Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nem lehet mobillal...

Miért nem lehet mobillal (NFC-vel) fizetni bizonyos helyeken, ha bankkártyával (PayPass) igen?

Figyelt kérdés
2022. aug. 13. 01:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ki van írva, vagy felhívják a figyelmed hogy nem megengedett mobillal fizetni? Vagy hiába próbáltad és nem működött? Néhány szóban kifejtenéd a körülményeket?
2022. aug. 13. 08:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A mobilos fizetés technikailag ugyanat mintha érintős kártyával fizetnél. Szóval olyannak nem kellene lennie hogy paypassal tudsz fizetni, ugyanannál a terminálnál mobillal meg nem.
2022. aug. 13. 11:10
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy csak kb. ugyanaz.

Annak a szabványnak ami az érintés nélküli fizetéseket (ami vicces név, mert a kártyát jobbára odaérintjük) szabályozza van több verziója, altváltozata stb.

Zömmel az összes bolti terminál (olvasó) tudja kezelni mindet, főleg idehaza, ahol a legtöbb terminál max pár éves.

Ritkán viszont mégis lehet, hogy valami "zizi" van a rendszerben és a telefon/óra stb. nem működik, de a "rendes" kártya igen.

Nekem Apple Watch estén fordult elő párszor, hogy nem tudtam fizetni.

Azt írta ki a bolti terminál, hogy be a kell dugni a chipkártyát, ami persze lehetetlen egy Apple Watch esetén. Viszont ugyanott ugyanakkor PayPass-os kártya működött gond nélkül.

2022. aug. 14. 00:22
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szokott ilyen előfordulni, ha elfogy a token. De ha fizetés esetén van net elérés, és az alkalmazás eléri a kiszolgálót, tud letölteni tokent, akkor működik. Bár ennek az ellenkezőjét is tapasztalják: [link]
2022. aug. 14. 07:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
2022. aug. 14. 07:27
 6/9 anonim ***** válasza:

"A mobilos fizetés technikailag ugyanat mintha érintős kártyával fizetnél."

Be is b@szna ha így lenne.

2022. aug. 14. 07:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Amióta van paypass azóta azzal fizetek, és amióta van apple pay, azóta meg csak azzal. Nem is tudom megmondani mikor fizettem utoljára készpénzzel. Járok rengeteg helyen, mert túrázom, kerékpárrral, gyalog, stb. járom az országot, eljutok kis eldugott települősekre is és csak nagyon-nagyon minimális esetben volt probléma. az elmúlt évben 1 eset volt, hogy nem tudtam fizetni - még a kártyával sem, az is mint kiderült a terminál hibája volt, mert másnap ugyanannál a pénztárnál az előttem lévő vásárlónak dobta ugyanazt a hibát. Be is zárták a kasszát és következő nap már láttam, hogy szét van döntve, kicserélték a belét. Ez egy nagforgalmú üzlet és az a kassza mindig üzemel, gondolom csapágyasra hajtották :D
2022. aug. 14. 07:37
 8/9 anonim ***** válasza:

"Amióta van paypass azóta azzal fizetek, és amióta van apple pay, azóta meg csak azzal. "

Ez dícséretes dolog, de nem magyarázza azt, hogy más miért nem tud, amikor nem tud.

2022. aug. 14. 11:13
 9/9 anonim ***** válasza:
A készpénz egyedül a feketegazdaság miatt létezik még, amúgy már teljesen elavult dolog.
2022. szept. 4. 04:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!