Ez a mobiltelefon megéri az árát, hogyha 400 ezer a keret?
Ez az Alma tud annyit mint az Androidos mobilok ugyanezen az áron? Mivel Androidrol szeretnék mostmár végre Applera váltani. Samsung Galaxy S20 FE-ről. És ennyi a maximális keret.
Fele annyit se tud, de nagy kérdés, hogy kell-e neked az a plusz tudás vagy sem. Egy Apple termék esetében ugyanis a szoftver fix, és ha egyszer úgy dönt a gyártó, hogy nem támogatja tovább, akkor ott a vége. Ellenben a normálisabb Androidos telefonok bootloadere nyitható, és így tehető rá újabb rendszer, vagy esetleg egy egészen más operációs rendszer, lásd a Sony és a Sailfish OS esetét. És ez évekkel a támogatás megszűnése után is így van.
De még ha maradunk is a gyári rendszereknél, akkor is sokkal több lehetőséget kínál az Android mint az iOS. Hogy mást ne mondjak, választhatsz hogy gesztusokkal vagy gombokkal akarod kezelni a telefont, tehetsz rá másik "asztalt" amiből van millió féle, plusz van tonnányi widget és ikontéma...
És végül van még egy dolog, amiben sok Androidot használó gyártó jobb mint az Apple: A szerviz. Könnyebben javíthatóak, használhatsz utángyártott, vagy bontott alkatrészeket, stb.
Zárásképp egy extra: Ha egy párhuzamos univerzumban esetleg becsöngetnél hozzám, hogy lemerült a telefonod, akkor Androidos telefon esetében egy sör mellett tudnék neked áramot és USB töltőt adni, míg iPhone esetén nem. És az extra extrája: USB töltőt bárhol kapsz, és viszonylag olcsó is, míg Apple esetén korántsem ez a helyzet.
Én is elsírnám magam, ha nem keresnék meg nettó 300-at havonta, amit egy sima gyári munkás vagy áruházi dolgozó is megkap. Két keresettel számolva még hitel mellett is ki lehet egy ilyen telefont gazdálkodni 2-3 hónap alatt.
Az, hogy ki mire költ, az magánügy. Más pedig kocsira vagy fürdőszobára költ tízmilliót. Nem kell ennyire megmagyarulni.
9: Én ennél szerencsére jobban keresek. Nem rólam van szó. Hatvan Pusztán a királyunk birtokán 15k ért melóznak feketén a segédmunkások.
7: Ez egy másik kérdés, valahol jogos is.
13: Sem a gyári sem az áruházi melósok nem kapják meg simán a 300k -t nettóban. Magyarországon nem. Kérdezzél meg gyári melósokat, vagy menj be egy polcszervizeshez és kérdezd meg mennyit dolgozik és mennyi a fizetése. Nagyon meg fogsz lepődni.
Nem lepődök meg, CNC-s vagyok a Grundfosnál. 300e az alapbér és túlórákkal és pótlékokkal 400e+. Párom a Wienerbergernél cserépmozgató, 340e a nettója + műszakpótlék. Rokon a Lidl-ben 355e nettó műszakvezetőként.
Nem mindenki marad bruttó 200-ért dolgozni és ha már megvan rá a keret, miért ne vehetne a pénzén drága mobilt? Majd ő jobban tudja, mit akar. Laptop? Tedd a zsebedbe és hurcold, biztos menni fog.
Mindegy, úgyse érti, aki nem akarja.
Júzerek 99,99% soha nem fogja megnyitni a boot loadert.
Meg a faxom nyitogassa. Meg még mennyi időt verjek el rá.
Legyen rendes support.
6-7 évet támogatják, annyi azért elég sok idő.
Azalatt amúgy is elavul a készülék. Androidon Samut és a Google -t kivéve ez az 1-2 és elég kevés.
Testre szabhatóbb a droid, de a júzerek 90% gyári állapotában használja az androidos telefonokat is. Jó hecc de ez nem igazán olyan dolog amire szükség lenne.
Szerviz, csak bizonyos márkák esetében, viszont kevés a szerviz, után gyártott meg bontott alkatrészek (van bontott?) hát én kerülném még olcsó telefonok esetében is. Almát pedig mindenhol szervizelnek...
Töltő valóban külön kérdés de, kapni már bárhol lehet megfelelő töltőt és kábelt is. Ahol usb-c s van ott van lájtingos is :)
Ugyanazt tudja, mint egy csúcs android, valamit jobban, valamit kevésbé. Ha valakinek az ios jobban bejön, akkor vegyen iphone-t, akinek nem, az meg androidot. Valaki írt a szoftvertámogatásról, hát az apple-nél műkődik a leghosszabban, mind készülékekre, mind alkalmazásokra értve.
Hogy megéri-e ezt az árat, ez így hülyeség megkérdezni, mivel ennyibe kerül. Ha fele ennyi lenne egy akcióban, akkor arra lehetne mondani, hogy azt megéri megvenni.
Régebben Mikor nem volt megtakarításom, addig én is a legdrágább modelleket vásároltam. (5-7 évvel ezelőtt). Most, hogy lenne rá, megelégszem a 12 Mini-vel, itt azért a méret volt a lényeg.
A következő egy Pro lesz, mert nem gyártanak Mini-t sajnos.
Kérdező, ha van erre pénzed, gyűjtöttél rá, akkor vedd meg, ne foglalkozz más véleményével. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!