Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Akik az iphone ellen vannak...

Akik az iphone ellen vannak azok miért?

Figyelt kérdés
Oké, hogy drága, de sok flagship android is hasonló áron van. Oké, hogy viszonylag gyenge az aksi. Oké, hogy zárt a rendszer, de egy átlag felhasználó nem biztos, hogy mókolni akarja a telót. Akkor miért ez a nagy ellenségeskedés az iphoneosokkal szemben?
2022. ápr. 19. 22:45
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
64%

"Oké, hogy zárt a rendszer, de egy átlag felhasználó nem biztos, hogy mókolni akarja a telót."

Aki csak annyira használja, hogy Facebook-ozik rajta, az megveszi, nyugi.

Én már csak az apk gyűjteményemért se vennem meg.

2022. ápr. 20. 09:25
 12/53 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 20. 09:32
 13/53 anonim ***** válasza:
62%

Régen én is ellene voltam, tényleg tucatnyi hibáját lehetne felsorolni, ami vagy a zártságából fakad, vagy tudatos (és szerintem hibás) üzleti/marketing döntés eredménye.

Aztán pár hete meghalt a telefonom és újat kellett vennem. És tudjátok mit vettem észre? Azt, hogy a droidos csúcstelefonok nemhogy beérték az Apple telefonjainak az árát, hanem egyenesen lehagyták, az aksi teszteken meg mindenhol az iPhonek jöttek ki győztesen a kategóriatársakkal szemben.

Továbbá belegondoltam, hogy tényleg érintenek engem az iPhone hiányosságai?

- Nincs AOD kijelző. Hát nagy ügy, sosem kapcsoltam be egyik telefonomon.

- Nem lehet customizálni. Egyik telefonomon se szórakoztam ilyennel.

- Nem lehet rádugni egy számítóképre, hogy szabadon másolgassak rá fájlokat. Hát váó, évek óta nem csináltam ilyet. Zenét Spotifyn hallgatok, filmet nem nem nézek telefonon.

- Kicsi a tárhely és nincs SD kártya? Már 128-as a legkisebb tárhely az Apple telefonoknál, ennél nagyobbnak meg sosem éreztem szükségét. SD kártyát pedig sosem raktam egyik telefonomba sem. (No meg már kb. nem is lehet Android fronton sem olyan telefont találni, amiben lenne erre lehetőség.)

- Nincs jack csatlakozó. Máshol sincs.

- Nincs töltő. Ezt sem ad már egyre több gyártó (pl a Samsung sem, még az új középkategóriás telefonjaikhoz sem).

Mit hagytam ki?

Ha nincs feltétlen szükséged az AOD-re, a customizációra és a számítógépről szabadon felmásolható fájlokra (ami egyébként nem teljesen igaz, hogy nem megoldható iPhonera), akkor mit lehet ezeken a telefonokon nem szeretni?

2022. ápr. 20. 11:26
 14/53 anonim ***** válasza:
59%

"a droidos csúcstelefonok nemhogy beérték az Apple telefonjainak az árát, hanem egyenesen lehagyták"

A csúcskategóriát Androidból sem szabad venni, mert ugyanúgy túl van árazva. Sőt, a csúcskategória mindig mindenből borzalmas ár/érték aránnyal bír. Pl kocsiból is.

"- Nem lehet customizálni. Egyik telefonomon se szórakoztam ilyennel."

Hát, azért, hogy egy saját csengőhangot is csak kínlódás árán lehet beállítani, az azért nevetséges.

"- Nem lehet rádugni egy számítóképre, hogy szabadon másolgassak rá fájlokat. Hát váó, évek óta nem csináltam ilyet. Zenét Spotifyn hallgatok, filmet nem nem nézek telefonon."

Spotify akkor jó, ha korlátlan neted van. Én 2GB-tal inkább maradok az MP3 feltöltésénél, pláne mert olyanokat hallgatok, amit Spotify-on se nagyon találni meg.

Meg ha a fotóimat akarom lemásolni a gépre, sokkal gyorsabb a kábelen át, mintha feltölteném valahova.

"(No meg már kb. nem is lehet Android fronton sem olyan telefont találni, amiben lenne erre lehetőség.)"

Dehogynem. Bőven vannak még SD kártyás telefonok. Mondjuk az igaz, hogy 128GB bőven elég mindenre.

"- Nincs töltő. Ezt sem ad már egyre több gyártó (pl a Samsung sem, még az új középkategóriás telefonjaikhoz sem)."

