Játékra melyik telefont éri megvenni?
Gen 1, meg Exynos 2200 is elég rossz választás játékra.
Nyilván 13, de inkább 13 Pro ha jobb kijelzőt akarsz.
Őszinte leszek, igen én szoktam kérdezgetni. De te még nekem egyik kérdésem alá sem írtad oda, azt a telefont. Amit sajnos ahogyan látom nem is lehet kapni az országban. Pedig jobban örülnék egy jobb hűtéssel ellátott telefonnak. Mivel ha már 300 ezerért veszek telefont azt akarom, hogy legalább 4 évig elmenjen. De amúgy ha melegszik az más szempontból nem lehet problémás mert úgyis venni fogok rá egy viszonylag vastag, minőségi tokot.
És tudod, hogy miért kérdezgetem, azért mert idegesít az, hogy a sima IPhone 13-ba nem raktak bele egy 90 hertzes kijelzőt. A 13 Pro az méreg drága. Már ezt a 300 ezret is majdnem 1 éve gyűjtöm. Sajnos ez a csodás Redmi 5-öm már rég óta haldoklik. És már szinte használhatatlan lett. Ez is bírta kemény 2 évig. És egyébként is mostmár végre szeretnék venni új telefont. És a 13 Pro az a Genshin Impactot high grafikán viszi 120 fps-el elvileg. Tehát ez azt jelenti, hogy minden más játékot lehet, hogy ultrán is. A sima 13 is vinné Mediumon vagy Highon 90+ fps-el. És azt szeretném megtudni, hogy a csúcs androidos telefonok is képesek e legalább közel olyan jó játék teljesítményre legalább mint egy mezei IPhone 13.
Csak azért mert a Snapdragon 855/865 vagy az Exynos 990 óta. Tehát 2019-20 óta sajnos az új processzorok nem hoznak annyi fejlődést, hogy vetélytársak legyenek az új Apple telefonok ellen, ha érted mire gondolok. Gondolom, hogy ezek a telefonok azonban már a legújabb játékokat nem tudják még annyira jól sem futtatni. Max a pubg menni el velük jól. Az új cpu/gpuk esetében sajnos csak benhmark eredményekre tudok támaszkodni. Mert telefonon fps-t sajnos nem lehet mérni semmivel.
És arra vagyok most kíváncsi, hogy mégis megéri csak a 120Hz kijelző miatt androidos telefont venni. Vagy pedig nem, mivel még közel 100 fps-t sem tudnak stabilan tartani, mert annyival levannak maradva? Mert ha nem akkor inkább megveszem ezt a szar IPhone 13-mat. Mivel +15-20 fps-t még nem igazán lehet észrevenni a 60-hoz képest. Amúgy is a monitorom is 75Hz.
Egyébként szánalmas ez az android, hogy komolyan NEM képesek sem egy jó processzort kiadni. Mint 3 éve az SD 855. De ha ez nem lenne elég mostmár még kamerában is elvannak maradva, üzemidőben sem a legjobbak. A samsungnál kijelzőben is vissza fejlődés történt. De ha az új GPU kell akkor muszály az újat venni. És még lenne pár dolog amibe bele lehetne kötni.
Gondolom, hogy a Mediatekt,Unisoc,Tensor,Kirin procik sem jobbak. Bár Huaweire amúgy sem tudom milyen játékokat lehetne letölteni.
Ha melegszik akkor szépen throttlingolni fog,mint egy laptop.
Vannak egyéb gamer telók is úgymint black shark,nubia red magic,asus rog stb.
A telefon az egy mobil, hordozható eszköz, amit szinte kizárólag aksiról használnak, tehát a játékidő többsége is aksiról lenne, ugye?
Most mi a fontosabb: a 120 hz, vagy az hogy akár órákkal tovább bírja a telefon aksiról, 60 hz-en, akadás nélkül? Játék közben nem lenne egyik telefonon sem dinamikus képfrissítési frekvencia állítgatás, biztosan érezhetően gyorsabban merülne a telefon állandó 120 hz-en futva mint 60-on.
Ha a 120 hz a fontosabb, akkor az S22-őt venném.
Ha az aksiidő, akkor az iPhone-t.
És akkor bedobok még egy másik szempontot is. Az S22 és az iPhone 13 kifejezetten kompaktnak ható telefonok, 6,1 colos kijelzővel. Az említett Xiaomi meg 6,7 colos. Játszani biztosan kényelmesebb és "látványosabb" a nagyobb kijelzővel. Mondjuk az meg más kérdés, hogy saját (és pár ismerősöm) rossz tapasztalata alapján nem adnék ki 350+ ezer forintot egy Xiaomi telefonra, soha a büdös életben. Persze ettől függetlenül lehet rohadt jó telefon, de én nem tudnám jó szájízzel ajánlani.
A 120 hz-en görcsölést pedig abszolút nem értem. Pár éve még sokkal többet játszottam mint manapság, a PS4 Pro konzolomon szinte az összes cím 30 FPS-re volt optimalizálva és a kutya fülét nem zavarta, mert rohadt jól nézett ki. A konzol életciklusának végefelé jött elő opcióként pár játékban, hogy választhattál: rohadt jól kinéző, 4K felbontású kép 30 FPS-el, vagy kicsit rondább, nem 4K kép 60 FPS-el. Mindig a 30-at választottam.
Most már elment konzolokon is abba az irányba a piac, hogy a 60 az alapértelmezett és kevés (kevesebb?) játékot optimalizálnak 30-ra.
Most ha pár éve egy aktív hűtéssel rendelkező, nagy méretű, TV méretű kijelzővel operáló KONZOLON jó volt a 30 meg a 60 FPS, akkor most miért kell egy tenyérnyi mobilkijelzőn ezen görcsölni, hogy meglegyen a 90 meg a 120 meg a 144 hz. Minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!