Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nem működik a Telekom hálózat...

Nem működik a Telekom hálózat külföldön, telefon hiba/beállítás hiba?

Figyelt kérdés

Telekomos vagyok, felvettem az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, náluk elvileg nincs probléma.

Telefonom xiaomi redmi note 9.

Minden lehetséges beállítást kipróbáltam.

-SIM1-SIM2 foglalatban áthelyeztem a sim kártyát - sok újraindítást- (SIM2-ben volt eredetileg, Magyarországon működött minden)

-Osztrákoknál végig próbáltam az összes Magenta 2-3-4G manuális hálózati csatlakozást

-Németeknél telekom.de 2g-4g-t is próbáltam.

-telekom alkalmazásban nincs tiltva a kimenő-bejövő roaming hívás

-adatbarangolás engedélyezve van, alkalmazás szerint van 3 gb eu-roaming internetem.

-automatikus hálózati csatlakozással is próbálkoztam.

A határ átlépős SMS-ek se jöttek meg igazán.

Van valakinek bármi ötlete mivel próbálkozhatnék még?

2022. júl. 7. 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
A készüléket tedd automatikus hálózati csatlakozásra. 4G-t kapcsold első körben ki, 2G vagy 3G hálózatra menj fel. Majd az adatroaming beállítást engedélyezd, akkor fog csak regisztrálni a túloldalon az adatszolgáltatásra, ezután bekapcsolhatod a 4G-t, innentől felenged rá.
2022. júl. 7. 09:20
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

A roamingot még azelőtt kell engedélyezni, mielőtt roaming helyzetbe kerülsz, egyébként nem fog érvényesülni.

Azaz addig nem fog megváltozni a dolog, amíg haza nem hozod a honos hálózatba.

A legjobb amit tehetsz amikor hazai hálózatot érsz:

Roaming kikapcsolás, roaming bekapcsolás, teló teljes kikapcsolás, és bekapcsolás (nem újraindítás).

Ez amiatt kell, hogy legalább egyszer szabályosan csatlakozzon le és újra regisztráljon a hálózatra a beállítás megváltoztatása után. Sajnos ez egy ilyen játék.

2022. júl. 7. 10:28
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell honos hálózatra mennie, külföldön is kérhető a roaming bekapcsolása. Neked egyértelműen inaktív ez a szolgáltatás. Csak el kell érned az ügyfélszolgálatot valamilyen módon.
2022. júl. 7. 10:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
És újra kell csatlakozni aktiválás után, tehát a telefont vagy újra kell indítani, vagy repülő módba kell tenni és vissza, vagy pedig kézi hálózatkereséssel választasz egy másikat.
2022. júl. 7. 10:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Megoldották nagy nehezen, mert régi előfizetésem volt, valami bekavart náluk, fix előfizetésem van, de régebben feltölthető volt, ha pl sms-el fizettem parkolás stbt. A roaming díjakat meg abból akarta levonni, ami a feltöltött összeg volt. De mire rájöttek nem 2 perc volt.
2022. júl. 7. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!