esett baja.

2022. okt. 1. 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!