Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telefon hirdetésekben miért...

Aakos02 kérdése:

Telefon hirdetésekben miért szokták kitakarni az IMEI/sorozatszámot?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 12. 19:57
 1/6 anonim ***** válasza:
68%
Mert egyedi azonosító, senkinek semmi köze hozzá.
2022. ápr. 12. 20:07
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

Visszakereshetőek belőle az emberre vonatkozó adatok.

A másik ok az, hogy ha valaki az adott IMEI számot egy másik telefonra beállítják akkor lesz egy valid IMEI számmal rendelkező telefonjuk. Mondjuk egy tiltott telefonra beállítják az IMEI számot.

2022. ápr. 12. 20:31
 3/6 anonim ***** válasza:
53%

"Mert egyedi azonosító, senkinek semmi köze hozzá."

Ez nagyon szép, és magasztos gondolat, de ettől prózaibb oka van.

Ha valakinek van egy letiltott készüléke, az attól válik letiltottá, hogy az IMEI bekerül egy tiltólistába, mint a mobilnál annak a száma, akit nem szeretnél hogy hívjon.

Ha az IMEi tiltva van, a készülék nem tud beregisztrálni az adott hálózatra.

Ez ellen megoldás, ha az eredeti IMEI-t lecserélikl egy másik ugyanolyan típunak az IMEI azonosítójára, ami nincs letiltva.

Mondjuk ez a másik imei a te készülékedé, te észre sem veszel semmit az egészból, csak akkor van gond, ha ezt a donor IMEI-t is letiltják valamilyen okból. Akkor már a te készüléked is használhatatlanná válik.

Ez az elmélet. GYakorlatilag ezt régen meg lehetett csinálni akár otthon is, nem túl bonyolult eszközökkel, ma már azért ez nem annyira egyszerű.

De mivel a képeket a neten akár más országokból is láthatják, jobb az óvatosság.

2022. ápr. 12. 20:33
 4/6 anonim ***** válasza:
65%
Amikor elhagytam a telefonom és a telefonos ügyfélszolgálaton letiltattam a kártyát, bemondásra letiltották a telefon imei számait is, pedig nem is náluk vásároltam. Nekem jól esett a segítőkészség, de bármilyen másik készülék azonosítóját bemondhattam volna. Na ezért nem adjuk ki az azonosító számokat idegennek.
2022. ápr. 12. 23:05
 5/6 Morzsi007 ***** válasza:
Nem tudom manapság mennyire lehetséges kicserélni az imei számot egy újabb mobilon. Régen egyszerűbb volt.
2022. ápr. 13. 06:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm az értelmes válaszokat!
2022. ápr. 13. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!