Mivan hogyha nem tudom a Yettel számlámat a határidőig kifizetni?
Egy nap után egy ezres bünti.
Ha egy hét múlva befizeted, akkor ennyi.
"Fizetési határidő: a számla keltétől számítva 15 napod van a számla befizetésére, mely időszak alatt nem terhelünk késedelmi kamatot.
Ha nem fizetted be a számládat a fizetési határidőig, az Elektronikus hírközlési törvényben (továbbiakban EHT) foglaltaknak megfelelően szólítunk fel a számla befizetésére, illetve SMS-ben elküldjük részedre azt is, hogy mi történik, ha nem rendezed a számládat. A tényleges befizetésig késedelmi kamatot terhelünk."
Ez a késedelmi kamat változó, pl a Telekomnál a saját hibámból majdnem egy hónapig nem fizettem be a netszámlát, erre 63 Ft késedelmi kamatot számoltak fel még 2020-ban.
A navnak ehhez semmi köze... :D
Fog jönni egy sms amiben értesítenek hogy nincs befizetve és rendezd X napon belül. Addig nem fog történni semmi. Ha utána sem fizeted be, akkor a következő értesítés már fizetős lesz, 500-1000 forint szokott lenni amit hozzácsapnak a számlához. 2 vagy 3 hónapig lehet ezt játszani és utána kikapcsolják a szolgáltatást, felmondják a szerződést. A tartozás pedig egy adósságkezelő céghez kerül.
Meg még annyi szokott lenni a "bünti", hogy az összes számlát ami fizetendő azt egyszerre be kell fizetni.
Én van hogy a határidő után 5 nappal később fizetem, szeretek minden számlát egyszerre befizetni és nem volt belőle sosem gond.
SMS-t szoktak küldeni nagy ritkán, de addigra be van fizetve már csak hozzájuk nem ért még el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!