Yiaomi mobiltelefonom vesszőt rak a névjegyzékbeli nevek közé, akárhogy írom be. Miért csinálja ezt?
Yiaomi, vagy Xiaomi?
Nem bántásból kérdezem, hanem azért, mert ezek a Kínaiak elég trükkösek, és volt már nekik MIPhonejuk is, a Yiaomi már csak nem fog ki rajtuk :D
MIOSról hallottál már? :D
Xiaomi, én írtam el :) a készülék eredeti :D
Ezért is vagyok meglepve, tudtommal sehol nem írnak nevet úgy, hogy vesszővel választják el a kettőt
Ezt a Google Névjegyek okozza. Ez a Xiaomi gyári kontaktos alkalmazása, amióta lecserélték a saját gyári tárcsázójukat, üzenetkezelőjüket, és névjegyzéküket a Google megfelelőjére, az üzeneteket a Google Messagesre, a tárcsázót a Google Telefonra, a névjegyzéket pedig a Google névjegyekre.
Kis utánajárással le lehet törölni ezeket az alkalmazásokat, és le lehet cserélni őket egy számodra megfelelő névjegyzékre. Miközben írtam a válaszomat, megnéztem, hogy milyen beállítások vannak a Google Névjegyzékében, és hát nem túl beállításgazdag az alkalmazás :)
Nem szeretnék rendszeralkalmazások törlésével kapcsolatban ötleteket adni, majd keress utána a neten, nem szeretném vállalni a felelőséget ha elszúrsz valamit.
Pici hack...
Ha beírod úgy, hogy
Kerszetnév: Pityu
Vezetéknék: Kiss
Akkor Pityu, Kiss VAGY Kiss, Pityu lesz a kimenet.
Ha beírod úgy, hogy vagy a keresztnévhez vagy a vezetéknévhez a teljes nevet, akkor nem lesz közte vessző.
Bele kéne rakni a Névjegyek appba egy olyan megjelenítési módot, ami eltünteti a vesszőket. Két perc lenne nekik megcsinálni, és kidobni a frissítést a Play áruházba, és az emberek el tudnák dönteni, hogyy hogyan szeretnék használni.
Emlékszem, a Huaweinél nem volt ilyen.
Nem azért, de mi és a Japánok vagyunk a különcök, hogy előbb a vezetéknevet írjuk, kb mindenhol máshol fordítva van. Rendezni viszont vezetéknév szerint szoktak, ezért tesz oda vesszőt, jelezvén, hogy előbb a vezetéknév van.
Nem tudom, miért zavaró az a vessző...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!