Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért van az hogy az iPhone...

Miért van az hogy az iPhone 13-ban az Infónál, azt írja hogy: Korlátozott jótállás lejár 2022. november 18.-án?

Figyelt kérdés
Vettem, 2 db iPhone 13 mini telefont két különböző időpontban. Az első iPhone 13 mini-t még 2021. november 19.-én vettem! Ennél az Iphoneban azt írja hogy Korlátozott jótállás lejár 2022. november 18.-án. A második iPhone 13 mini-t pedig 2022. június 13.-án vettem. Ennél a másodiknál pedig az infója azt írja hogy: Korlátozott jótállás lejár 2023. június 12.-én jár le. Ezeket a készülékeket szolgálatótól vettem, magán személyként. És az eredti számla és a szolgálatói jótállási is meg van. Viszont a szolgálatói jótálláson / garancián 36 hónap szerepel. De a iPhone készülékeben az infójuk még is csak csökkentett és korlátozott jótállást ír. Kérdésem miért? Tud valaki értelmes választ adni. Mert már az Apple ügyfélszolgálatát is kérdezettem, de az apple ügyfélszolgálata állítólag nem lát rá a kereskedői jótállásokra. Igy az Apple szerint csak korlátozott a jótállás. Holott 250 ezer felett, minimum 36 hónap teljeskörű jótállásnak kellene lennie. Tapasztalt már valaki ehhez hasonlót?

2022. jún. 14. 15:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Az Apple minden telefonjára (vagy minden termékére?) az 1 év, világon bárhol érvényes, fogyasztótól független garanciát.

Elviekben ha mondjuk Görögországban vettél egy telefont és az 1 éven belül bekrepál, de te épp Budapesten vagy, akkor itt is szó nélkül javítani fogja a helyi szervizük.

Ezt az infót írja ki a telefon és ez nem is az eladás pillanatától, hanem az aktiválástól él.

A garancia papírod ettől független, nyugodj meg, 3 év garanciád van (feltéve ha normális cégtől vetted, nem olyantól ami szürkeimportból szerez be telefonokat, aztán majd 1 év múlva megszűnik jogutód nélkül).

2022. jún. 14. 15:26
 2/22 anonim ***** válasza:
Az 1 év az Apple garanciája, ahogy feljebb is írták, azt náluk tudod érvényesíteni. Ezen felül a kereskedő vállalhat plusz garanciát, azt viszont már csak a kereskedőnél tudod érvényesíteni.
2022. jún. 14. 15:30
 3/22 A kérdező kommentje:
1-es válasz író: Köszönöm válaszodat. A kérdésedre válaszolva: A Magyar Telekom Nyrt.-től vettem, mind a 2 db iPhone 13 mini telefont. A Telefonokra a Magyar Telekom meg küldte, az áfás számlát és a szolgálatói Jótállást, elektronikusan, PDF formátumban. A jótálláson pedig 36 hónap jótállás szerepel. És igen, újonnan vettem! Követlenül a Magyar Telekomtól vettem. Magán emberként, és magán előfizetőként vettem.
2022. jún. 14. 15:33
 4/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor minden rendben, nem kell ezen aggódni.
2022. jún. 14. 15:39
 5/22 A kérdező kommentje:
2-es válasz író válaszát csak annyiban egészíteném ki, hogy 250 ezer Ft feletti termék esetén, 36 hónap a kötelező jótállási idő tartalom. Már pedig az iPhone 13 mini készülék újkori / új ára, igen csak meg haladja azt a 250 ezer Ft-ot. Hogy miért vettem ilyen, drága készüléket? Mert nem akartam noname típusú telefont venni. Az Apple viszont, 2007 óta van a Mobil piacon. Igy legalább van egy kis múltja, és ismertebb márka az Apple.
2022. jún. 14. 15:39
 6/22 anonim ***** válasza:
#5 pont ezért vállalt a magyar kereskedő plusz garanciát, mert kötelező neki. De az rá vonatkozik, nem a gyártóra.
2022. jún. 14. 15:42
 7/22 anonim ***** válasza:

"#5 pont ezért vállalt a magyar kereskedő plusz garanciát, mert kötelező neki. De az rá vonatkozik, nem a gyártóra."

Egyébként a gyártóra is vonatkozik. Viszont azt már nem várja el a törvény, hogy a világon bárhol kérhess javítást, plusz azt az 1 évet törvénytől függetlenül adják mindenhol, szóval azért van beépítve szoftveresen a határidő.

2022. jún. 14. 15:56
 8/22 anonim ***** válasza:

1-es jól összefoglalta, kb még ennyit tudnék hozzáfűzni: [link]

Ja meg még annyit, hogy minden iPhone vásárló tapasztalt ilyent :)

2022. jún. 14. 16:08
 9/22 anonim ***** válasza:

5# "Hogy miért vettem ilyen, drága készüléket?"

senki nem kérdezte, magánügy...

egyébként nem drága, 3 évre elosztva havi értéke bárkinek elérhető.

2022. jún. 14. 16:54
 10/22 A kérdező kommentje:
9-es válasz író részére. Szolgálatótól vettem mind a két készléket. Még pedig mind a két iPhone 13 mini telefont, a Magyar Telekomtól vettem. Havi számlás csomagban, 2 éves azaz 24 havi hűség nyilatkozatban. 22 havi részletfizetéssel. Az első iPhonhoz még 2. generációs AirPods-ot is kaptam. Igy az első iPhonért fizetek havi 14580 Ft/hó-t + a második iPhone 13 mini havi reszéltje: 11570 Ft azaz a 2 db telefon havi részlete: 26150 Ft + a havi előfizetési díj. Az egy 17530 Ft. azaz havonta fizetek a Telekomnak összesen: 43680 Ft-ot. Hogy ki fogom birni fizetni-e? Idáig is vettem részletre a Telekomtól telefont. Többször is. Ez idáig a mai napig, soha nem volt a részletek ki fizetésével. Egyébként az első iPhone 13 mini-t magamnak vettem, a másodikat pedig a feleségemnek vettem.
2022. jún. 15. 12:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!