Miért piszkálnak azzal, hogy vegyek okostelefont, ha én nem akarok?
Igen.
Az hogy úgy használod, mint egy 12 éves, az a te bajod.
De egyetemen pl nagyon nehéz lenne az életed nyomógombossal. Feleslegesen nehéz.
Tehát azért nem akarsz okostelefont, mert nem tudsz önkontrollt gyakorolni?
Hát ha ez ennyire kikészített téged, akkor inkább magadon kéne dolgozni és nem elutasítani a használatát. Ma azért már elég nagy önszopatás tud lenni, ha valakinek nincs okostelefonja.
Nyugi, 1-2. se tud önkontrollt gyakorolni, csak nekik így jó vsz.
Te bölcsen rájöttél, hogy épp elég egy hagyományos telefon a normális élethez. Tarts ki!
Egyetem és az okostelefon... még mobil nélkül is elvégezték pár százezren.
"Nyugi, 1-2. se tud önkontrollt gyakorolni, csak nekik így jó vsz."
Ezt aztán jól eldöntötted 2 mondat alapján.
"Te bölcsen rájöttél, hogy épp elég egy hagyományos telefon a normális élethez. Tarts ki!"
Persze hogy elég. Még mobiltelefon sem kell hozzá. De minek tartson ki? Nem nehéz okostelefon nélkül élni, csak szerintem semmi értelme nincs lemondani róla, ha megengedheted magadnak anyagilag. Miért baj az, hogy mondjuk tud kétfaktoros azonosítást használni, olyan dolgoknál amiknél ez lényeges? Például egy netbanknál? Vagy miért baj, ha push üzenetben kap értesítéseket a kártyás fizetéseiről INGYEN és nem 25-30 forintos SMS-ekben? Vagy miért baj az, hogy tud a banki árfolyamnál kedvezőbb árfolyamon devizát váltani, ha mondjuk külföldön van, vagy devizában kell fizetnie bárhol? Miért baj az, hogy ha eltéved, akkor elő tudja venni a telefonját és meg tudja nézni, hogy hol van? Miért baj az, hogy tud magában útvonalat tervezni egy ismeretlen környékre akár autóval, akár gyalog, akár biciklivel vagy tömegközlekedéssel?
Ha zavarja a TikTok meg a bánomis én mi, akkor ne töltse le, vagy csak törölje le és hagyja rajta a hasznos appokat.
"Vagy miért baj, ha push üzenetben kap értesítéseket a kártyás fizetéseiről INGYEN és nem 25-30 forintos SMS-ekben?"
Soha semmi nincs ingyen!
Főleg ha azt bank vagy biztosító "adja"! Ez mindig jusson eszedbe!
Pedig nem.
Ami ingyenesnek tűnik azt kifizette más vagy te magad csak máshogy hívták.
"Soha semmi nincs ingyen!
Főleg ha azt bank vagy biztosító "adja"! Ez mindig jusson eszedbe!"
Teljesen, maximálisan, elképesztően, messzemenőkig lényegtelen. Amíg egyáltalán nem, vagy kevesebbet fizetek érte mint az SMS-ért, addig nekem jó.
Mindenesetre a lista többi eleméhez mit szólsz? Azokkal mi a baj? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!