Mi értelme a 108 MP-s mobilkamerának ha egyszerűen borzalmas képeket csinál?
A legkisebb kézremegésre is bemosódik még bekapcsolt stabival is, de ha nem is mosódik be, akkor is zajos a kép még nappal is, hát még szürkületben...
Ha leviszem az értéket 20 MP-re akkor csodás fotók lesznek, na de akkor meg minek a 108-as kamera...
Tudod, a reklám..
Ami több, az jobb.
Valószínűleg így van, de hogy a jobb "kijöjjön", ahhoz feltételek tartoznak, ha az nincs, akkor nincs a jobb sem.
Meg ha valaminek kevés a 16MP, az magára vessen.
A több nyomdába, meg óriásplakáthoz kell..
"A legkisebb kézremegésre is bemosódik még bekapcsolt stabival is,"
Benned van a hiba, állványra kell tenni ha ki akarod használni.
Csodák nincsenek.
"akkor meg minek a 108-as kamera..."
Hogy megvedd.
Itt a gyakorin is látni a trendet, mindenki jobbat, többet akar a pénzéért. Tehát oda teszi a pénzét, akol többet remél. Te is így jártál. Bejött az üzleti fogás.
Legközelebb a műholdas fényképezőre fognak ugrani, meg a hologramos kivetítőre, esetleg a beépített gondolatolvasóra, vagy mittudomén.
Én próbáltam a realitás talaján maradni, és A72-őt használok. Semmi olyat nem várok tőle amit nem tud. Mielőtt rámnyomja valaki a bélyeget hogy az is túlárazott, kb. 1/2 áron vettem használtan.
Gondolj bele 108 millió pixel egy nagyon kicsi érzékelőre zsúfolva, szerinted mennyi fényt fog érzékelni egy adott “pixelen” Meg ezt a tömérdeknyi adatot fel is kell dolgozni. Egy tükrös profi DSLR gép általában 24MP.m, ami alkalmas poszterek készítésére is.
A mobiloknál még nagy probléma az objektív minősége, kialakítása egy profi géphez képest.
Ahogy írták, egy részt a marketing miatt pakolnak bele ekkora érzékelőt a mobilban. Aki a számok embere, egy ilyet fog választani inkább egy 16MP-es iphone helyett. Csak utána nem érti, miért sz@r a kép. A stabilizálásról már nem beszélve.
"A több nyomdába, meg óriásplakáthoz kell.."
Műholdakhoz meg űrtávcsövekhez is kell :))
"Mi értelme a 108 MP-s mobilkamerának"
Az ég egyadta világon semmi. A 450 ezer forintos iPhone 13 Pro Max-nak (ez jelenleg a legdrágább) tudod hány megapixelesek a kamerái? Mindegyik 12.
A kb. 320 ezres Sony Xperia 5 III-nak tudod hány megapixelesek a kamerái? 12 mindegyik, egy kivételével, mert az 8.
A 200+ ezer forintos Google Pixel 6 legnagyobb felbontású kamerája 50 megapixeles, a többi 12 vagy kisebb.
A Samsung S22-nek a 330+ ezer forintos árával is a legnagyobb egy 50-es, a többi 12-es vagy kisebb.
Egy 4k felbontású képhez tudod hány megapixel kell papíron? 8,3. Egy 4k-s képet pedig egy mai modern tévé tud megjeleníteni teljes "pompájában", vagy egy nagyon drága (300+ ezer forintos) monitor.
Egy 8k-s képhez 33,2 megapixel kell. A legolcsóbb (és túl kicsi mérettel rendelkező) 8k-s tévék 380 körül indulnak. Egy 8k felbontáshoz képest értelmes méretű tv jelenleg 1 millió körül kezdődik. 8k monitorból összesen kettőt találtam olyat, amit árulnak Magyarországon, az egyik 1,7 millió, a másik 5 millió.
Egyébként meg ügyesen rájöttél: a 108 megapixelhez kb. mindig túl kevés lesz a fény a környezetedben, szóval jobban jársz ha lejjebb állítod... A 20 is több mint elég.
"Műholdakhoz meg űrtávcsövekhez is kell :))"
Nem akartam annyira elrugaszkodni a hétköznapoktól.
16MP fényképezőm (mert azt viszem utazásokra magammal) is le van véve 4MP-re, tökéletesen elég.
Gyorsabban feldolgozza, tárhely ma már nem számít.
Viszont van nagy látószöge, szűk tereken sokszor kell (persze meg is látszik a kép szélein, de legalább ott van).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!