Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért vannak olyan emberek...

Miért vannak olyan emberek akik már egy év után eladják a telefont?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 3. 10:56
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Mit fáj az neked?
2022. ápr. 3. 11:05
 2/10 anonim válasza:

egy éves trlefon még jó áron eladható, aztán rafizetessel mindig legujabb telefonja van.

csak egy ötlet

2022. ápr. 3. 11:10
 3/10 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok. Én leginkább azért, mert hamar megunom az aktuális telefonom és szimplán valami újat akarok kipróbálni.
2022. ápr. 3. 11:14
 4/10 anonim ***** válasza:

Mert érdeklik az új telefonok és mert megengedheti magának. Továbbá egy egy éves csúcstelefon, márkától és oprendszertől függetlenül még elég jó áron eladható használtan is.

Csak érdekességképp: egy iPhone 12 most használtan 200 ezer forint fölött van. Az új iPhone 13 pedig 325 körül (ha nem valami gagyi GSM boltból veszed). Ez évente 125 ezerbe fáj és mindig új telefonod van.

Ha naponta elszívsz egy doboz cigit, az jelenlegi áron (kb 1700, de inkább több egy átlagos cigi) 620 ezer forint.

Ha naponta megiszol 2 sört (vagy kólát, vagy bármilyen üdítőt) az nagyjából 600 forint naponta, ez meg majdnem 220 ezer forint.

Ha heti 2x beülsz egy nem késdobáló szintű kocsmába a barátaiddal és iszol 2 sört még viszonylag olcsón, az is évente 125 ezer forint.

Ha a munkahelyi büfében minden nap eszel egy péksütit meg iszol mellé egy kávét, az is évente 200 ezer forint.

Ha ebből mindegyiket műveled, akkor évente majdnem 1,2 millió forint.

Mondjuk azt én is elismerem, hogy túl sok értelme nincs évente cserélgetni a telefonokat a gyakorlatban, ma már nincs olyan ugrás évente, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.

2022. ápr. 3. 12:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha meg a híd alatt élek kenyéren és vízen, évi 10 milliót spórpolok úgy, hogy nem is keresek annyit. Abból aztán úgy vásárolgatom a telefonokat, hogy a fal adja a másikat.
2022. ápr. 3. 14:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem azért írtam ezeket, mert ezeket nem kell szabad csinálni és aszkétaként kell élni az életet (illetve a minden nap piálást és cigizést tényleg nem kéne), hanem hogy esetleg kinyíljon a csipa, hogy mennyit költünk felesleges/luxus dolgokra. Ezek mellé téve, minden évben venni egy flagship telefont, majd eladni, egyáltalán nem jár kiugró költségekkel.
2022. ápr. 3. 14:35
 7/10 anonim ***** válasza:
legtöbben a telefonon élik az életüket, számítógépet kb nem is használ már az átlagember.
2022. ápr. 4. 14:40
 8/10 anonim válasza:
0%
utolsónak üzenem: konkrétan mindenki használ számítógépet. utolsó előttinek pedig azt: hogy de, igenis kiugró költséggel jár, mivel a flagship telefonod kb semmilyen extrát nem kínál a státuszon kívül a közepeshez képest, addig az alkoholizálás és a cigaretta legalább a függőséged táplálja. hagyományos közgazdaságtani hasznossági szempontból kvázi jobban megéri cigizni, piálni és drogozni.
2022. ápr. 13. 03:40
 9/10 anonim válasza:
* minden létminimum feletti használ számítógépet
2022. ápr. 13. 03:41
 10/10 anonim ***** válasza:

"addig az alkoholizálás és a cigaretta legalább a függőséged táplálja. hagyományos közgazdaságtani hasznossági szempontból kvázi jobban megéri cigizni, piálni és drogozni."

Hadd indítsak azzal, hogy ez mindenféle logikus és közgazdasági szempontból akkora baromság, hogy arra szavak nincsenek :D

"utolsónak üzenem: konkrétan mindenki használ számítógépet. "

Elképesztően sokan nem használnak számítógépet egyáltalán a létminimum felett sem, sőt még az ismerősi körömben is vannak többen, akik hiába 20-30 évesek, nem használnak napi rendszerességgel számítógépet... illetve de, mert a mai okostelefonok igazából nem telefonok, hanem zsebszámítógépek.

"utolsó előttinek pedig azt: hogy de, igenis kiugró költséggel jár, mivel a flagship telefonod kb semmilyen extrát nem kínál"

Ömmm... láttál te mostanában okostelefont? Mondjuk valaha? Mi az hogy semmilyen extrát nem kínál? :D Ebbe bele sem mennék. Abban igazad van, hogy amit ma egy okostelefon tudhat, azt 80%-ban tudja egy 150 ezer forintos is, és a 300 ezer forintos mondjuk ehhez ad plusz 15%-ot, de akkor is van érzékelhető plusz.

Másrészt meg szépen leírtam neked: 125 ezer forint egy évben mitől kiugró költség? Ne viccelj már, nem létminimumon élő emberek vesznek ilyen telefonokat. Nekem ez pl 3 napi bérem, mit érdekel engem?

2022. ápr. 13. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!