HOSSZÚ! Miért fagy be a telefonom, amikor bekapcsolom a mobilinternetet? (Huawei P8 Lite, android)
Az igaz, hogy eleve kevés a tárhely, de ez nem magyarázat, mert futott előtte mondjuk a jegyzettömb, ami egyáltalán nem kapcsolódik internethez, még akkor sincs semmilyen internet opció vagy reklám, amikor van internet kapcsolat, és még a jegyzettömb is befagy, de maga az egész készülék befagy + lelassul. Úgy 45-90 mp-re.
Arra tudok gondolni, hogy 1: automatikusan frissítéseket keres a készülék (pontosabban Play Áruház), 2: adatokat küld a telefonom.
(Mi történik, ha a Play Áruházból kijelentkezek? Hatással van bármelyik programra?
Nem mindig fagyott be, úgy 1 hónapja csinálhatja ezt.
Most a Messengerre gyanakszom...nagyjából akkor töltöttem le, amikor elkezdődött ez, de az esetek 99,99%-ában nincs megnyitva. (Most szakadok a nevetéstől: beléptem a Messengerbe és az értesítéseket legfeljebb 24 óra hosszára lehet kikapcsolni. Azt gondolom, hogy háttérben lehet kapcsolata és ez (is) lassíthatja le.)
:) Köszönöm 1-es.
2-es, neked is köszönöm.
Azóta kitöröltem a Messengert, mert elképzelhetetlen számomra, hogy 230 MB-ot fogyasszon egy ilyen egyszerű alkalmazás (és nincs is szükségem rá).
A törlést követően valamelyest csökkent a befagyás mértéke, de nem múlt el teljesen. Nem tudom, hogy milyen alkalmazások lehetnek, amik elkezdenek működni a háttérben internetkapcsolat hatására. Esetleg Play-Áruház? Egyszer-egyszer kapok értesítést, hogy 21 alkalmazást lehet frissíteni - de nem látom, hogy lenne-e olyan opció, hogy értesítés kikapcsolása vagy kijelentkezés a Play-Áruházból.
Mutatom, hogy mely alkalmazások vannak a telefonomon (a 3. képernyőn még nem voltak alkalmazások anno, ezért arról nem készítettem képet).
Appkiller és társai
"Booster" appok (volume booster is)
Egyéb rendszermódosítók, "tweakerek"
Ezek több kárt csinálnak, mint hasznot, főleg a "killer" és "cleaner" alkalmazások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!