Miért van néhány telefonban barométer? Mi célt szolgál?
12# látom nálatok te vagy az o kos ...
😀
Én inkább általános műveltségnek hívnám.
Bár egy olyan világban ahol a legtöbb városlakó úgy tudja, hogy az őz az a szarvas kicsinye..... már bármi lehetséges.
"Igen a GPS ebből számolja a magasságot, ez igaz."
A GPS navigáció nem a légnyomásból számolja a magasságot.
Szirty nem ennyire egyértelmű a dolog! Mint fentebb írtam, több eszközömben is van barometrikus magasságmérés. A Garmin eTrex 30 túragps és a Bryton Ryder 530 kerékpáros órám is a légnyomás alapján méri a magasságot, mert pontosabb mérést lehet ezzel elérni mint ha a GPS rendszerrel mérné meg a magasságot. Vannak olyan eszközök is amit mondasz, de ma már jellemzően ma már inkább hibrid megoldások vannak. Nézi az eszköz a pozició alapján a domborzatot tartalmazó adatbázisban a magasságot és nézi a légnyomást is.
De már megbántam, hogy ennyit írtam, mert tutira bele fogsz kötni - már megint - valamelyik szavamba... :D
Általános érvényű kijelentést tesz olyasmire ami nem általános érvényű.
Ezért írtam.
Te meg folyton megjegyzéseket teszel és nemtetszésed nyilvánítod ki ha valaki pontosít vagy ellentmond. Az neked mindig "belekötés" :)
"honnan veszed, hogy én javítalak ki mindig"
Hogy "mindig" azt nem tudom, de egyébként innen veszem:
" mert tutira bele fogsz kötni - már megint - valamelyik szavamba... :D"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!