Miért vannak olyan iPhone felhasználók aki Andriodra váltott?
Szia!
Ennek számtalan oka lehet. Van, aki ki akar próbálni valami újat, és megtetszik neki az Android, és ott is marad. Vagy csak szimpatikus az, hogy nem kell egy kissebb vagyont költeni a telefonra, vagy akár csak egy töltőkábelre, ami két hónap után direkt megtörik, és vehetünk megint újat egy kissebb vagyonért. Vagy van, akinek nélkülözhetetlen a két SIM kártyás mód. Pl. van egy személyes száma, és van egy céges száma még fizikai SIM kártyaként, és nem akar két telefont hurcolászni magával, hisz az IPhone nem teszi lehetővé a két SIM kártya fogadását. Vagy csak egy erősebb akkumulátorra van szüksége valakinek, de nem akarja megvenni az utolsó, vagy az utolsó előtti modelleket az Apple-től. Vagy csak szimpatikus az, hogy a telefont adathordozóként is használhatja, az IPhone-nál ez fel sem merülhet, ott csak az egyetlen nyakatekert ITunes az, amit az Apple biztosít az adatok átviteléhez (Nyilván vannak kevésbé hivatalos módszerek is). Vagy valaki olyan alkalmazásokat szeretne használni, amik nincsenek fent a hivatalos alkalmazás áruházakban (Mindenki döntse el, hogy mire szeretné használni őket). Androidnál csak feltelepíted az APK csomagot, és használod az alkalmazást akár több éven keresztül, míg az IPhone-on szórakozni kell a tanúsítványokkal, feltelepíted szintén nyakatekert módszerekkel az IPA csomagot, aztán pár nap, ha szerencséd van egy-két hét múlva lejár a tanúsítvány, és kezdheted elölről az egészet, az alkalmazás, és minden adatának törlésével kezdve.
Sokan nem elégszenek meg egy zárt rendszerrel, és nem akarják, hogy meg legyen kötve a kezük az Apple "Diktátor" által, ők sokkal inkább szeretik testre szabni a rendszer működését a saját szájuk íze szerint, és ha valaki, akkor az Apple ezt nem is tervezi lehetővé tenni, holott az Androidban ez már a kezdetek óta jelen van. Mindig fel lehetett rakni a telefonra egy másik, akár kipucolt romot, vagy egyedi romot, és úgy használni, ahogyan azt szeretnénk.
Az IPhone egy jó készülék azoknak, akik nem akarnak belelátni a rendszer működésébe, hanem csak nagyon tele van a tárca, és kell egy telefon, ami működik, és menő. Kész, ennyi.
Haverom nemrég vett egy iPhone 13 Pro MAX-ot
Most nem részletezném, de két perc alatt találtunk HÁROM olyan dolgot, amit az övé nem tud, de az enyém igen, ebből egy az előlapi kamera látószöge.
Az én telefonom egy 2020-as "flagship" készülék, szóval nem mondhatni új dolgoknak azokat, amiket tud.
Nem sorolnám most fel mindazt, amiket találtunk további keresgélés során, de elég hosszú lenne a lista.
Apróságok, de akkor is.
"Azért mert az Apple a telefonjaikból mindig kihagy valamit. Pl most jelenleg a Samsung Galaxy S22 sokkal értelmesebb telefon mint a sima IPhone 13!"
Én androidosként most vettem először pont sima iPhone 13-mat az S22-vel szemben.
- Sokkal jobb a proci.
- Kategóriákkal jobb az üzemidő. (Az S22 elég szánalmas aksit kapott...)
- Sokkal jobban tartja az árát használtan.
- OLCSÓBB VOLT AZ IHPNE MINT A SAMSUNG... :) Igen, eljutottunk idáig, meg a 450 ezres Xiaomikig...
A Samsungban egyedül a kijelző lett volna jobb, de az meg már évek óta is kifogástalan a középmezőnyben is.
Miért ne lehetnének?
Jópár oka lehet, hogy valaki váltani akar.
- Talán az egyik legnyomósabb érv: az ár. Mióta az Apple létezik, mindig is hírhedt volt a túlárazásairól. Szerintem ezt nem kell ecsetelnem, aki nem elvakult fanatikus, az tudja, hogy miről van szó. :-)
- A platform zártsága. Nyilván, sokan vannak, akikez ez egyáltalán nem izgat, vagy mert csak Apple cuccaik vannak, vagy mert nem is merül fel komolyabb igény a többi eszközzel való együttműködésre, de akinek erre szüksége lenne, az hamar megtapasztalhatja, hogy más környezetbe kerülve az Apple igen csak bénácska.
- Az Apple tisztességtelen piacpolitikája. Elég csak a mesterséges lassításra gondolni, ami olyannyira nem bizonyult kamunak, hogy komolyan meg is szorongatták miatta a céget.
- Vagy egyszerűen csak másik termék jobban tetszik neki.
"- Talán az egyik legnyomósabb érv: az ár. Mióta az Apple létezik, mindig is hírhedt volt a túlárazásairól. Szerintem ezt nem kell ecsetelnem, aki nem elvakult fanatikus, az tudja, hogy miről van szó. :-)"
A kiegészítőik valóban sokszor túlárazottak (sőt, kb. mindig), de a telefonjuk pont nem az. Mutass olyan kategóriatársat, aminek az ára jelentősen eltér lefelé :D (Drágábból viszont van bőven...)
"A platform zártsága. Nyilván, sokan vannak, akikez ez egyáltalán nem izgat, vagy mert csak Apple cuccaik vannak, vagy mert nem is merül fel komolyabb igény a többi eszközzel való együttműködésre,"
Ettől én is féltem, amikor iPhonera váltottam, de utólag belegondolva nem tudom miért. Okosórák közül tudtommal mindegyik működik, vezeték nélküli füleseknél minden funkció megy (pedig én is csak egy olcsó kínait szoktam használni, elhagyni jó az is), okostévére ugyanúgy ki tudok mindent tükrözni, vagy vezérelni az appokat... mit hagytam ki? Mi az, amivel egy iPhone nem kompatibilis, egy random androidos telefon meg igen?
"Az Apple tisztességtelen piacpolitikája. Elég csak a mesterséges lassításra gondolni, ami olyannyira nem bizonyult kamunak, hogy komolyan meg is szorongatták miatta a céget."
Aha. Ha valaki tudja, hogy miről volt szó - és nem túl nehéz utánanézni - akkor annyit olvashat, hogy a bizonyos szintig elhasznált akkumulátorok már nem bírták a processzor áramellátását egy adott teljesítmény fölött kiszolgálni, ezért leállhatott a telefon. Na ők ezt szoftveresen úgy oldották meg, hogy ha észlelte a telefon, hogy az aksi lassan halott, akkor throttlingolta a teljesítményét. Más gyártó mit csinál ebben az esetben? Semmit, hagyja hogy megdögöljön a telefon, aztán majd a paraszt vesz újat, ha akarja használni. Az Apple meg adott egy KIKAPCSOLHATÓ funkciót, ami aksicsere után azonnal kikapcsol (de manuálisan is kinyomhatod, ha akarod).
Egyébként a throttling kb. az összes telefonban egy létező funkció, mindegyik gyártó így védi a telefont a túlmelegedéstől például.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!