Miért nem lehet mobillal (NFC-vel) fizetni bizonyos helyeken, ha bankkártyával (PayPass) igen?
Én úgy tudom, hogy csak kb. ugyanaz.
Annak a szabványnak ami az érintés nélküli fizetéseket (ami vicces név, mert a kártyát jobbára odaérintjük) szabályozza van több verziója, altváltozata stb.
Zömmel az összes bolti terminál (olvasó) tudja kezelni mindet, főleg idehaza, ahol a legtöbb terminál max pár éves.
Ritkán viszont mégis lehet, hogy valami "zizi" van a rendszerben és a telefon/óra stb. nem működik, de a "rendes" kártya igen.
Nekem Apple Watch estén fordult elő párszor, hogy nem tudtam fizetni.
Azt írta ki a bolti terminál, hogy be a kell dugni a chipkártyát, ami persze lehetetlen egy Apple Watch esetén. Viszont ugyanott ugyanakkor PayPass-os kártya működött gond nélkül.
"A mobilos fizetés technikailag ugyanat mintha érintős kártyával fizetnél."
Be is b@szna ha így lenne.
"Amióta van paypass azóta azzal fizetek, és amióta van apple pay, azóta meg csak azzal. "
Ez dícséretes dolog, de nem magyarázza azt, hogy más miért nem tud, amikor nem tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!