Szerintetek megvegyem az iPhone 13 minit?
Két dolog miatt nem merem. Egyik az akksi. Elvileg bír annyit, mint a sima iPhone 12, de azt hogy?
iPhone 13 mini:2425 MAh
iPhone 12:2775 MAH
Most akkor ez hogy van? Milyen akksira számítsak? Teszt videókba tényleg bír annyit, mint a sima iPhone 12, de akkor miért mást mutatnak a számok?
A másik dolog ami miatt bizonytalan vagyok az az, hogy fog még frissítéseket kapni? Mert megszűnik a mini, és én hosszútávra venném ugye. Légyszi, ha tudtok válaszoljatok erre a két dologra. Köszönöm.
A 13 mininek kisebb a kijelzője, ami kevesebbet fogyaszt, ezért kisebb akksival tudja ugyanazt a szintet, mint a 12.
Szoftvertámogatás miatt ne aggódj, "s" széria sincs már régóta, mégis kap(ott) támogatást sokáig az 5s, 6s.
Fog frissítést kapni úgy kb. 6-7 évig.
Az akku kapacitása valamivel kevesebb mint a 12 akkuja, de ugye kisebb kijelzőt kell meghajtania, esetleg a SOC is fejlődött annyit egy generáció alatt, hogy kevesebbet fogyasszon.
Nem úgy fog megszűnni, hogy csak úgy megszűnik és kész, hanem úgy, hogy a következő generációkból már nem lesznek mini kivitelek. De ettől még a frissítés továbbra is biztosított még évekig.
Androidos telefont használtam eddig, ami dupla ekkora aksival rendelkezett. Én is kicsit féltem a kis aksi miatt, de kellemeset csalódtam. Lehet az akumanagement jobb az iosnál meg a hardver is energiatakarékosabb tud lenni, de simán bírja nálam az egy napot.
Én két éve használok 12 mini-t, és normál használat mellett nekem simán bír egy napot.
A 13 mini még jobb üzemidőt tud, szóval ezen nem múlna a választás.
5 éven keresztül fogja még kapni az új iOS-okat. Illetve tovább 2-3 évig még biztonsági frissítéseket is. Emiatt ne aggódj.
Az akksija azért bírja jobban mint a több mAh-s akksi, mert sokat fejlesztettek az energiafeljasználáson. Olyan ez mint amikor te megveszed a régi izző helyett a LED lámpát, mert az jobba is világít és kevesebbet is fogyaszt. A 13 mini is így van a 12-höz képest. Gyorsabb is és kevesebbet is fogyaszt.
Nagyon jó telefon, de csak akkor, ha tudod, hogy valóban megfelelő lesz a számodra. Ez egy kicsi kompakt telefon, a kényelem és a könnyen hordozhatóság van előnyben, emellet persze egy bivalyerős telefon, ami a legkeményebb játékokat is könnyedén futtatja, na de itt viszont fogod érezni a nagy akksi hiányát. Persze egyáltalán nem gáz a helyzet, de egy kis telefonról van szó, aminek nagy ereje van, persze, hogy gyorsabban fog merülni.
Én ezt a telefont választottam, és egy nagyon jó választás volt. Kényelmesen elfér a zsebben, kibír egy napot átlag használat mellett, és persze iPhone, azaz top.
Amúgy meg 2027-ig minimum simán használható lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!