Apple termékek valóban automatikusan csatlakoznak az iPhone-om mobilnetéhez, meg sem kell osztanom?
Elnézve itt a hozzászólásokat senkinek még csak a kezében sem volt hasonló.
Én is hasonló cipőben jártam, én egy iPad 9. gen. Wifi + iPhone SE 2020 kombót használok jelenleg IOS 15.6 ÉS IpadOS 15.6 rendszerrel. A tabon sokkal könnyebb és egyszerűbb, interaktívabb a jegyzetelés (Apple pencil-t használva) mint a hagyományos verzió plusz nem kell 5 füzetet magaddal cipelned mindenhova.
A kérdésedre a válasz pedig igen, ha egyszer már csatlakozott az iPad a telefonod hotspotjához akkor azt megjegyzi és ha ugyanazt az Apple ID-t használod mindkettőn, akkor meg tudod csinálni, hogy a telón nem kell külön bekapcsolni a net megosztását mert a tablet “jogosultságot” kap a csatlakozásra akármikor amikor az iPhone wifi-je aktív. Tehát igen, vicces lehet a nagy tudós hozzászólóknak akik itt okoskodnak nulla tapasztalattal, de ha a tiéd mindkét eszköz akkor az iPad-ről is lehet kapcsolgatni az iPhone hotspotját.
A telót viszont meríti keményen szóval egy külső akksi ajánlott a dolog mellé.
Remélem tudtam segíteni.
Úristen, nagyon-nagyon köszönöm a hozzászólásodat, irtó sokat segítettél, mert én azóta is csak tanakodom, hogy hogyan lenne a legjobb. Köszönöm még egyszer a tapasztalataidat:))
"meg tudod csinálni, hogy a telón nem kell külön bekapcsolni a net megosztását mert a tablet “jogosultságot” kap a csatlakozásra akármikor amikor az iPhone wifi-je aktív. Tehát igen, vicces lehet a nagy tudós hozzászólóknak akik itt okoskodnak nulla tapasztalattal, de ha a tiéd mindkét eszköz akkor az iPad-ről is lehet kapcsolgatni az iPhone hotspotját."
Igen, kb. ezt írta le mindjárt a legelső válasz.
"telón nem kell külön bekapcsolni a net megosztását mert a tablet “jogosultságot” kap a csatlakozásra akármikor amikor az iPhone wifi-je aktív"
Na és akkor most be kell kapcsolni a hotspotot, vagy sem? Mert nincs olyan, hogy az iPhone "wifije" aktív legyen a hotspot nélkül...
Mindent tisztázva:
1. A Mobil-Hotspot megosztással lehet használni csak Wi-Fi-s iPad-et.
2. A iPad automatikusan kapcsolódik az iPhone Hotspotjára ha 3 feltétel teljesül:
a) az Wi-Fi kapcsolat amin vagy nem szolgál internettel (jogultság hiánya/rossz minőségű kapcsolat/hiba/stb)
b) Elérhető távolságban van az iPhone
c) Azonos AppleID-val vagy bejelentkezve.
3. Az iPhone-on nem kell külön bekapcsolni a Mobil-Hotspot funkciót, okos eszköz, tehát felismeri, hogy mit szeretnél csinálni. Ez mind addig működik, míg van Mobil-internet kapcsolatod. (Ez a funkció működik majdnem minden Apple terméken [kivéve a Wi-Fi modul nélküli és AppleTV eszközöket]).
Érdemes figyelembe venni, hogy a hotspot sebessége általában lassabb, mivel egy plusz "rétegen" át megy az internet és ha csak újabb eszközöket használsz a hotspottal, akkor érdemes kikapcsolni a "Kompatibilitás Maximalizálása" funkciót mivel az is csak lassítja a netet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!