Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » IPhone 13 vagy Samsung Galaxy...

IPhone 13 vagy Samsung Galaxy s22?

Figyelt kérdés
Indokoljátok meg légyszi miért :)
2022. júl. 26. 21:47
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Én is ezen kettő között vacilláltam.

- Az S22-nél magasabb a képfrissítés, de ez őszintén engem sosem érdekelt. 120 Hz vs 60 Hz egyébként. Ha neked eddig 60 Hz-esnél jobb képfrissítésű telefonod volt, akkor lehet, hogy zavarna újra a 60, ezt nem tudom. De elmehetsz egy műszaki boltba megnyomkodni mindkét telefont, hogy lásd, van-e számodra releváns különbség.

- Az iPhone 13 minimum 5 évig kap szoftveres támogatást, az S22-re 4 év Androdid főverzió támogatást kínálnak + még egy év biztonsági frissítést. Viszont mivel az S22 valamivel később jelent meg, nagyjából egy szinten áll ebben a kérdésben a kettő.

- Az S22-nek 3 kamerája van, az iPhone 13-nak kettő, ebben nincs telefotó kamera (tehát nem tud optikai zoomot a telefon). Nekem ez teljesen mindegy volt, a képeim 100%-át a főkamerával csinálom, bár nyilván nem mindenki van ezzel így.

- Tesztek alapján nem igazán jöttem rá, hogy melyik csinálja a jobb képeket. Éjszaka (kevés fénynél) általában azt mondták hogy az iPhone 13 jobb, nappal minimálisan az S22, videót pedig az iPhone 13 csinál jobbat. De ez tényleg olyan, hogy ahány tesztet nézel meg róla, annyi választ kapsz rá.

- Az S22 aksija ugyan jobb, de megnéztem kismillió tesztet Youtuben és az iPhone 13 ezekben ÓRÁKAT ver képernyőidőben az S22-re. Te is nyugodtan rákereshetsz, ilyesmit írj be, hogy: "iPhone 13 S22 battery drain test". Tölteni viszont papíron valóban az S22 tud gyorsabban, de az iPhone is képes egy 10-15 perces töltéssel értelmezhető mennyiségű szuflát pakolni az aksiba.

- Az iPhone processzora gyorsabb és a tesztek alapján sokkal kevésbé hajlamos a melegedésre, de az S22-nek sem kell szégyenkeznie egyáltalán.

- Az S22-ben van 2D-s arcfelismerés és képernyő alá épített ujjlenyomatolvasó. Az iPhone 13-ban csak 3D-s arcfelismerés van (ez biztonságosabb mint a 2D-s) és ami már jó hír: működik maszkot viselve is. De ezt csak a 12, vagy újabb modellek tudják.

- Törési tesztek alapján én általában úgy láttam, hogy az iPhone 13 jobban bírja a gyűrődést, de minimális a különbség.

- Jack csatlakozó egyiken sincs, töltőadaptert egyikhez sem adnak, de az S22 számára plusz az, hogy nem thunderboltot használ, hanem USB Type-C-t, ami egy sokkal jobb és elterjedtebb szabvány.

- Az S22-őt számítógépre csatlakoztatva lehet lényegében adathordozóként használni, az iPhone-t macerásabb.

- Tárhelyben mindkettő 128 GB-nál kezdődik, szerintem ennél több nem is kell. (Inkább költsed a felárát felhőtárhelyre, évekig elég...)

- Nem tudom mennyire számít ez neked, de a saját márkás kiegészítők olcsóbbak a Samsunghoz. De egyébként ugyanúgy támogat mindkettő kb. minden normális terméket. A legvacakabb kínai vezetékes füles is működik az iPhoneval is, nem kell Apple cuccokat venned. Talán kiegészítőknél az egyetlen megfontolandó különbség a Samsung Watch 4 vs Apple Watch. Az Appleé talán kiforrottabb és hangyányit jobb, a Samsungé viszont papíron ugyanazt tudja és kategóriákkal olcsóbb.

Én végül amúgy iPhone 13-mat vettem, a sokkal jobb üzemidő és a kíváncsiság miatt. Samsung csúcstelefonom volt több is, mindegyik nagyon jó telefon volt, de ki akartam próbálni az iOS-t is. Szerintem csalódni egyikben sem fogsz.

2022. júl. 26. 23:23
 12/50 anonim ***** válasza:
100%

#10:

Laci :)

2022. júl. 26. 23:42
 13/50 anonim ***** válasza:
53%
bocs hirtelen összekevertem Futár Petivel.
2022. júl. 26. 23:47
 14/50 anonim ***** válasza:
5%
Galaxy s10 vagy s7 vagy Huawei p10/ p10 plus-t ajánlom iPhone-t nem jó semmire max papír nehéznek .a s10 ugyan úgy van kijelző alatti ujjlenyomat olvasó de van még rajta 3.5 jack és bővíthető memória kártyával.az s7 is jó választás lehet ugyan Android 8.0 futt rajta de lehet azóta már meg kapta a 9.0-at a mai napig kiválóan alkalmas mindenre. A p10/plus model kb ugyan azt tudja csak annyi különbséggel , hogy plus nak 1440p kijelző van a simanak "csak" 1080p meg a plus nak a mérete is nagyobb meg akkuja picit. A p10 plus-t es s7 hasonlítjuk össze kb ugyan azok csak abban térnek el hogy s7 tud vezeték nélküli töltést is de a p10 ne viszont a p10 fém a s7 üveg hatlapu vagyis a p10 strapabírob ha hátlapi esését nézzük. Az árak kb úgy vannak a használt piacon s10 az kb 70-80 ezer a s7 az 30-40 ezer a p10 plus az olyan 40 ezertől de sima p10 az ha jól körülnéz az ember kb 23-30 ezer is már kapható
2022. júl. 27. 01:04
 15/50 anonim válasza:
100%
A Samsung többet kínál, míg az Apple leginkább a zárt rendszernek köszönhetően gyorsaságot. Én a Samsungot választanám, már csak a kamera, és a testreszabhatósága miatt is.
2022. júl. 27. 07:07
 16/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, nem volt könnyű a döntés. A két telefon nagyon hasonló, azokban a dolgokban amire nekem kell. Végül a Samsung mellett döntöttem, mert eddig is az volt és sokkal jobban tetszik a kinézete, kamera és még pár dolog :)
2022. júl. 27. 16:07
 17/50 anonim ***** válasza:
100%
egy jó döntés született
2022. júl. 27. 16:43
 18/50 anonim válasza:
100%
Gratulálok na döntéshez! 15-ös voltam. :)
2022. júl. 27. 22:14
 19/50 anonim ***** válasza:
100%
majd írhatnál egy kommentet mik az első benyomásaid, érdekelne :) egyébként szerintem jól döntöttél!
2022. júl. 28. 12:55
 20/50 A kérdező kommentje:
oksi, jövő héten érkezik a teló, majd jelentem :)
2022. júl. 28. 13:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!