Mindig Androidos telefonom volt, de most erősen gondolkodom rajta, hogy veszek egy iPhone-t. Aki jártas az iPhonokban, válaszolna nekem pár kérdésre?
1. A Google ugyanúgy használható, mint Androidon. Persze vannak IOS-es megfelelőik is, de nyugodtan használhatod a már megszokott appokat is. Annyi, hogy a Play áruház helyett itt az App Store van, amiben egyébként szinte minden elérhető és letölthető ugyanúgy, mint a Play Store-ból.
2. A "kábel" túlsó vége USB-C csatlakozós. Tudod, amelyiket mindegy milyen irányból dugod be. Nyilván a számítógépbe vagy autóba történő csatlakoztathatóság attól függ, hogy a géped illetve az autód csatlakozója a régebbi USB csatlakozó, vagy pedig az újabb (USB-C). De ez egy 1000 forintos átalakítóval könnyen megoldható.
Rendszerszinten működik a dolog, tehát az iPhone gyári Mail, Jegyzetek, Naptár, Emlékeztetők appjába megjelennek a google fiókban rögzített dolgok, mailek. De minden google app is megvan iPhonera is. Bejelentkezni egyik appba kell csak, onnantól mindegyikbe bejelentkeztél. Lehet több google fiókot is csatolni az iPhonehoz. Meg mindenféle más fiókokat is, yahoo, microsoft, dropbox, stb...
Mostanság már minden iPhone-hoz USB-C-s kábelt adnak.
Bármelyik USB-C-s töltővel lehet tölteni. Nem kell aggódni, a híresztelésekkel ellentétben sem felrobbanni nem fog, sem az akkumulátort nem lehet tönkretenni. Vezeténélkül qi szabványú töltőkkel működik a töltés (mint a droidoknál)
Bármi további kérdésed van, állunk rendelkezésre :)
Én is nemrég váltottam iPhonera, de ha nem berhelted eddig is extrém módon a telefonodat, akkor kb. tök ugyanaz lesz az egész.
Az egész Google környezetet ki tudod építeni ha akarod. Én is Chrome-t használok böngészőként, Gmail appot a levelekre, Google térképet az útvonaltervezésre, Drive-t felhőtárhelyként, Google Fotókat a képnézegetésre (meg felhőbe szinkronizálásra), stb. Persze ezeknek mind van Apple megfelelője, de nagy szükségét nem éreztem annak, hogy azokat használjam.
A töltés meg átalakító kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!