Egy telefonhoz köteles az eladó Magyar nyelvű használati utasítást mellékelni ?
"Itt valami qrva nagy gebasz van. A telefonban szerkesztettem a fotót kisebbre és , akkor is 1024-es szélességű képként mentette el."
Akkor kezdjük az alapoknál :) Honnan van az információd arról, hogy milyen a készített kép felbontása?
12,
- elkészül a fotó
- megnyomom a felhő ikont, ekkor felteszi a Google Drive-ra a Google fotók közé.
- átmegyek a PC-re , ott megnyitom a Google fotókat
- A képre állva "másolás"
- Rajzoló / képszerkesztő programban pedig "beillesztés" és itt nézem meg először a felbontást.
Közben rájöttem, hogy amit a Google fotókban látok az egy csökkentett felbontású fotó és én azt másolom, ami ezt eredményezi.
Ha viszont azt csinálom, hogy a képre állva a "letöltés" opciót használom, akkor a letölti a PC-re, ott viszont már nagyobb a felbontással tölti le.
"Ha viszont azt csinálom, hogy a képre állva a "letöltés" opciót használom, akkor a letölti a PC-re, ott viszont már nagyobb a felbontással tölti le."
Mert ez a fotó eredeti felbontása. Amit másolsz, az csak egy csökkentett verzió, amit a Google csinált. Ha jól gondolom, akkor a kameraszofvert magas minőségre állítva, és a Fotókból a letöltést használva megvan a 13Mpx :)
Egyelőre még nem jött a 13Mpx, majd este ráérek megint akkor átnézem.
Szerintem a képarányok állítása is befolyásolja, valószínűleg a 16:9-es fogja hozni a 13-at.
", valószínűleg a 16:9-es fogja hozni a 13-at."
Akkor lesz a legmagasabb, ha a képarányok listában a legutolsót a teljes/full-t választod.
Hát nem, a full csak 8Mpx-et hoz. A full nem azt jelenti, hogy a legnagyobb felbontást csinálja, hanem a legnagyobb képszélességet.
Az 1:1 , 4:3 , 16:9 -re állítva mindegyik 10Mpx-et csinál, de 13-at semmilyen módon nem tudok elérni.
Mindegy, ez már eddig is haladás, lassan kiismerem a rendszert.
"A full nem azt jelenti, hogy a legnagyobb felbontást csinálja, hanem a legnagyobb képszélességet."
És a nagyobb méretű kép az több pixel ami...
Nekem is Xiaomim van, de ez 64Mpixeles, ebben külön van olyan opció a video/fotó/panoráma stb mellett hogy "64M" illetve Pronál felül szintén ki tudom választani a 64M-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!