Ja, de az iPhone még mindig a saját csatlakozót használja az USB-C helyett!

2022. ápr. 20. 11:55
 15/53 anonim ***** válasza:
64%

"A csúcskategóriát Androidból sem szabad venni, mert ugyanúgy túl van árazva. Sőt, a csúcskategória mindig mindenből borzalmas ár/érték aránnyal bír. Pl kocsiból is."

Már hogyne szabadna. Ha van rá pénzed, akkor miért nem? Nyilván nem a 200-as nettóból kell ezeket venni.

"Hát, azért, hogy egy saját csengőhangot is csak kínlódás árán lehet beállítani, az azért nevetséges."

Na erről nem is tudtam. Mondjuk a droidos telefonjaimon is szándékosan alap hangok közül válogattam, mert ha beállítok egy zenét csengőhangnak, akkor fix hogy megutálom.

"Spotify akkor jó, ha korlátlan neted van. Én 2GB-tal inkább maradok az MP3 feltöltésénél, pláne mert olyanokat hallgatok, amit Spotify-on se nagyon találni meg."

Nem kell hozzá korlátlan net, elég sok zenét magától is magától lement a Spofity. Sőt szerintem direktben le is lehet őket tölteni appon belül, hogy ne használjon netet, ha nem akarod, de ezzel sosem foglalkoztam, mert 200 giga netem van.

"Meg ha a fotóimat akarom lemásolni a gépre, sokkal gyorsabb a kábelen át, mintha feltölteném valahova. "

Felhőbe rakom, pár másodperc alatt szinkronizálódik wifin az a néhány kép amit napközben csinálok.

"Dehogynem. Bőven vannak még SD kártyás telefonok. Mondjuk az igaz, hogy 128GB bőven elég mindenre."

Én most gyorsan átfutottam az árukeresőt és csúcskategóriában egyedül a Sony kínálja, meg talán a Huawei, de az meg Google nélkül szerintem nem egy átgondolt választás.

"Ja, de az iPhone még mindig a saját csatlakozót használja az USB-C helyett!"

Na igen, ezt én is röhejesnek érzem. De csak emiatt nem húznék le egy telefont.

2022. ápr. 20. 12:10
 16/53 Morzsi007 ***** válasza:
33%
Itt sokan tévhitben élnek az iphone-nal kapcsolatban. Csak pár hozzászólást olvastam el, de kár volt. Az előítélet berögzült.
2022. ápr. 20. 12:26
 17/53 anonim ***** válasza:
62%

"Már hogyne szabadna. Ha van rá pénzed, akkor miért nem? Nyilván nem a 200-as nettóból kell ezeket venni."

Szabadni szabad, csak nem érdemes, mert nem éri meg az árát! Egyébként pont a 200 nettó keresetűek szokták az ilyeneket megvenni, természetesen a szolgáltatótól, részletre, aztán közben kajára sem telik.

Aki meg megvehetné, azt felméri, hogy mire van szüksége, kihasználná-e és többnyire inkább vesz egy olcsóbbat, ami az igényeit kielégíti.

2022. ápr. 20. 12:55
 18/53 anonim ***** válasza:
0%

“meg kell venni”

Ha droidod van nem kell megvenni?

Ingyen adják?

Szerintem te konkrétan a lopásra gondolsz torrentezéssel nem?

Javíts ki ha tévedek.

2022. ápr. 20. 13:08
 19/53 anonim ***** válasza:
64%

"Aki meg megvehetné, azt felméri, hogy mire van szüksége, kihasználná-e és többnyire inkább vesz egy olcsóbbat, ami az igényeit kielégíti."

Megvehetem, felmértem az igényeimet és az ennek megfelelő telefonokból kiválasztottam most egy iPhone 13-mat. 5 napi bérem, letojom.

Nyilván az igényeimet kielégítené fele ennyiért is egy telefon 90%-ban, de ha megtehetem hogy kifizetem a felárat a maradék 10%-ra, akkor miért ne? Eredetileg droidot akartam, de konkrétan drágább volt, mint ez.

2022. ápr. 20. 13:43
 20/53 anonim ***** válasza:
88%
#19: Nyilván, nettó 1 millió körüli fizetéssel általában nem gondolkodik annyit az ember. Kivéve az olyanok, mint én. :D Én egy új gép vagy telefon megvásárlása előtt 2-3 hétig keresgélek, hogy a legmegfelelőbbet találjam meg. Én nem szeretek a szükségesnél többet költeni valamire, még akkor sem, ha megtehetném.
2022. ápr. 20. 14:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!