Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hosszabb távon melyikkel...

Hosszabb távon melyikkel járnék jobban, Samsung A52s vagy Iphone Se 2020(2022)?

Figyelt kérdés
Full átlag felhasználásra kellene, játékra sose használnám, csak néha fotó, sok telefonálás, messenger, hírek.
2022. ápr. 8. 14:06
 1/7 anonim ***** válasza:

A 2020-as SE-t élből kizárnám, ha nem gond. Se 5G, se normális üzemidő (nem az a baj, hogy az aksi kicsi, hanem az üzemidő!), és már 2,5 éves modell. Az árából inkább vennék egy modernebb patika használt iPhone-t, ha ragaszkodsz az iOS-hez.

Szoftvertámogatás szempontjából az SE 2022-essel járnál valószínűleg a legjobban, de őszintén megvallva (majd maximum jól megköveznek) az a telefon a processzorát leszámítva annyira archaikus, hogy semmiképp sem választanám magamnak. Értem én, hogy támogatva lesz még simán 5 évig, de már most is kőkori benyomása van az egész telefonnak, nemhogy majd 2027-8 környékén. A méretéhez képest (és amúgy is) nagyon kicsike a kijelző, a kamerájával tuti jó képeket lehet csinálni, de lassan már nem is tudom hány éves technika csücsül benne változatlanul (6-7?).

Az A52s is tökéletes arra, amit leírtál, sokkal modernebb magának a telefonnak a kialakítása (teljes kijelző, képernyő alatti ujjlenyomat olvasó, bónuszként még jack csatlakozó is van), a kijelzője is szebb minden szempontból, több különböző kamerája van (van széles látószögű és makró is), az alap tárhelye 128 giga, az iPhone SE-k 64-éhez képest és majdhogynem csak fele annyiba kerül.

2022. ápr. 8. 14:29
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Egyértelműen Samsung a52s
2022. ápr. 8. 14:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Samsung A52s
2022. ápr. 8. 15:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mennyire hosszú időre szeretnéd. Az A52s még kb. 2 (esetleg max 3) főverzió frissítést fog kapni. Az SE 2022 még legalább 5-öt, de lehet hogy 6-ot.

Viszont az A52s-nek sokkal jobb az üzemideje, jobb minőségű és sokkal nagyobb a kijelzője, van rajta ultraszéles kamera stb.

Ha abból indulok ki, amire használnád, akkor mindkettő tökéletesen megfelelne neked. Viszont azért az ár sem mindegy. Az A52s hivatalos forgalmazóknál olyan 130-150 között kapható, az SE 2022 pedig 190 körül.

(Megjegyzés: az fenti kommentekkel ellentétben én nem érzem annyira idejétmúltnak az SE kinézetét. Szerintem brutál egyben van kinézetben és minőségben is a telefon.)

2022. ápr. 8. 15:56
 5/7 anonim ***** válasza:
akkor már miért nem a53?
2022. ápr. 10. 08:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"Attól függ, hogy mennyire hosszú időre szeretnéd. Az A52s még kb. 2 (esetleg max 3) főverzió frissítést fog kapni. Az SE 2022 még legalább 5-öt, de lehet hogy 6-ot."

Azt azért jegyezzük meg, hogy az átlag felhasználó számára majdnem tök mindegy, hogy milyen Android verziót használ. Régebben fejlesztettem tényleg futólag Androidra és ott az volt az alap hozzáállás, hogy a lehető legkisebb verziót is kell támogatnia a programnak, amíg nem jár ez extrém nehézségekkel fejlesztői részről.

Most rákerestem pár népszerűbb appra (jelenleg a 12-es főverziónál vagyunk Androidban):

- Messenger jelenlegi verziója a 4.0 és afölötti Androidokat támogatja. A 4-es Android több mint 9 éve jött ki.

- Az Instagram a 2.2-es (!!!) Android verzió és afölött támogatott, az 2010-ben jött ki.

- A Gmail appja 5.0-ás Androidot igényel.

- A Chrome 6.0-át.

- A Drive 7.0-át.

- Youtube: 4.4.

- Spotify: 5.0. (IOs-ből ebből pl. 13-mas verzió kell, ami ugye évekkel újabb.)

- Az új OTP banki app 7.0-át.

- Revolut: 6.0.

- Tiktok 4.1.

És azt még pluszban fontos infó, hogy ez csak az aktuális verzióira érvényes az appoknak. Ha régebbi Androidod van mint 6.0, akkor is fent lehet egy Chrome, csak nyilván nem frissül tovább, ha nincsenek meg a feltételek, esetleg APK-ból feltehetsz egy régi verziót. (Nyilván ez biztonsági kockázatokkal járhat.)

Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy egy telefon az Android frissítései leállása után is még 4-5 évig kompromisszum mentesen el lesz látva appokkal. Minimális kompromisszumokkal még utána is pár évig. Ennyi ideig meg már tényleg csak mazochisták használnak egy telefont.

2022. ápr. 10. 11:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Na végre egy részletes kimerítő válasz! Köszi!
2022. ápr. 10. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!