Ha mindenképp részletre vásárolnék megérné már a drágább telefon megvenni? (Galaxy S21 vs ZFlip 4)
Diákmunkázok egyetem mellett, viszont az augusztust kihagytam szóval a fizetésem nagy része már elfogyott. Mindenképp gyűjteni kell a telefonra, és ennyi gyűjtögetés után nem szívesen költeném el az összes pénzt egyben, szóval azon gondolkozok, hogy egy egyszeri diákhitelt veszek fel, és majd visszafizetgetem.
Egy Galaxy S21 5G-t bőven piaci ár alatt tudnék szerezni, mert barátomnak nincs olyan igénye erősebb telefonra mint nekem. Szóval ha vennék neki egy középkategóriásat akkor tudnánk cserélni.
Viszont szemezgetek az s22+-al meg a galaxy z flip 4-gyel is. Legjobb esetben az S22 ultrát választanám, de az a plusz 50 ezer már fájdalmas lenne, szóval ez a kettő alternatíva marad. E kettő közül is inkább a hajtogatós tetszene, de az optikai zoom hiánya kicsit visszatart. Viszont 80%-ban barátommal utazok, szóval ha valami olyat kell fotózni, legtöbbször ott lesz az ő telefonja. Szóval elsősorban a Flipet nézem
Mennyivel komolyabb telefon a Z flip 4 az S21-hez képest? Megérné +2-3 évig törleszteni az árát, vagy csak a hajtogathatóságért adnék ki tripla annyi pénzt?
Hogy kinek mi érné meg, csak önmaga tudhatja.
Nem ismerik az olvasók az életformádat, a szükségleteidet, az anyagi lehetőségeid határát. Ezt csak te tudod eldönteni.
Mobiltelefonra (diák)hitelt felvenni nem a legjobb befektetés. Mennyivel lenne jobb neked egy fél milliós telefon, mint az, amelyiket jóval olcsóbban meg tudnád szerezni (S21)? Reálisan nézve mit gondolsz, fogod te használni az új telefont 2-3 évig, vagy addigra már rég lecserélnéd valami másra/újra?
Ajánlom a Kiszámoló blog olvasgatását nagyobb kiadások előtt.
Eléggé szeretem az új technológiákat figyelgetni, meg használni, de ennyi pénzt nem terveznék a közeljövőben kiadni egy dologra megint, szóval amíg bírja a telefon használnám. Bár a flipnél pont kérdés, hogy 2-3 év múlva mennyire lesz látható a közepén a gyűrődés, mert egy bizonyos szint után biztos zavaró.
De igen, megéri jobban átgondolni még a dolgot
Ha csúcstelefon mellett döntesz végül, és nem sürgős, én várnék a helyedben pár hónapot. Az S22 nem volt nagy ugrás, annál nem jársz sokkal rosszabbul az S21-el se. Év elején jön majd az új széria, én abban reménykedem, hogy azt azért lesz értelme megvenni. :)
Szolgáltatói részletfizetésen nem gondolkodsz? Talán barátibb (és gyorsabban ledarálható) mint a diákhitel. Mivel diák vagy - kockázatos ügyfél -, így valószínűleg előleget kérnének be tőled, de ahogy írtad, van megtakarított pénzed, így az nem feltétlenül gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!