S22 vagy Iphone 13?
Samsung: Jobb kijelző, erősebb akku, több RAM és nincs rajta az az ocsmány bazinagy notch
Iphone: Valamivel olcsóbb
Én ezen kettő között vacilláltam nagyon sokáig, előtte csak Androidom volt, de a 13-mat választottam. Elsősorban azért, mert SOKKAL tovább bírja lemerülés nélkül mint az S22 (youtuben keress battery drain teszteket), másodsorban pedig mert kiváncsi voltam az iOS-re.
iPhone melletti érvek:
- Erősebb és sokkal kevésbé melegedő proci.
- Tovább bírja az aksi (jelentősen).
- Legalább 5, de várhatóan picit több szoftveres támogatás... bár ez már majdnem nem számít semmit, hiszen a Samsung is 4 év Android főverzió támogatást és 5 év biztonsági frissítést garantál. (Tehát most 12-es Androiddal jön a Samsung és még a 16-ot is meg fogja kapni.)
- Kb. 20 ezerrel olcsóbb volt pár hete. No meg az S22 a legtöbb helyen szerintem még mindig nincs készleten, szóval lehet hogy várni kell rá, de ez nem hiszem hogy annyira fontos (kivéve ha bedöglött telefont cserélsz és nem tudod sokáig húzni).
- 1 év Apple garancia van akkor is, ha cégre veszed, vagy szürkeimportból. A Samsungnál nálam zavaros volt a leírás, hogy mi van akkor ha cégre veszed. Fogyasztóként (magánszemélyként) tök mindegy, mindkettőre lesz 3 év garid.
- Ha úgy tervezed, hogy használtan majd eladni szeretnéd, nem pedig elajándékozni a családban, akkor valószínűleg jobb lesz az értéktartása.
Samsung melletti érvek:
- Van telefotó kamerája.
- Nincs notch, csak egy kameralyuk.
- Nyilván a szokásos Android előnyök (a telefon tárhelyére könnyen rakhatsz dolgokat számítógépről is, testreszabhatóbb a telefon, nem csak gesztusvezérlés van).
- USB Type-C-t használ, nem pedig Lightningot.
- Ha a gyártó saját kiegészítőit szeretnéd használni, mint pl. órát és fülhallgatót (én nem akartam), akkor olcsóbbak a Samsung cuccok mint az Applenél a hasonlók.
- Csak a teljes igazság miatt leírom azt is, hogy több a RAM-ja, de ennek a gyakorlatban praktikus előnye nem lesz, se a tesztek alapján, se a pár hetes iPhone tapasztalatom alapján. A 13-mamban van 4 giga ram, de biztos hogy sokkal több alkalmazást tud memóriában tartani mint az előző droidos telefonom 6 giga rammal. Szerintem a Samsung a 8-al lesz egálban vele.
- 120 hz-es a kijelzője a sima 13-mas iPhone 60 hz-ével szemben. Én nem látom monitorjaimon sem a 60 és a 120 közti különbséget, szóval ez nekem nem számított. Ha szoktál játszani komolyabb játékokkal, akkor lehet hogy neked releváns lehet, de szerintem használat során kb. semmit sem fog az S22 120 hz-en futtatni, mert dinamikusan állítja a képfrissítési frekvenciát.
Igazából szerintem egyikkel se döntesz rosszul.
Köszönöm a válaszokat!
Különösöen a #6-nak!
És szerintetek, ha fotózási szempontból nézzük, akkor melyik lehet előnyösebb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!