Miért van az hogy az iPhone 13-ban az Infónál, azt írja
hogy: Korlátozott jótállás lejár 2022. november
18.-án?
Az Apple minden telefonjára (vagy minden termékére?) az 1 év, világon bárhol érvényes, fogyasztótól független garanciát.
Elviekben ha mondjuk Görögországban vettél egy telefont és az 1 éven belül bekrepál, de te épp Budapesten vagy, akkor itt is szó nélkül javítani fogja a helyi szervizük.
Ezt az infót írja ki a telefon és ez nem is az eladás pillanatától, hanem az aktiválástól él.
A garancia papírod ettől független, nyugodj meg, 3 év garanciád van (feltéve ha normális cégtől vetted, nem olyantól ami szürkeimportból szerez be telefonokat, aztán majd 1 év múlva megszűnik jogutód nélkül).
2022. jún. 14. 15:26
Az 1 év az Apple garanciája, ahogy feljebb is írták, azt náluk tudod érvényesíteni. Ezen felül a kereskedő vállalhat plusz garanciát, azt viszont már csak a kereskedőnél tudod érvényesíteni.
2022. jún. 14. 15:30
3/22 A kérdező kommentje:
1-es válasz író: Köszönöm válaszodat. A kérdésedre válaszolva: A Magyar Telekom Nyrt.-től vettem, mind a 2 db iPhone 13 mini telefont. A Telefonokra a Magyar Telekom meg küldte, az áfás számlát és a szolgálatói Jótállást, elektronikusan, PDF formátumban. A jótálláson pedig 36 hónap jótállás szerepel. És igen, újonnan vettem! Követlenül a Magyar Telekomtól vettem. Magán emberként, és magán előfizetőként vettem.
Akkor minden rendben, nem kell ezen aggódni.
2022. jún. 14. 15:39
5/22 A kérdező kommentje:
2-es válasz író válaszát csak annyiban egészíteném ki, hogy 250 ezer Ft feletti termék esetén, 36 hónap a kötelező jótállási idő tartalom. Már pedig az iPhone 13 mini készülék újkori / új ára, igen csak meg haladja azt a 250 ezer Ft-ot. Hogy miért vettem ilyen, drága készüléket? Mert nem akartam noname típusú telefont venni. Az Apple viszont, 2007 óta van a Mobil piacon. Igy legalább van egy kis múltja, és ismertebb márka az Apple.
#5 pont ezért vállalt a magyar kereskedő plusz garanciát, mert kötelező neki. De az rá vonatkozik, nem a gyártóra.
2022. jún. 14. 15:42
"#5 pont ezért vállalt a magyar kereskedő plusz garanciát, mert kötelező neki. De az rá vonatkozik, nem a gyártóra."
Egyébként a gyártóra is vonatkozik. Viszont azt már nem várja el a törvény, hogy a világon bárhol kérhess javítást, plusz azt az 1 évet törvénytől függetlenül adják mindenhol, szóval azért van beépítve szoftveresen a határidő.
2022. jún. 14. 15:56
1-es jól összefoglalta, kb még ennyit tudnék hozzáfűzni: [link]
Ja meg még annyit, hogy minden iPhone vásárló tapasztalt ilyent :)
2022. jún. 14. 16:08
5# "Hogy miért vettem ilyen, drága készüléket?"
senki nem kérdezte, magánügy...
egyébként nem drága, 3 évre elosztva havi értéke bárkinek elérhető.
2022. jún. 14. 16:54
10/22 A kérdező kommentje:
9-es válasz író részére. Szolgálatótól vettem mind a két készléket. Még pedig mind a két iPhone 13 mini telefont, a Magyar Telekomtól vettem. Havi számlás csomagban, 2 éves azaz 24 havi hűség nyilatkozatban. 22 havi részletfizetéssel. Az első iPhonhoz még 2. generációs AirPods-ot is kaptam. Igy az első iPhonért fizetek havi 14580 Ft/hó-t + a második iPhone 13 mini havi reszéltje: 11570 Ft azaz a 2 db telefon havi részlete: 26150 Ft + a havi előfizetési díj. Az egy 17530 Ft. azaz havonta fizetek a Telekomnak összesen: 43680 Ft-ot. Hogy ki fogom birni fizetni-e? Idáig is vettem részletre a Telekomtól telefont. Többször is. Ez idáig a mai napig, soha nem volt a részletek ki fizetésével. Egyébként az első iPhone 13 mini-t magamnak vettem, a másodikat pedig a feleségemnek vettem.
További kérdések: